Nova gledališka sezona Mestnega gledališča ljubljanskega – vpis abonmajev

Dragi prijatelji Mestnega gledališča ljubljanskega,

v našem gledališču smo začeli z novo gledališko sezono, potekajo vpisi abonmajev in pa vaje za štiri premiere, ki nas čakajo že v naslednjih tednih.

Repertoar MGL-ja je naravnan k sodobnim temam. Tudi v prihajajoči sezoni bo kar devet od skupaj enajstih premiernih vsebin v Sloveniji uprizorjenih prvič, dve predstavi bosta krstni. Krovni naslov sezone je »Vzgoja srca«. Recimo, da gre za direktni odziv na porast nestrpnosti, sovražnosti, medčloveških okrutnosti, ki smo jim priča na svetovni in žal tudi na domači ravni. Apel k vračanju človečnosti. Tudi humornosti.

Veselimo se novih uprizoritev v tej sezoni, nestrpno pričakujemo nov muzikal, ki nastaja po kultni zgodbi Addamsovih. Gre za vrhunsko duhovito predlogo, v glavnih vlogah pa bodo pod režijsko taktirko Aleksandra Popovskega igrali in peli Iva Krajnc Bagola, Uroš Smolej, Viktorija Bencik Emeršič, Nataša Tič Ralijan, Jaka Lah in mnogi drugi.

V znameniti komediji Tartuffe v režiji mladega Tina Grabnerja bo naslovna vloga v rokah Mateja Puca, ob njem Jana Zupančič in Jure Henigman.

Osrednja premiera sezone bo krstna uprizoritev drame Tih vdih, ki bo decembra na velikem odru. S Tihim vdihom se bo večkrat nagrajeni pisatelj, filmski in gledališki režiser ter scenarist in eden najbolj prepoznavnih glasov svoje generacije Nejc Gazvoda predstavil v dvojni vlogi tudi na velikem odru MGL. Pod njegovim okriljem bodo nastopili Mirjam Korbar Žlajpah, Tjaša Železnik, Ajda Smrekar, Jure Henigman in Matej Puc.

Produkcijsko najzahtevnejša bo prav gotovo sodobna predelava Oresteje Ta nesrečni rod, trilogije izpod peresa Zinnie Harris v režiji Ivanje Djilas z Jette Ostan Vejrup, Sebastianom Cavazzo, Nino Rakovec, Ajdo Smrekar, Lotosom Vincencom Šparovcem in Borisom Ostanom v osrednjih vlogah.

Režiserka Nina Rajić Kranjac pripravlja predstavo Kresnice. Avtorica Tena Štivičić je gledalce pred leti že navdušila s svojo družinsko sago Tri Zime. S Kresnicami se na oder MGL vrača igralka Jožica Avbelj, ob njej Primož Pirnat, Jana Zupančič, Viktorija Bencik Emeršič, Gregor Gruden, Lena Hribar …

Razkošna bo tudi otvoritev sezone v soboto, 29. septembra, na velikem odru. Režiser Janez Pipan pripravlja lastno priredbo Balzacove igre Mercadet. Vlogo naslovnega junaka je zaupal Urošu Smoleju, njegova odrska soproga bo Tanja Ribič. Po predstavi bomo tudi podarili Dnevnikovo nagrado najboljšemu ustvarjalcu pretekle sezone.

Naj omenimo še eno od vidnejših posebnosti programa Male scene v naslednji sezoni: režije predstav Gloria, Pogrešana, Odhodi vlakov, Taka sem kot ti, rada imam jabolka ter Izkoristi me in zavrzi bodo v rokah dramskih igralcev (to so Nataša Barbara Gračner, Brane Šturbej, Primož Pirnat, Boris Ostan, Gregor Gruden). Poudarek vseh izbranih iger gre v smer zgodbe in medčloveških odnosov.

V našem gledališču smo uvedli nov gledališki žanr, gledališko kriminalno nadaljevanko, po vzoru popularnih TV serij. Uspešno smo uprizorili nadaljevanki Vranja vrata in Praznino spomina, ki bosta na sporedu tudi to sezono.

Vranja vrata (Foto: Peter Giodani)

Vabimo vas v naše gledališče, izbirate lahko med 26 različnimi abonmaji. Abonentom pripada tudi poseben popust ob nakupu vstopnic za ponovitve uspešnic prejšnjih sezon: Sugar – Nekateri so za vroče, Trač, Žlahtni meščan, Vse o ženskah, Čudežna terapija

Sugar (Foto: Barbara Čeferein)

Vpisi abonmajev potekajo vse do 14. septembra. Za študente pa še od 10. do 17. oktobra.

Dobrodošli v našem gledališču, veselimo se vaše družbe!

Mestno gledališče ljubljansko

Komentarji uporabnikov
Tagi