Po petih letih bo v Nožicah ponovno pravi skakalni praznik

Po petih letih zime brez snega, če je že bil, ga je bilo le za vzorec, smo ga letos v zadovoljstvo vseh ljubiteljev zimskih radosti, le dočakali. Med tistimi, ki so se ga najbolj razveselili, so zagotovo člani Športnega društva Homec, saj se jim je po petih letih končno ponudila priložnost, da ponovno organizirajo tekmovanje na smučarski skakalnici v Nožicah.

Po prvi letošnji pošiljki snega so člani Športnega društva Homec takoj zavihali rokave in se lotili organizacijskih priprav za tekmovanje v smučarskih skokih na Bloudkovi skakalnici v Nožicah, ki bo v nedeljo, 18. februarja 2018, ob 13. uri. Ker gre za velik organizacijski zalogaj, poskrbeti pa je potrebno vse, da bodo skoki varni za skakalce in atraktivni za gledalce, so se takoj, ko je padla odločitev, da tekmovanje bo, lotili vseh del na skakalnici – utrjevanje skakalnice in izteka, kot tudi drugih priprav. To pa pomeni, da bo v Nožicah po petih letih ponovno pravi skakalni praznik in to tak, kot ga znajo pripraviti samo tam. Tekmovanje v smučarskih skokih bomo v živo predvajali tudi na našem portalu.

Po pripovedovanju starejših krajanov je bila skakalnica v Nožicah (pod vznožjem homškega hriba) zgrajena pred šestdesetimi leti in sicer po načrtih legendarnega konstruktorja skakalnic Stanka Bloudka. Ob ugodnih snežnih razmerah so vsa ta desetletja domačini na tej skakalnici organizirali tekmovanja, zadnja leta pa za skakalnico in izvedbo tekmovanj skrbijo člani Športnega društva Homec.

Tekmovanje se bo začelo ob 13.00 uri in bo potekalo v petih starostnih kategorijah:

  1. 7 do 14 let
  2. 15 do 19 let
  3. 20 do 31 let
  4. 32 do 44 let
  5. nad 45 let

Skakalo se bo z alpskimi smučmi in z zaščitno smučarsko čelado.

Prijave tekmovalcev od 12.00 do 12.30 ure.

Preizkus skakalnice bo možen v soboto, 17. februarja 2018, od 15. do 16.30 ure.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca, ŠD Homec

Komentarji uporabnikov
Tagi