Kronika PP Domžale: Občan zalotil in prepodil nepridiprave, ki so vlamljali v avtomobile

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 26. 12. 2022 do 3. 1. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, namerno poškodovanje vozila in komunalnega zabojnika, požar komunalnega zabojnika, prometno nesrečo z materialno škodo, obveščeni pa so bili tudi o poskusih vloma več oseb v parkirana osebna vozila. Pri tem je nepridiprave zalotil občan in jih prepodil. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

26. 12. 2022 – POŽAR NA KOMUNALNIH ZABOJNIKIH
Policisti so bili obveščeni o požaru na komunalnih zabojnikih. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na ekološkem otoku povzročil požar na štirih komunalnih zabojnikih, pri čemer so požar na le teh pogasili gasilci. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za okoli 1.750 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28.12.2022 NAMERNO POŠKODOVANJE KOMUNALNEGA ZABOJNIKA
Policisti so bili obveščeni o namernem poškodovanju komunalnega zabojnika. Z ogledom kraja kaznivega dejanja in opravljenimi razgovoru je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v zabojnik namerno odvrgel neznano eksplozivno sredstvo ter pri tem poškodoval zabojnik. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 12. 2022 – NAMERNO POŠKODOVANJE VOZILA
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim ostrim predmetom opraskal desni bok vozila in povzročil za okoli 500 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 12. 2022 – TATVINA SMUČARSKIH OČAL
Policisti so bili obveščeni o tatvini smučarskih očal. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je N storilec v trgovini odtujil 11 smučarskih očal, in s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za 1439,88 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.12.2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti ročno zvit cigaret z posušeno rastlino zeleno rjave barve, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Cigaret je bil zasežen in bo poslan v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo napisana odločba v hitrem postopku.

31.12.2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji enega izmed voznikov. Nastala je materialna škoda za okoli 2.000 EUR. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

01.01.2023 – TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
Policisti so bili obveščeni o tatvini mobilnega telefona, Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji odtujil mobilni telefon, katerega je pred tem oškodovanka pozabila. Policisti nadaljujejo z delom.

01.01.2023 – POSKUSI VLOMOV V OSEBNE AVTOMOBILE
Policisti so bili obveščeni, da so bili s strani občana prepodene osebe, ki so pred tem vlamljale v parkirane osebne avtomobile. Policisti so ugotovili, da so neznane osebe z na vzvod poizkušali vlomiti skozi prednja desna vrata na petih parkiranih vozilih, vendar jim v notranjost ni uspelo priti in so nato kraj po posredovanju občana neovirano zapustili. Pri tem je nastala materialna škoda za skupno 1.500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale vsem občanom želi vse dobro v novem letu.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi