Mladi Gamsi pravijo, da se še ni taka rodila, ki bi jih ukrotila

Skupino Mladi Gamsi se je na slovenski glasbeni sceni pojavila leta 2010. Že iz imena je razvidno, da nadaljujejo glasbeno tradicijo legendarnih Gamsov, ki so svoje čase »razturavali« širom po Sloveniji. Kljub vsemu pa so Mladi Gamsi ustvarili svojo prepoznavno glasbo, s katero na različnih prireditvah zabavajo mlade in stare. Do sedaj so izdali kar nekaj avtorskih skladb. Zadnja, ki so jo poimenovali »Ni se še taka rodila«, za katero so posneli tudi videospot, pa je luč sveta ugledala pred kratkim.

Skupina Mladi Gamsi je v letošnjem letu doživela nekaj sprememb v zasedbi. Nekdanja člana Domna in Tomaža Kovača sta zamenjala Marko Mikiš in Tomaž Palčič, ki skupaj z Žanom Omahna in Miho Veselom ustvarjajo nove viže in seveda nastopajo. Kot zanimivost lahko povemo, da je Tomaž sin nekdanjega člana skupine Gamsi, ravno tako kot Žan. In oba se boste poznavalci Gamsov spomnili, da sta še kot majhna fanta večkrat skakala po odru z Gamsi.

Kot smo že omenili, so Mladi Gamsi pred kratkim izdali svojo novo avtorsko skladbo, ki so jo poimenovali »Ni se še taka rodila«, za katero so posneli tudi videospot. Avtor besedila za skladbo je Igor Pirkovič, za glasbo in aranžma je poskrbel Primož Ilovar, pesem je bila posneta v studiu Napoleon pri Dušanu Zoretu, videospot pa so fantje posneli skupaj s produkcijo Pavec.

O besedilu skladbe ni potrebno veliko razlage. Že iz naslova je možno razbrati, da Mladi Gamsi, ki jim zagotovo ne manjka oboževalk, ugotavljajo, da še ni takšna rodila, ki bi jih ukrotila, nobeni pač ne rata, da postali bi copata. Drugače namreč ne mora biti, kot to, da mora moški hlače nositi. Seveda nas prav zanima kakšna bo skladbo bodo izdali fantje takrat, ko se bo taka rodila, ki jih bo ukrotila …

Mlade Gamse lahko spremljate na njihovi facebook povezavi.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Mladi Gamsi
Komentarji uporabnikov