NogometŠport

Radomljanom točka za uvod

Po dobrih dveh mesecih se je nova sezona začela tudi za Radomljane, ki so v prvem krogu 2. slovenske nogometne lige gostovali pri Farmtech Veržeju. Kakih 300 gledalcev je na stadionu Čistina videlo štiri zadetke, dva v izdihljajih tekme, ekipi pa sta si na koncu razdelili točke.

Oba stratega sta imela nekaj težav s poškodbami v svojih zasedbah, že po nekaj minutah igre pa so se za nameček zaleteli še Zorc in domača igralca Kouter ter Petek. Slednja dva sta jo odnesla veliko huje, kot igralec Radomljanov, saj sta se zaletela z glavama in preostanek tekme odigrala z obvezama. Prvih 45 minut sicer ni bilo izrazitih priložnosti, igra pa se je odvijala predvsem na sredini igrišča. Za prvi nevarnejši strel je v 21. minuti poskrbel Petek, ki je streljal z desne strani z dobrih dvajsetih metrov. Vratar Andrić je žogi toliko spremenil smer, da se je odbila od vratnice, nato pa jo je Jazbec izbil v polje.

Dve minuti za tem je Jurčević s podajo lepo našel Gajiča, ki se je otresel svojega branilca in močno streljal pod prečko, vratar domačih Andrejč pa je žogo s skrajnimi močmi odbil prek vrat. To sta bili najnevarnejši akciji v prvem polčasu. Avbelj in Zorc nista bila uspešna s streloma izven kazenskega prostora, Stoiljković pa je z glavo meril nenatančno. V 43. minuti pa so domači ostali brez   Pelcla,   kateri je kot zadnji mož v obrambi za dres potegnil prodirajočega  Gajiča,  sodnik Vojko Goričan pa ga je poslal pod predčasno prho.  

Kljub igralcu manj pa so domači zabili prvi gol.     Kavaš     je nev arno streljal z leve strani proti oddaljeni vratnici,    Andrić    pa je žogo izbil v kot. Po predložku s kota z desne s trani je bil v skoku najvišji Kavaš, ki je s sedmih metrov zatresel radomeljsko mrežo. Uvodne minute drugega polčasa so popolnoma pripadle domačim, ki so prek    Trstenjaka    in   Kavaša   še dvakrat ogrozili vrata rumenih, a na srečo nenatančno. Strateg Ra domljanov  Dejan Djuranović  je hitro  reagiral in namesto  Avblja  ter Zorca v igro poslal Jakovljev    ića in Primca.

Do izenačenja je prišlo v 61. minuti, potem ko je predložek    Stoiljkovića    z desne strani izkoristil   Kosec,   ki je z glavo premagal  Andrejča.  Tekma je nato postala precej grob a, Gor ičan pa je pokazal kar nekaj rumenih kartonov igralcem obeh moštev. Gol je dal Radomljanom krila, saj so bolj odločno krenili proti domačim vratom. Blizu vodilnemu zadetku je bil  Jurčević,  ki je po predložku Jakovljevića z leve strani z glavo žogo z osmih metrov poslal mimo vratnice.  Jakovljević  bi se kaj kmalu vpisal med strelce po predložku Stoiljkovića, a je z glavo meril kakih dvajset centimetrov mimo   oddaljene vratnice.

Dve minuti pred koncem tekme pa so Radomljani le prišli do vodilnega zadetka, ko je zadel še en branilec. Po daljši akciji se je v kazenskem prostoru na desni strani znašel mladi bočni branilec   Žan Kumer,   ki je z diagonalnim strelom žogo poslal v „malo mrežico“ in na svoji prvi uradni tekmi v rumen em dresu dosegel tudi prvi zadetek. Ko je že vse kazalo na zmagoslavje Radomljanov, so domači izvedli kot z leve strani, žoga je šla med nogama dveh domačih napadalcev, nato pa jo je s 14 metrov za hrbet  Andrića  spravil Trstenjak in poskrbel za delitev točk.  

Radomljani se bodo v naslednjem krogu pomerili z novincem v ligi, kranjsko Zarico, ki je v mestnem obračunu proti Triglavu prav tako izvlekla remi (2-2). Tekma bo v radomeljskem Športnem parku že v petek, 14. avgusta ob 17.30.

Farmtech Veržej – Kalcer Radomlje 2-2 (0-0)
Gledalcev: 300
Strelci: Kavaš 48., Trstenjak 91.; Kosec 61., Kumer 88.
Opominjani: Vaš, Polajžar, Lukač; Gajič, Lidjan, Kosec, Kumer.
Izključen: Pelcl 43.
Sodniki: Vojko Goričan (glavni sodnik), Janez Lunežnik, Vidko Karmel (pomočnika).
Delegat: Branko Kirbiš.

Farmtech Veržej: Andrejč, Polajžer, Kavaš, Lukač, Pelcl, Kouter, Trstenjak (K), Petek (Mauko 83.), Ropoša (Čuk 59.), Vaš, D. Vinkovič (Kavčič 69.). Na klopi: Duh, Kocuvan, M. Vinkovič, Dobaj. Trener: Zlatko Gabor.
Kalcer Radomlje: Andrić, Lidjan, Jazbec, Kosec, Kumer, Barukčič (K), Jurčević, Avbelj (Jakovljević 57.), Gajič (Šipek 80.), Zorc (Primc 58.), Stoiljković. Na klopi: Juračič, Rems, Ajdinović, Zupanc. Trener: Dejan Djuranović.

Avtor: Aleksander Stefanović; Foto: Aleksander Stefanović (NK Radomlje)
Komentarji uporabnikov
Pokaži več