S prihodom HappyPeka je v Domžalah zadišalo po srečnem kruhu

Starejši bralci se še spominjate tistih dni, ko je še skorajda v vsaki hiši dišalo po pravem domačem kruhu. Kruhu, ki so ga naše babice in mame naredile z občutkom, s toplino in ljubeznijo ter seveda po svojem skrivnem receptu. Ko je vonj kruha napolnil vso hišo, je zbližal vse prisotne. Ta majhen in topel kos kruha, poln dobrote pa je takrat, ko se je topil v ustih, naredil nekaj res izjemnega. Ljudi je naredil srečne.

Žal pa je takšna sreča ljudi in tudi takšen srečen kruh z leti zaradi hitrega tempa življenja skorajda izginil. Ostal je le še spomin na tiste srečne dni otroštva, ko je zadišalo po srečnem kruhu. Ljudje še vedno dan za dnem jedo kruh, vendar tokrat v popolni tišini. Ni več tako, kljub temu, da je vreča polna moke.

Da so ljudje postali tihi, njihova srca so bila hladna, njihove duše zmrznjene, je ugotovil pek, ki je prišel v mesto. Kljub temu, da je užival v svojem delu je začutil, da njegovo delo ni dovolj. Celo noč je sedel v svoji pekarni in razmišljal, kako bi osrečil ljudi. Edina stvar, ki jo je znal, je bila priprava kruha. In ničesar ni vedel o tem, kako narediti ljudi srečne. Zaradi svojega kruha je bil srečen, a ta kruh se drugim ljudem ni zdel srečen. Zanje je bil samo nekaj, kar poješ in pozabiš. Navadna hrana brez občutkov in pravega pomena. Vedel je, da kruh lahko toliko prinese. Prinese ti lahko toplino. Spomni te na otroštvo. Zbliža ljudi. Ta majhen, topel kos, poln dobrote, lahko naredi nekaj res izjemnega. Lahko naredi ljudi srečne.

Kruh prinese toplino in zbliža ljudi.

Kruh, ki je narejen z občutkom je srečen kruh, srečni pa so tudi ljudje, ki ga uživajo

Pek se je odločil, da bo dodal svojo skrivno sestavino. To ga bo naredilo tako okusnega. To ga bo naredilo tako posebnega. Kruh, narejen z občutkom. To noč je spekel svoj prvi srečen kruh. Prišlo je jutro in ves kraj se je zbral pred pekarno. Nikoli niso videli česa takega. Srečen kruh, srečna presta, srečne drobtinice … In veste kaj? Ljudje so jedli in se smehljali. Pogovarjali so se, se smejali … Bili so srečni. Celo ptice so se vrnile. Njihova pesem je spet prinesla toplino v ušesa in srca ljudi. In kaj je bilo z našim pekom? Od tistega dne je delil svojo dobroto z ljudmi in zaradi njega so bili srečni. Od tistega trenutka je bil znan kot HappyPek. Pekarna, ki peče dobrote. Pek namreč dobroto deli z drugimi.

HappyPek – pekarna, ki peče dobrote in z njimi osrečuje ljudi.

HappyPek s svojim kruhom in pekovskimi izdelki osrečuje Domžale in okolico

V Domžalah imamo srečo, da je HappyPeka zaneslo ravno k nam. Na Karantanski cesti 2a v Domžalah, je pred dnevi svoja vrata odprla Slovenska kruharna HappyPek. Tam pa iz dneva v dan skrbijo, da se njihovih izdelkov veseli čedalje več ljudi. HappyPek je zgodba o ljubezni do kruha in ljudi. Je zgodba o sreči, ki se deli. O sreči, ki se podobno kot kruh v peči, iz pepela, ognja in dima, v hranljivo dobroto spremeni. Je zgodba o dobroti, ter ljubezni do kruha, saj je kruh telo življenja. V tem duhu se bo znanje ter dolgoletne izkušnje družine Blatnik, preko izdelkov, ter kasneje tudi delavnic in druženja s peki, prelivalo ne le v kruh, temveč tudi v vaše roke in vaša srca. Slovenski duh pa je tisti, ki bo to doživetje povezal med vsemi.

Slovenska kruharna HappyPek se nahaja na Karantanski cesti 2a v Domžalah.

