Slovenija, Avstralija in jutri ves svet

V Mestnem kinu Domžale so v petek, 1. decembra 2017, premierno zavrteli nov slovenski celovečerni film z naslovom Slovenija, Avstralija in jutri ves svet, režiserja in scenarista Marka Naberšnika, s katerim se je po projekciji filma pogovarjala Cveta Zalokar, direktorica Kulturnega doma Franca Bernika Domžale. V pogovoru sta gledalcem odstrnila marsikatero skrivnost o igralcih, snemanju ter o Mariborčanih. Dotaknila pa sta se tudi današnjih dni, saj je zgodba vpeta prav v današnji čas, ko bolj bogati lepo pridejo "skozi" z malo ali pa celo brez kazni, revni in mali ljudje pa gredo za malo vsoto "na hladno" za kar nekaj časa.

Režiser Marko Naberšnik predstavlja novi film o slehernikovi nezaustavljivi želji po uspehu in vseh pasteh, ki pridejo zraven. Glavni junak štajerske zgodbe je Boris, ki dela kot vzdrževalec strojev v tovarni in upa, da mu bo prihodnost prinesla nagrado za opravljeno delo in trud. To priložnost mu ponudi podjetje Cosmica, družba, ki se ukvarja z akvizitersko prodajo, svetovanjem in naložbami v vrednostne papirje. Slovenija, Avstralija in jutri ves svet je drama, katere sestavni del so tudi komični prizori. 

Marko Naberšnik deluje kot režiser TV oddaj ter igranih in dokumentarnih filmov. Podpisuje se pod več kot 500 TV oddaj, med katerimi so vidnejše Studio City, Viktorji, As ti tud not padu?, Firbcologi … Njegov igrani film Petelinji zajtrk je s 183.000 gledalci tretji najbolj gledani slovenski film. Leta 2012 je uspeh doživel tudi film Šanghaj – na uglednem festivalu v Montrealu, je v osrednji tekmovalni sekciji prejel nagrado za najboljši scenarij.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov