Siddharta na velikem odru poskrbela, da so bile Domžale še bolj čarobne

Božiček in Dedek Mraz sta včeraj družno v Češminovem parku obiskala in obdarila domžalske otroke. Nista pa pozabila na malo večje otroke, saj sta zvečer za njih v veliki prireditveni šotor pri domžalski tržnici, pripeljala najbolj znano slovensko rock skupino, ki sliši na ime Siddharta, ki je obiskovalcem koncerta predstavila njihove največje uspešnice, ki so nastale v dvaindvajsetih letih delovanja te glasbene rock skupine.

Veliki prireditveni šotor, ki stoji pri domžalskem tržnem prostoru, je bil včeraj zvečer premajhen, da bi vase sprejel vse zabave željne obiskovalce, ki so v živo prišli poslušat najbolj znano slovensko rock skupino Siddharta, zato je bil velik vrvež tudi okrog prireditvenega šotora. Za vse pa je bilo najbolj pomembno, da so bili tisti trenutek tam in da so bili del čarobnih Domžal, ki jih je z znanimi uspešnicami popestrila skupina Siddharta. Ljubosumje je pestilo samo bližnjo novoletno smrečico, saj tokrat ni bila v središču pozornosti. Bo pa to zagotovo še v prihodnjih dneh, saj je Siddharta po koncertu odšla, ona pa ostaja na mestu vse do začetka januarja prihodnjega leta.

Za ogrevanje pred velikim finalom, nastopom rock skupine Siddharta, so poskrbele predskupine. Najprej je obiskovalce v rockovsko zasanjan svet romantike popeljala skupina Lusterdam, ki prihaja iz okolice Ljubljane, igra pa svojo avtorsko glasbo in sicer mešanico med rock, country in grunge. Sledil je nastop rock skupine Imset, ki jo sestavljajo štirje fantje iz Domžal in okolice, ki so s svojo značilno melodično, spevno in ušesom prijazno glasbo, poskrbeli za pravo ogrevanje pred težko pričakovanim nastopom Siddharte, ki je Domžale obiskala po enajstih letih. Tik pred vrhuncem pa se je predstavil še SKul Band Glasbene šole Domžale, ki deluje pod mentorstvom Lovra Ravbarja.

Rock skupina Imset.

Vznemirjenje je rastlo iz minute v minuto, nato pa je le nastopil vrhunec večera, saj so se na velikem odru končno prikazali člani rock skupine Siddharta, ki so nato s svojimi starejšimi in novejšimi uspešnicami poskrbeli za nepozaben žur, ki je dodobra razvnel obiskovalce in jih skupaj s prireditvenim šotorom ponesel visoko v zrak, na sonce. Zaradi tega se je marsikomu zavrtelo od višine. Na srečo pa je bil v bližini prireditvenega šotora na voljo čarobni napoj, ki je poskrbel za ublažitev vrtoglavice.

Ker ima vsak začetek svoj konec, je po dobrih dveh urah nastopa Siddharte prišel tudi čas za slovo. Vendar pa s tem še ni bilo konec zabave. Nekateri, ki so z nastopom Siddharte »dobili svoje« so se zadovoljni odpravili proti domu ali pa morda še na kakšno ponočevanje. Tiste najbolj vztrajne, ki so še ostali na prizorišču, je nato zabaval še ljubljanski band Joker Out, ki ustvarja svojevrstno shagadelic rock glasbo.

Tomi Meglič, frontman skupine Siddharta.

Ker se je ves čas dogajalo na polno, je čarobni decembrski spektakel minil zelo hitro. Marsikdo bi rekel, da celo prehitro. Ampak, že stari Rimljani so dejali, da je treba zabavo zaključiti na vrhuncu in ostala ti bo v najlepšem spominu.

Z včerajšnjim spektaklom pa čarobnega decembra v Domžalah še ni konec. Že danes bodo veliki oder zasedli Modrijani, ki veljajo za najbolj prepoznavno narodno zabavno skupino v Sloveniji in so od svojega začetka leta 2000 izdali že 14 albumov, od katerih je večina prejela nagrado za visoko število prodanih izvodov. O njihovem uspehu pričajo tudi mnoge prejete nagrade popularnosti in vedno polne koncertne dvorane, odri in šotori. V Domžalah bodo v štiri urnem nastopu s svojimi priljubljenimi in dobro poznanimi narodno – zabavnimi hiti, pogreli srca in razmigali telesa pod domžalskim čarobnim šotorom.

Več fotoutrinkov s čarobnega glasbenega spektakla si lahko ogledate v spodnjih dveh dodatnih fotogalerijah:

Fotogalerija 1 (Foto: Karin Božič)

Fotogalerija 2 (Foto: Robi Verbajs)

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič, Robi Verbajs
Komentarji uporabnikov