Prvomajska glasbena budnica 2015

»Lahko bi rekli, da je postala že tradicionalna, saj je letos potekala že šesta prvomajska glasbena budnica, ki jo ustvarjamo z inštrumenti«, pravijo fantje in dekleta iz okolice Domžal, ki z inštrumenti poskrbijo za prvomajsko budnico. Začetki segajo v leto 2009, ko so prvič okrasili traktor in prikolico ter se podali na jutranjo budnico skozi kraje okrog Domžal.

Značilnost njihove budnice je, da med vožnjo in na vseh postankih igrajo slovensko narodno zabavno glasbo. Seveda pa zaigrajo tudi kakšno zabavno pesem. Letošnjo prvomajsko budnico so začeli na Studencu pri Krtini ob 04:20. Pot so nadaljevali skozi Škocjan, Prevalje, Šentvid pri Lukovici, Rafolče, Vrhovlje, Dolenje, Žiče, Rova, Radomlje in Količevo. Ker je bila za letošnji prvi maj vremenska napoved bolj kisla, so traktorsko prikolico opremili s premično streho, ki jim je med vožnjo prišla še kako prav, saj jih je v okolici Radomelj ujel dež.

»Prvi postanek smo naredili pri poklicnih gasilcih CPV Domžale na Količevem. Nato smo se peljali skozi Dob in se ustavili na Kersnikovi ulici na golažu. Pot smo nadaljevali skozi ulice v Dobu in se ustavili v Florida baru. Nato smo se podali skozi Spodnjo Krtino do Studenca in naprej do Zaloga pod Sveto Trojico, kjer smo se ustavili v gostilni Soklič na tradicionalnem prvomajskem golažu. Na začetno postajo smo prišli ob 10:30«, pravijo glasbeni budničarji, ki so svojo dogodivščino posneli tudi na video, ki je  luč sveta zagledal včeraj zvečer, ogledate pa si ga lahko zgoraj.

Na prvomajski glasbeni budnici 2015 so sodelovali: Matjaž Cerar, Domen Košič, Tina Vadnau (harmonika), Boštjan Cerar (bobni in bariton) in Andraž Breznik, Tonček Cerar, Mirko Cerar, Tadej Avsec, Adrijana Černivec, Tjaša Vadnau, Rok Ravnikar, Aleš Ravnikar, Jan Stupica.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Organizatorji prvomajske glasbene budnice; Video: Boštjan (Polkabend)
Komentarji uporabnikov