Šentjernejski petelin se je ponovno bahavo in veličastno šopiril na domžalskem dvorišču

Na domžalsko tržnico se je v okviru prireditev Dobrodošli v Domžalah s svojo turistično in kulinarično ponudbo ter običaji prišla predstavit občina Šentjernej, zato je tokrat v Domžalah zadišalo po dolenjskih dobrotah. Domžalska občina namreč že nekaj let organizira dogodke z naslovom »Dobrodošli v Domžalah«, na katere povabijo občine, da se predstavijo s svojo kulinariko običaji, glasbo, domačo obrtjo in turistično ponudbo. Šentjernejska občina se je tokrat predstavila že v četrto.

Ker je na današnjo soboto sijalo sonce, je bilo na domžalskem tržnem prostoru nadvse živahno in prijetno, saj se je na osmih stojnicah predstavila občina Šentjernej, na katerih je obiskovalcem približala značilnosti njihove občine. Po domžalskem tržnem prostoru je dišalo po piškotih, štrukeljcih, mesnih in medenih dobrotah … ter seveda po cvičku. Edi iz Gostilne Ribič pa je primešal še vonj po morskih dobrotah. Po tržnem prostoru se je ponovno bahavo in veličastno šopiril šentjernejski petelin, ki je vnesel pravi nemir na domžalsko dvorišče. Prireditev je povezovala Tanja Vidic Goršak , za ozvočenje pa sta poskrbela Primož in Jaka Košak.

Prireditve sta se udeležila tudi župan Občine Domžale Toni Dragar, idejni vodja prireditve »Dobrodošli v Domžalah« Vido Repanšek in podžupan Občine Šentjernej Janez Selak, ki so obiskovalcem spregovorili nekaj besed ter si izmenjali darila. Za dobro razpoloženje je poskrbel Slavko Frančič s petjem in igranjem na harmoniko. Občina Domžale pa je priredila tudi nagradno igro; med vsemi, ki so všečkali in delili objavo na facebook profilu, so izžrebali tri srečneže, ki so na srečanju z gosti iz Šentjerneja prejeli lepe nagrade. Žreb je odločil in nagrade so prejeli Martin Jenschatz, Fredi Adler in Anica Cerar.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi