NogometŠport

Radomljani iz prve lige z bogatimi izkušnjami

Za igralci Kalcer Radomelj je krstna sezona v Prvi lige Telekom Slovenije, ki so je končali na zadnjem, 10. mestu. Po 36 odigranih kolih so rumeni vknjižili 4 zmage in štiri remije ter tako osvojili 16 točk. Kljub izpadu razočaranja v ekipi in v strokovnem štabu ni, saj nerealnih pričakovanj pred sezono ni bilo. Za mnenje o sezoni smo prosili Vjekoslava Andrića, Igorja Barukčiča in Alksandra Zukića.

Vratar Vjekoslav Andrić je v pretekli sezoni na 23 nastopih zbral 1996 minut, 75 obramb in bil ob tem 57,7% uspešen. Štirikrat je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, od šestih enajstmetrovk pa je prejel le tri zadetke, kar ga skupaj z Jasminom Handanovićem uvršča na sam vrh. Prislužil pa si je tudi 2 rumena in en rdeči karton.

"Kot ekipa smo se skozi celotno sezono borili, lahko bi dali tudi nekaj več, saj rezerve vedno obstajajo. Seveda smo ciljali na obstanek v ligi, a je bilo to realno težko doseči. Ni nam uspelo, imeli pa smo tudi veliko smole. A glede na to, da imamo povprečno zelo mlado ekipo, prva sezona v prvi ligi ni bila tako slaba. Pokazali smo, da smo vredni prve lige in tudi enakovredni ostalim klubom, čeprav ne točkovno na lestvici. Vseeno se mi zdi, da je bila sezona uspešna več ali manj za celotno ekipo."

Igor Barukčič je pred sezono veljal za enega od najbolj ključnih mož v zvezni vrsti Kalcer Radomelj. Že na debiju v prvi ligi pa je v 36. minuti zaradi poškodbe moral zapustiti igrišče. Po dolgotrajnem okrevanju je najprej zaigral za B ekipo, ponovno pa je na prvoligaško zelenico stopil v 29. krogu na domači tekmi proti Mariboru. Od povratka je nato vpisal še šest nastopov, v katerih je zbral 570 minut. Mrežo nasprotnikov je zatresel trikrat, dvakrat pa mu je sodnik pokazal rumeni karton.

"V Prvo ligo smo vstopili z namenom, da pridobimo izkušnje. Že na začetku sezone smo vedeli, da bo težko izboriti obstanek v ligi, z našim kadrom in financami pa je npr. Olimpiji in Mariboru težko konkurirati. Dali smo vse od sebe, na žalost se na koncu ni izšlo. Mislim, da smo pokazali dobro igro, na mnogih tekmah pa nam je zmanjkalo tudi športne sreče. Velikokrat se je zgodilo, da ob zaključkih akcij nismo zadeli iz lepih priložnosti, v podzavesti pa smo imeli dejstvo, da če ne zadeneš, dobiš gol. Nekatere napake so se ponavljale, na koncu pa se je izšlo tako, kot se je. Na koncu smo bili zadnji, a smo iz prve lige odšli z bogatimi izkušnjami. V prihodnji sezoni pa bomo poskusili izboriti prvo ligo in vanjo vstopili bolj profesionalno."

Mimo dolgotrajne odsotnosti seveda nismo mogli: "Močno sem si želel nastopiti v prvi ligi, nato pa sem se na debiju poškodoval. To seveda ni bilo lahko, a sem vse svoje moči usmeril v rehabilitacijo, kar mi je na koncu tudi uspelo. Težko je bilo spremljati soigralce s tribune, saj jim nisem mogel pomagati na igrišču. Fantje so prikazali dobre igre, ampak ni bilo pike na i. Vedno nam je nekaj "zmanjkalo", npr. ko smo bili boljši v polju, nato nismo zabili gola nasprotniku in praktično zaradi naših napak dovolili, da izgubimo tekmo."

Za konec je Igor dodal: "Želje in motivacije nam ni manjkalo. Mislim, da smo vsako tekmo dali svoj maksimum, na koncu pa smo vseeno izgubili. Na mnogih tekmah rezultat ni bil realen pokazatelj razmer moči na igrišču, tako da bi si zaslužili večje število osvojenih točk. Verjetno teh točk ne bi bilo dovolj za obstanek, a bi boj zanj trajal dlje, kot pa je."

Aleksandar Zukić je v 16 nastopih zbral 1254 minut, bil petkrat kaznovan z rumenim kartonom, enkrat pa je moral igrišče predčasno zapustiti. Na prvi domači tekmi proti Krki pa je celo stopil med vratnice, saj je vratar Andrić pordečel, Radomljani pa so do tistega trenutka že opravili z vsemi tremi menjavami.

"V sezono smo vstopili optimistično, čeprav smo se zavedali, da bo težko izboriti obstanek. Vse do zadnjih petih kol se nismo predali, se borili in dobro delali na treningih. Izpad iz lige ni bil katastrofalen, veliko smo se naučili. V naslednji sezoni bomo storili vse, da se spet uvrstimo v prvo ligo, kjer še nismo rekli zadnje besede."

Avtor: NK Kalcer Radomlje; Foto: NK Kalcer Radomlje
Komentarji uporabnikov
Pokaži več