Nova podoba spletnega portala domžalec.si

Večina od vas, ki je v tem trenutku prišla na naš oziroma vaš portal, je bila zagotovo presenečena, saj vas je namesto dosedanje podobe portala, pričakala čisto nova sveža podoba, ki obenem ponuja tudi najnovejšo tehnično in grafično zasnovo. S prenovo portala, s katero smo se ukvarjali v zadnjem obdobju, smo želeli prinesti svežino, novosti ter lažji dostop do vsebin, kar vam bo omogočal prilagojen dizajn za vse tri platforme, preko katerih lahko spremljate naš portal.

Sodelavci portala domžalec.si, ki se že pet let in pol, dan za dnem trudimo našim bralcem ponuditi čim več ažurnih in kakovostnih vsebin, se že ves čas zavedamo, da je potrebno iti v korak s časom. Tako, kot s širitvijo vsebin, je naš pogled ves čas uprt tudi k napredku in družbeni odgovornosti. Pred dobre pol leta smo se lotili temeljite prenove portala, ki prinaša svežino ter najnovejšo tehnično in grafično zasnovo. Pri prenovi portala smo upoštevali vse tisto, kar se nam je zdelo, da bo tako za nas, ki ustvarjamo portal, kot za vas, dragi bralci, najbolje. Predvsem pa je pomembno, da boste pri prebiranju novic zadovoljni, saj smo upoštevali, da je dizajn, poleg osebnih računalnikov in prenosnikov, prilagojen tudi za tablične računalnike in pametne telefone. Pri prenovi smo prisluhnili tudi željam naših uporabnikov, ki ste z nami delili svoje želje in predloge. Novost je tudi v tem, da boste lahko do strani v bodoče dostopali tudi z uporabo šumnika – črke ž, se pravi preko domene domžalec.si, ravno tako pa je še vedno v uporabi tudi domena domzalec.si. To pa pomeni, da težav pri dostopu na stran ne bo, ne glede na to, katero domeno boste uporabili.

Kakšne novosti prinaša prenovljen domžalec.si?

Na prvi pogled se lahko prepričate, da prinaša novo oblikovno zasnovo. Povsem na vrhu boste opazili vroče novice, ki vas bodo v trenutku seznanile z najudarnejšimi novicami. Kategorije novic, v katerih so arhivirani vsi prispevki glede na vrsto vsebine, ostajajo na vrhu, se pa bistveno ne spreminjajo, saj so dosedanje izkušnje pokazale, da so novice bolj ali manj rangirane dovolj podrobno in pregledno. So pa novice na domači strani postavljene nekoliko drugače kot ste vajeni, saj smo s tem poskrbeli, da so najbolj sveže novice dovolj dobro izpostavljene.

Ker v arhivu našega portala hranimo ogromno število novic, ki so nastajale v obdobju delovanja portala, smo kot novost uvedli rubriko “O čem smo pisali na današnji dan”, ki se nahaja na spodnjem delu domače strani. V tej rubriki pa se bodo prikazovale novice iz preteklih let, ki so bile objavljene na datum tekočega dne. To pomeni, da se bodo tam vsak dan in vedno v naključnem vrstnem redu prikazovale različne novice, vi pa se boste lahko iz prve roke prepričali, kaj se je dogajalo na ta dan v preteklosti. Med branjem posameznih prispevkov boste lahko videli, katere novice v tistem trenutku prebirajo drugi, nemoteče pa se vam bodo prikazale tudi sorodne novice. Ker je domžalec.si novičarski portal, ne sme manjkati niti koledar prihajajočih dogodkov, ki je nov in veliko bolj pregleden, ponuja pa vam širok nabor prihajajočih dogodkov v Domžalah in okolici.

Kot lahko opazite, je postavitev novega portala zelo racionalna in ne vsebuje nepotrebnih dodatkov. Seveda smo nekaj prostora namenili tudi našim oglaševalcem, ki so za delovanje portala zelo pomembni. Smo pa poskrbeli, da oglasi ne bodo vsiljivi in moteči za bralce.

Ena izmed novosti, ki jo uvajamo je tudi ta, da bo domžalec.si od sedaj naprej tudi v vaših nabiralnikih. Enkrat tedensko, vsako nedeljo zjutraj, bomo vse naše uporabnike, ki se boste prijavili na naše E-novice, razveseljevali z domžalec.si – Tedenskim novičnikom, kjer se bomo sprehodili skozi pregled in za vas pripravili izbor najbolj odmevnih in udarnih novic preteklega tedna na našem spletnem portalu domžalec.si.

