Okus Dalmacije v Domžalah

Lahko bi rekli, da smo že na vrhuncu zime, svoje pa je dodal še zapadli sneg in marsikdo se sedaj spogleduje s poletjem, ko je brezskrbno preživljal dopust na obali in se predajal poletnim užitkom: soncu, morju, zabavi in gurmanskim užitkom. In če računamo, da smo šele v mesecu januarju, bo do ponovnega brezskrbnega dopusta minilo še nekaj mesecev, ko bomo lahko spet okusili morje.

Marsikaj od tega, pa lahko doživite že v teh dneh in to kar v Domžalah. V prenovljeni Restavraciji Park v Domžalah, ki se nahaja nasproti Mercator centra imajo namreč v teh dneh Dneve dalmatinske kuhinje, kjer lahko v njihovemu prijetnemu ambientu podoživite svoj poletni dopust na morju.

Tako vas od danes, pa do sobote 19. januarja, čaka pestra in raznolika ponudba dalmatinske kuhinje, od različnih vrst svežih rib, hobotnice, jadranskih lignjev, škampov, do domačega kruha, ki spečejo v svoji krušni peči in domačih sladic.

V četrtek, petek in soboto, pa boste lahko poleg dalmatinskih specialitet uživali tudi v pristni dalmatinski glasbi s klapo Korenat z Murterja, kar bo vsekakor še dodatni čar, ko se bodo gurmanski užitki prepletali tudi z pristno dalmatinsko glasbo.

Kuhar restavracije Grega Lipovšek, ki je sestavil meni dalmatinskih jedi, je na naše vprašanje, kaj bi nam posebej priporočal, dejal, da naj poskusimo hobotnico s škampi in školjkami na zelenjavi iz pečice. Seveda je to le ena izmed raznolikih svežih ponudb morskih specialitet, ki jih v teh dneh nudijo v Restavraciji Park v Domžalah.

  

V teh mrzlih in zasneženih zimskih dneh je takšna dodatna ponudba vsekakor dobrodošla v Domžalah. Vabljeni v njihovo restavracijo, da preizkusite okus morja in podoživite spomin na svoj dopust.
 

Avtor: Miha Ulčar
Tagi