Modrijani v čarobnih Domžalah poskrbeli za ogreta srca in razmigana telesa

Potem, ko je najbolj prepoznavna slovenska rock skupina Siddharta na velikem domžalskem odru poskrbela, da so obiskovalci pristali na soncu, kjer se jim je zavrtelo od višine, ter nato s pomočjo čarobnega napoja pristali na tleh, so včeraj za popestritev čarobnega decembra v Domžalah poskrbeli Modrijani, ki veljajo za najbolj prepoznavno narodnozabavno skupino v Sloveniji.

Tudi včeraj je prireditveni šotor pri domžalski tržnici pokal po šivih, saj so se tam zbrali vsi, ki so si v živo želeli videti Modrijane in ob njihovih znanih skladbah preživeti zabavno-čarobni decembrski večer. Še preden pa se je oder pomodril, je za uvod poskrbel ansambel Domačini, ki je poskrbel za ogrevanje, saj je bilo na začetku v prireditvenem prostoru še toliko prostora, da se je dalo narediti kakšen obrat. Je bilo pa tega težje narediti iz minuto v minuto, saj bolj, ko se je bližal nastop Modrijanov, bolj se je polnil šotor.

V štiri urnem nastopu so Modrijani s svojimi priljubljenimi in dobro poznanimi narodnozabavnimi hiti, pogreli srca in razmigali telesa številne publike, ki se je zbrala tam. Med njimi ni manjkalo rožic, ki so ob malo pomigale, v zameno za to pa so prejele poljub. Lahko bi tudi rekli, da na prireditvi ni bilo obiskovalca, ki ne bi poznal besedil njihovih najbolj priljubljenih pesmi, saj so Modrijanom skorajda vsi zbrani obiskovalci pomagali pri prepevanju. Vsak s svojim glasom in po svoje je nadgradil njihovo štiriglasno petje, zato je pesem odmevala daleč izven prireditvenega prostora.

Čarobnega decembra pa s tem še ni konec. Do konca leta se bo namreč v Domžalah odvilo še nekaj prireditev, ki si jih poglejmo v nadaljevanju.

Božična petkova pumpa
V ponedeljek, 25. decembra 2017, od 18. ure dalje, bo na velikem odru prireditvenega šotora pri domžalski tržnici potekala Božična petkova pumpa. Res je sicer, da ta božična pumpa ne bo potekala v petek, ampak v ponedeljek, se pa za večino sliši petek veliko lepše kot ponedeljek. Na Božični petkovi pumpi bodo nastopili ansambel Ideja, skupina Calypso in DJ Boštjan.

Praznični koncert Godbe Domžale in 47. novoletni koncert Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik
V torek, 26. decembra 2017, bo ob 19. uri v Športni dvorani Domžale potekal praznični koncert Godbe Domžale, ki ga domžalski godbeniki pripravijo vsako leto ob dnevu samostojnosti in enotnosti in božično-novoletnih praznikih. Gostja večera na koncertu bo pevka Nuška Drašček. V sredo, 27. decembra 2017, ob 20. uri, prav tako v Športni dvorani Domžale, bo potekal 47. novoletni koncert Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik.

Veseljakov oder
Nato sledi dan počitka. Treba je namreč obnoviti moči za zadnje decembrske dni, ko se bo ravno tako dogajalo. V petek, 29. decembra 2017, bo od 18. ure dalje v prireditvenem šotoru pri domžalski tržnici potekal Veseljakov oder, kjer bodo nastopili Saša Lendero, ansambel Spev in ansambel Slovenski muzikantje.

Otroško silvestrovanje
Poskrbljeno pa bo tudi za dostojno slovo od starega leta. Kot je že običaj zadnjih nekaj let, bodo prvi v novo leto vstopili domžalski otroci in sicer v nedeljo, 31. decembra 2017, ob 12. uri v Češminovem parku v Domžalah. Program se bo začel ob 10.30 uri z muzikalom Sneguljčica, nato pa bo za zabavo poskrbel Mali-BU. Za najmlajše je pripravljen aktiven program z veliko petja, plesanja in gledaliških animacij. Točno ob 12. uri bodo zapele fanfare, padal bo sneg in v zrak bodo skupaj vrgli novoletne lističe ter si zaželeli srečno novo leto 2018.

Silvestrovanje
V Domžalah bomo letos v novo leto vstopili ob zvokih Ognjenih muzikantov. Začelo se bo ob 22. uri v prireditvenem šotoru pri domžalski tržnici, kjer boste lahko zaplesali in se poveselili ter zadnje minute leta odštevali skupaj z županom Tonijem Dragarjem. Po zdravici in izrečenih lepih željah bo nebo razsvetlil veličasten ognjemet.

S silvestrovanjem in prehodom v novo leto, pa se tudi zaključuje letošnji čarobni december v Domžalah. Sledita še dva dneva počitka, nato pa je na sporedu ponovno realnost …

Več fotoutrinkov s koncerta Modrijanov si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič
Komentarji uporabnikov