Praznični koncert ženske klape Kamelije

Ženska klapa Kamelije, ki deluje v okviru Kulturnega društva Domžale, je v soboto, 6. januarja 2018, v cerkvi svetega Jožefa na Viru, z gosti klapo Stari trg pripravila praznični koncert z odlično dalmatinsko in slovensko glasbo. Že pred koncertom sta klapi zapeli tudi pri sveti maši, ki je potekala v čast Svetih treh kraljev.

Klapa Kamelije se je pod umetniškim vodstvom Primoža Leskovca formirala oktobra 2016. Osem pevk iz Domžal in okolice z mnogo glasbenimi izkušnjami, se je povezalo v skupino z eno samo veliko željo: uživati v petju. Koncerta se je udeležilo šest pevk z zborovodjem Primožem Leskovcem a to ni vplivalo na bogat glasbeni repertoar, ki ga pevke premorejo, saj je njihovo poslanstvo dodati kulturnemu življenju v Domžalah in okolici, kakor tudi širše, močan pečat ženskega vokala, ki združuje več zvrsti petja, s katerim navdušujejo širši krog ljubiteljev tovrstne glasbe. Vizija Kamelij je ustvarjanje kvalitetne vokalne glasbe, s čimer se njihova prepoznavnost širi iz lokalnega okolja tudi v širši prostor Slovenije in tujine.

Po prvem delu odpetih dalmatinskih pesmi članic ženske klape Kamelije pa so se predstavili še člani klape Stari trg, ki so obiskovalcem pričarali delček mediteranskega vzdušja. Fantje sicer prihajajo iz Starega trga pri Lukovici, a se imajo za pravo dalmatinsko klapo. Mogoče zato, ker v Dalmaciji preživljajo dopust in na oddihu vpijajo njihove napeve dalmatinskih klap, ki jih je ob obali Jadrana pogosto slišati.

V drugem delu pa so Kamelije zapele poleg dalmatinskih tudi tri slovenske pesmi, da so dokazale, da je tudi slovenska glasba ob takih vokalih lep slišana.

Ob koncu prazničnega koncerta so se zahvalili za pomoč sponzorjem in donatorjem koncerta: Občini Domžale, JSKD OI Domžale, IPLUS-u ter Nejcu Trampužu. Zahvalili so se tudi Pavletu Pevcu, upokojenemu vodji JSKD OI Domžale ter tudi domačemu župniku Aleksandru Ureku, da jim je za njihov koncert prijazno odstopil prostor res akustične cerkve svetega Jožefa na Viru.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi