Sunsi okrepili igro pod košem, prihaja Marko Ščekić

Pred nadaljevanjem sezone, v katerem bodo Sunsi vse moči usmerili v lovljenje preostalih dveh mest, ki vodita v četrtfinale Lige Telemach, so Domžalčani svoje vrste okrepili še z izkušenim 33-letnim centrom Markom Ščekićem, sporočajo iz uprave kluba Helios Domžale.

Marko Ščekić, ki je nazadnje igral v ABA Ligi pri Igokei, ima za sabo bogato košarkarsko pot, med drugim je nastopal tudi za srbsko Vojvodino, poljski Turow, nemški Oldenburg, črnogorsko Budučnost ter italijanski ekipi Varese in Cantu, s katerim je okusil tudi igranje v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. 207 cm visok srbski košarkar, ki bo nosil številko 21, bo trenerju Okornu na voljo v drugem delu prvenstva, ko bodo Domžalčani lovili četrtfinale Lige Telemach, na jutrišnjem obračunu z Zlatorogom pa še nima pravice nastopa.

Gašper Okorn, trener Helios Sunsev: "Od odhoda Rizvića je bil edini pravi košarkar na položaju pet Majok Majok, zdaj pa smo končno zapolnili še edino mesto, kjer smo imeli nekaj težav. Računamo, da bomo z Markom dvignili nivo igre po globini, da bo ekipi dodal nekaj čvrstine, predvsem pa sigurnost pod obema obročema. Bo pa seveda ekipi prišel prav tudi z vidika izkušenj, saj smo prav to še najbolj pogrešali."

Marko Ščekić, novinec pri Helios Sunsih: "Gledal sem zadnjo tekmo s Hopsi, ki bodo verjetno eni naših glavnih konkurentov za končnico, in približno videl moč ekipe. Mislim, da imamo vse možnosti, da se prebijemo do četrtfinala, je pa res, da je tekem tako malo, da si spodrsljajev ne bomo smeli privoščiti. Vesel sem, da sem tu v Domžalah, da na igrišču pomagam po najboljših močeh ter da mladi ekipi pomagam tudi s svojimi izkušnjami."

Avtor: Miha Ulčar; Foto: KK Helios Domžale
Komentarji uporabnikov