Seveda pa vse našteto še ni vse. Poleg očem vidnega, je namreč največ novih stvari v ozadju, ki sicer niso vidne, so pa izredno pomembne in so tudi pripeljale do tega, kar vidite na zaslonih. Vabimo vas, da si prenovljeni portal ogledate in se še sami prepričate, da je domžalec.si nov na vseh področjih. Prepričani smo, da so s prenovo portala naše novice postale še bolj zanimive in privlačnejše.

Urednik Miha Ulčar ob prenovi portala ni skrival zadovoljstva, saj se zaveda, da je celostna podoba portala, ki vključuje kvalitetno vsebino ter najnovejšo tehnično in grafično zasnovo, izredno pomembna, saj se s tem kaže profesionalni odnos do samega dela, kot tudi spoštovanje do uporabnikov portala. »Veseli me, da je danes dosežen nov mejnik pri delovanju našega portala. Velika zahvala, da smo prišli do tega, gre v prvi vrsti Urošu Juračiču, vodji tehničnega dela prenove portala, ki je skupaj s sodelavci poskrbel, da smo prišli do rezultata, ki je pred vami. Prepričan sem, da bo prenovljeni portal vsem nam, ki dan za dnem ustvarjamo zgodbe, dal še večjo motivacijo pri našem delu. Se pravi, da bomo še z večjo vnemo ustvarjali zgodbe, ki povezujejo. Hvala vsem mojim sodelavcem, fotografinji in grafični oblikovalki Karin Božič, na čelu z Urošem, ki so vložili veliko svojega truda, časa in profesionalnosti  za prenovo. Vam dragi bralci pa želim, da bi se na našem novem portalu počutili prijetno,« je povedal Miha Ulčar.

Uroš Juračič, vodja tehničnega dela prenove portala in direktor podjetja Programiranje in računalniške storitve, UKI d.o.o., ki tudi ni skrival zadovoljstva, je povedal, da je prenovljeni spletni portal domžalec.si  zasnovan na podlagi najnovejših smernic, ki ta trenutek vladajo v svetu interneta. »Celotna prenova portala je bila skrbno načrtovana in je trajala šest mesecev, saj smo želeli uporabnikom v bodoče zagotoviti še kvalitetnejšo uporabniško izkušnjo, prilagojeno in v skladu z najnovejšimi tehničnimi in grafičnimi smernicami. Verjamemo, da nam je to uspelo, saj smo ob prenovi uporabili in upoštevali najnovejše tehnologije, ki so ta trenutek v trendu.

S temeljito analizo trga in smeri spletnega razvoja ter analizo sedaj že bivšega portala domžalec.si, smo skupaj z grafičnimi, marketinškimi delavci in ustvarjalci vsebin (novinarji, fotografi, snemalci, …) ter programerji poiskali rešitve, za katere verjamemo, da bodo zadovoljile vse uporabnike in obiskovalce ter urednike in ostale ustvarjalce portala, ki dnevno zagotavljajo kvalitetne in poglobljene vsebine o dogajanju v Domžalah in okolici.

Naj omenim še to, da smo ob prenovi poskrbeli tudi za vse, ki portal obiskujejo preko tabličnih računalnikov in pametnih telefonov, saj boste od sedaj naprej, s pomočjo prilagojenega dizajna, še lažje dostopali do vsebin, ki jih ponuja domžalec.si.

Odgovornemu uredniku, Mihi Ulčarju in njegovim sodelavcem, se v imenu kolektiva podjetja UKI d.o.o., zahvaljujem za zaupanje, želim veliko poslovnih in osebnih uspehov še naprej in verjamem, da bomo odlično sodelovali tudi v bodoče, bralcem pa veliko užitkov pri prebiranju novic«,  je v trenutku, ko je nov portal ugledal luč sveta povedal Uroš Juračič.

Prenovljen portal domžalec.si  je z veseljem pozdravil tudi župan Občine Domžale, Toni Dragar. »Poleg prenovljene občinske spletne strani in novega spletnega portala www.visitdomzale.si, sedaj tudi prenovljeni portal domžalec.si našim občankam in občanom prinaša sodobnejšo obliko obveščanja javnosti o dogodkih, novostih in vsakodnevnem utripu na območju občine Domžale in širše. Verjamem v nadaljnje uspešno sodelovanje in čestitam celotni ekipi za izjemno delo, ki ste ga v vseh petih letih obstoja opravljali srčno, zelo ažurno in pogumno. Kar tako naprej,« je za naš portal povedal župan Občine Domžale, Toni Dragar.

Dragi naši zvesti bralci, želimo vam prijetno branje na prenovljenem portalu!

Sodelavci portala domžalec.si

Komentarji uporabnikov
Tagi