KošarkaŠport

Srečanje pod koši – 3. domžalski streetball

V nedeljo 14. junija 2015, smo ponovno skupaj s Košarkarskim klubom Helios organizirali domžalski streetball-že tretji v nizu. Za domžalski dogodek želimo, da postane tradicionalen v upanju, da bo vsako leto večja odzivnost tekmovalnih ekip. S tem želimo popularizirati košarko v lokalnem okolju,še zlasti za dekleta.

Lokacija je bila naslovu primerna-na ulici, oziroma na parkirišču Športnega centra FIT-FIT. Sprememba je bila vsekakor dobrodošla kljub začetnim pomislekom,da pa morda zaradi le te ne bo dovolj ekip za tekmovanje. Izkazalo se je za pozitivno. Navdušenja nad preobrazbo parkirišča v igrišča tako tekmovalci kot tudi organizatorji niso skrivali. Ekipe so prišle od vsepovsod.

Tekmovanje je potekalo po že ustaljenih urnikih na ženskem in moškem delu razporeda. Letos ženskih ekip sicer ni bilo veliko, a kljub temu so dekleta na igrišču pokazala dobro igro, precejšnjo mero borbenosti in druženje pod koši je doseglo svoj namen. Zelo smo veseli,da sta letos bili tudi dve ženski ekipi iz domžalskih klubov (ena iz ŽKD LEDITA in druga iz ŽKK Domžal). Vse udeleženke so prejele darilne vreče z obilo praktičnih nagrad in darilnimi boni. Pri moških je bilo bolj napeto in odločno, saj so bile v igri kar mamljive nagrade.

Obiskal nas je tudi legendarni košarkar Aljoša Žorga, ki je bil nad samo organizacijo in izvedbo zelo navdušen. Ravno tako smo bili deležni pozornosti domžalske podžupanje mag. Renate Kosec, ki podpira tovrstne dogodke. Z nami pa je bil tudi legenda domžalske košarke Lado Gorjan, ki je reden obiskovalec naših streetball-ov. V eni od moških ekip smo imeli čast spremljati igro bivšega košarkarja Borisa Gorenca in enega domžalskega "Sunsa" Aljaža Korošca. Vsekakor je bilo vredno gledati košarkarske mojstrovine vseh igralk in igralcev ter uživati v dobrem vzdušju celotnega dogajanja.

Ob tej priložnosti se želimo zahvaliti vsem sponzorjem 3. domžalskega streetballa: Športni center FIT FIT, Občina Domžale, NLB Domžale, AS DOMŽALE Moto center, HELIOS Tovarna barv,lakov in umetnih smol Količevo, Butik z otroškimi čevlji PIKI IN PIKA, Blagovna znamka DURACELL, CarCenterCerar, Prevoz oseb Maks Slapar s.p., Tosama d.o.o z blagovno znamko JASMIN SPORT, Pizzeria Skok, Restavracija Park, Kozmetika Kancilja, Sensilab z blagovno znamko SHAPE IT, Javno komunalno podjetje Prodnik, podjetje GROSBASKET d.o.o., Lepotilni salon Emporia's, podjetje Dassport d.o.o. z blagovno znamko Spalding, Red bull , Medex, Chio, RP Design, Računovodski servis Osterman, še posebna hvala podjetju Heliclip za posnetke iz zraka ter WHY NERVOZA za posnetke s tal … Program je popestrila Plesna šola URŠKA iz Domžal s plesno energičnimi nastopi plesalk. Ob tej priložnosti se jim seveda zahvaljujemo.

Seveda ogromna zahvala pionirskemu pogonu KK Helios, dekletom ŽKD LEDITA, vsem prostovoljcem brez katerih domžalski streetball ne bi nikoli uspel v taki meri kot uspeva že tretje leto … Sicer pa slika pove več kot vsaka beseda – več v zgornjem video prispevku.

Se vidimo pod koši …

Avtor: Elvira Rošić Ključanin; Foto: ŽKD Ledita; Video: Why Nervoza
Komentarji uporabnikov
Pokaži več