Mladim domžalskim košarkarjem bodo letošnji velikonočni prazniki zagotovo ostali v spominu

Dve mlajši ekipi Helios Sunsev sta bili aktivni v (pred)prazničnem času velike noči. Pionirji U15 so bili na turneji po Balkanu, pionirji U13 pa so si izlet v Beograd priigrali z zmago na turnirju Basket4kids.

Ekipa pionirjev U15 (2003 in ml.) je v dneh pred veliko nočjo najprej odšla na pot proti Zagrebu. Tam so fantje v izenačeni tekmi ugnali vrstnike Cedevite z 81:73, naslednji dan pa si ogledali še muzej legendarnega Dražena Petrovića, enega najboljših košarkarjev Evrope vseh časov. Sledila je selitev proti Beogradu, kjer jih je čakal obračun s podmladkom evroligaške Crvene zvezde. Tekma se je prelomila šele v zadnjih minutah, ko so domači izkoristili fizično premoč in slavili z 72:61. A je glavna atrakcija Beograda sledila šele naslednji dan. Sončno dopoldne so fantje izkoristili za sprehod po centru mesta, zvečer pa so si v dvorani Aleksandra Nikolića ogledali košarkarski spektakel med Crveno zvezdo in Real Madridom, ki ga je s trojko v zadnji sekundi odločil slovenski reprezentant Luka Dončić.

Zadnji dan turneje so fantje na poti nazaj proti Sloveniji naredili še ovinek  proti Laktašem v BiH ter odigrali tekmo z Igokeo, verjetno eno najbolje selekcioniranih ekip v regiji. Domači so tekmo odprli z 12:0, potem pa so se Domžalčani končno le prebudili in pokazali, da se lahko kosajo z najmočnejšimi ekipami Balkana. Do zadnjih sekund so bili v igri za zmago, a je ta na koncu vseeno ostala v Laktaših (88:83). Za “posladek” so sledili še čevapčiči, nato pa so jo fantje mahnili nazaj proti domu.

Pionirji U15 na tekmi Evrolige.

Naslednji dan po povratku, na veliko noč, pa so vozovnico proti Beogradu lovili pionirji U13 (2005 in ml.) v tekmovanju Baket4kids, ki ga letos premierno organizira Sportklub. Zmagovalci vseh držav nekdanje Jugoslavije, ter še štirje podmladki najboljših evropskih klubov, se bodo v času zaključnega turnirja Evrolige, sredi meseca maja, pomerili na mega turnirju v srbski prestolnici.

Domžalčani, ki so pred zaključnim turnirjem štirih regijskih zmagovalcev veljali za favorite, so v polfinalu brez večjih težav ugnali vrstnike AKK Branika (59:24), v drugem polfinalu pa je bila Plama Pur Ilirska Bistrica boljša od Vranov iz Vranskega. V velikem finalu so nato Sunsi pokazali, kako močno si želijo v Beograd, ter na koncu proti Plami Pur slavili s prepričljivih 48:21.

Kapetan pionirjev U13 Jan Vide.

Dodajmo, da so se košarkarji pred zaključkom turnirja preizkusili tudi v tekmovanju v metu trojk in spretnostnem poligonu. Pri metu izza črte 6,75 m so bili prav tako najbolj natančni Domžalčani, Mariborčani pa so se lahko vsaj nekoliko potolažili z zmago na spretnostnem poligonu. Nagrade za najboljše je prispevala trgovina Grosbasket.

Glede na vse doživeto v zadnjih dneh, bodo letošnji velikonočni prazniki ostali z zlatom zapisani v spominu naših mladih košarkarjev.

Avtor: KK Helios Suns; Foto: Gašper Papež

Komentarji uporabnikov
Tagi