Iz prve roke: Zgodba o srečnem kruhu je resnična

Zgodba o srečnem kruhu in o prihodu HappyPeka v Domžale je prišla na ušesa tudi našemu uredništvu, zato je bilo seveda to zgodbo potrebno preveriti iz prve roke. Obiskali smo njihovo pekarno in prodajalno na Karantanski cesti 2a v Domžalah. Že takoj, ko smo vstopili v lično urejeno prodajalno, smo najprej zavohali prijeten vonj kruha, ki je polnil prostor, takoj zatem pa je našo pozornost ukradel njihov kruh, ki je že po izgledu nekaj posebnega. V kombinaciji z vonjem nas je premamil, da bi ga poskusili kar tam. To se je seveda tudi zgodilo, saj so v prodajalni poskrbeli, da njihove stranke pred nakupom degustirale različne vrste kruha. Odločitev katerega naj vzamejo, pa je bila potem veliko lažja.

Ni pa ostalo samo pri degustaciji, saj smo zgodbo o srečnem kruhu izvedeli iz prve roke in to od pekovskega mojstra Tomaža Blatnika, ki skrbi, da vsak dan iz tamkajšnje peči po kruhu in krušnem pecivu zadiši in da s kruhom ljudem srečo deli. Pogovor z njim je hitro razkril, da gre za izkušenega peka z veliko znanja in tistim posebnim občutkom, kar smo opazili tudi pri njegovem delu. Njegove roke, ki so gnetle in oblikovale testo je vodil pravi občutek ter seveda ljubezen do kruha. Prav zaradi tega je testo vzhajalo in se pustilo oblikovati brez kakršnih koli težav. Na naše vprašanje ali so na takšen način nekoč pekle kruh naše babice, nam je pritrdil. Za kruh so si vzele čas in če si za nekaj vzameš čas, potem to zagotovo delaš z ljubeznijo in če to počneš z ljubeznijo, počneš z občutkom. Čisto enostavno. V pogovoru smo izvedeli tudi to, da vse vrste njihovega kruha vsebujejo nižji glikemični indeks in to ravno zaradi dolgotrajnega postopka. Kruh je zaradi tega funkcionalen in blagodejno vpliva na telo, kar so potrdile tudi nekatere njihove stranke, ki se morajo zaradi različnih razlogov drugače izogibati navadnega kruha. S kruhom HappyPeka pa teh problemov ni. V HappyPeku so tudi družbeno odgovorni, saj ves kruh, ki ga tekom dneva ne prodajo, podarijo Rdečemu križu Domžale in Karitas Domžale.

Čarovnijo okusov in obstojnost kruha ustvarita potrpežljivost pri peki in mešanju sestavin.

Skrivnost srečnega kruha

Potrpežljivost pri peki in mešanju sestavin sta tista, ki iz navadnega kruha in testa ustvarita čarovnijo okusov, kot tudi obstojnosti, sam škrob v moki pa se podobno kot se maslo s pravilnim kuhanjem spremeni v ghee, preobrazi v veliko blagodejno in užitno različico z nižjim glikemičnim indeksom. Vsi njihovi pekovski izdelki (kruh, krušno pecivo, potice, piškoti in ostali izdelki) vsebujejo nižji glikemični indeks. Nižji kot je glikemični indeks, lažja in daljša je absorpcija v telo. Se pravi, da je uživanje takšnega kruha funkcionalno, obenem pa blagodejno vpliva na telo.

HappyPek ponuja:

  • Peko in prodaja izredno kakovostnih krušnih in slaščičarskih izdelkov.
  • Edinstvene dobrote iz cele Slovenije.
  • Delavnice in ustvarjalnice kruha.
HappyPek vsak dan nudi izredno kakovostne krušne in slaščičarske izdelke.

Posebnost HappyPeka: Kruh iz zdravilnih rastlin

HappyPek se je v letih premora veliko naučil o zdravilnih rastlinah in njihovih lastnostih. Vse to je skušal vmešati tudi v svoj kruh, saj njegova strast po srečni sestavini, ni ugasnila. Tako jo je našel v kurkumi, tatarski ajdi in črni leči. V njihovi prodajalni boste našli tudi te vrste kruha.

Slovenska kruharna HappyPek se nahaja na Karantanski cesti 2a v Domžalah. Njihovo lično urejeno prodajalno lahko od ponedeljka do petka obiščete med 6.30 in 20. uro, ob sobotah pa med 7. in 14. uro. Pokličete jih lahko na telefonsko številko 051 454 441 ali jim pišete na e-naslov info@happypek.com. HappyPeka lahko spremljate tudi na facebook profilu.

Zgodbo o srečnem kruhu in novi domžalski kruharni HappyPek sedaj poznate, zato jih obiščite še sami in se prepričajte iz prve roke. Vabljeni na doživetje kruha, kot še nikoli doslej!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič

Naročnik oglasa: Slovenska kruharna HappyPek

Tagi