Septembrski vrhunec v Mestnem kinu Domžale: Julija in Alfa Romeo + Pogovor z ustvarjalci filma

V teh dneh je luč sveta ugledal nov slovenski film Julija in alfa Romeo, ki ga je režiral Blaž Završnik. Gre za njegov drugi celovečerni film, ki je nastal v postprodukciji. Najstniško komedijo na velikem platnu predvajajo tudi v Mestnem kinu Domžale, vrhunec filmskih večerov s to slovensko komedijo, bo v četrtek, 24. septembra 2015, ko bo po projekciji filma, ki se bo pričela ob 20.15 uri, sledil še pogovor z ustvarjalci filma. V pogovoru boste lahko sodelovali tudi gledalci.

V novem filmu mladega slovenskega režiserja Blaža Završnika (njegov prvenec je bil Pot v raj) privlačni gimnazijec Tilen (18) svoji punci Leni obljubi večno zvestobo, če bi le z njim spala. V trenutku se odvije vrsta tragičnih dogodkov, ki njegov svet obrnejo na glavo, zato je prepričan, da je pod urokom, ki bi lahko resno ogrozil njegovo življenje in mu preprečil odnos s Saro (18), edino punco, ki jo zares ljubi. Na koncu Tilnu le uspe rešiti vse probleme, pomagajo pa mu najboljši prijatelj Željko, skrivnostna vedeževalka in neustavljiva moč ljubezni.

najstniška komedija /režija: Blaž Završnik / scenarij: Dimitrije Vojnov, Danilo Bečković, Blaž Završnik in Andrej Zupanec / igrajo: Dario Nožić Serini, Jan Gerl Korenč, Špela Colja, Katja Škofic, Andrej Nahtigal, Ana Dolinar, Lena Capuder, Petra Robek / 2015, Slovenija / distribucija: Fivia / 83’

Mestni kino Domžale, četrtek, 24. 09. 2015
ob 20:15h

TRAILER
Film se začne s Tilnom, lepim in postavnim gimnazijcem, ki sredi pomladne petkove leži na travi s svojo plavolaso punco Leno. Lena odhaja v Nemčijo in Tilen bi rad izkoristil priliko za izgubo nedolžnosti. To mu prepreči Željko, njegov prijatelj, ki s svojo prisotnostjo Leni povsem pokvari razpoloženje.

Ko naslednji dan Tilen pripelje na letališče, želi izkoristiti zadnje trenutek z Leno tako, da bi končno izgubil nedolžnost. Lena se upre in ga prosi, naj ji priseže, da jo bo čakal, ko je ne bo. Tilen priseže na življenje svoje mame, očeta in na koncu na lastno življenje, če bi samo pomislil na katero drugo. Lena se kljub prisegi izmuzne in Tilen ostane nepotešen. Takoj ko Lenino letalo vzleti Tilen pokliče sošolko Saro …

Avtor: Miha Ulčar; Foto: KD Franca Bernika Domžale
Komentarji uporabnikov