Skupaj oživimo domžalske parke!

Na Zavodu za šport in rekreacijo Domžale razmišljamo o novih načinih druženja in gibanja na prostem. V letošnjem letu tako uvajamo prav posebno druženje – z animacijo na otroških igriščih in v parkih. Tako se bomo v letošnjem letu od maja do avgusta, vsako prvo soboto v mesecu, od 17.30 do 19. ure družili v parkih.

Naši animatorji bodo z vami na igralih v Športnem parku Domžale, v igralnem parku na Viru (Sahara), v igralnem parku Škrjančevo in v igralnem parku Masljeva (ob parkirni hiši). Več o tem pa si lahko preberete v priloženem vabilu. V vseh parkih pa bo predstavljena tudi prav posebna vrsta vadbe in sproščanja.

Qigong je danes vadba, razširjena povsod po svetu, tokrat pa prvič prihaja tudi v domžalske parke. Qigong je sicer tradicionalna kitajska veščina, ki se je oblikovala več tisoč let. V namene stabilnega zdravja, večje osredotočenosti, miru in borbene moči, so ga v starodavnih časih prakticirali mojstri v elitnih krogih in templjih, za zaprtimi vrati. Qigong je danes vadba, razširjena povsod po svetu. Zhineneg Qigong je po dolgih letih preučevanja Budističnih, Daositičnih in Konfucianskih vej Qigonga oblikoval dr. Pang Ming. Metoda je prepoznavna kot zelo uspešna pri preprečevanju bolezni, zdravljenju, izboljšanju splošnega počutja in vitalnosti. Vadijo ga pacienti v bolnišnicah, domovih za ostarele, tudi osnovnih šolah idr. V sodelovanju z Društvom Alternativna Podpora Medicini ga v Domžalah in Mengšu poučuje učitelj Tai Chija in Qigonga, Mauro Lugano, ki bo vodil vadbe v parkih. 

Zhineng Qigong lahko izvajamo ne glede na starost, vabljeni vsi, ki se želite najti svoj mir in se napolniti z energijo!

Druženje za vse generacije je brezplačno!

Vabljeni!  

Avtor: Zavod za šport in rekreacijo Domžale
Komentarji uporabnikov