Marku Jermanu prvo in drugo mesto

Kot vsako leto se je tudi to dirkaško leto za dirkače v prvenstvu AARR (Alpe Adria road racing) začelo v sosednji Italiji na dirkališču Adria. Tudi tokrat je naše barve najbolje predstavljal Marko Jerman iz Depale vasi.

V sobotni dirki je Marko Jerman štartal s prvega štartnega mesta in na tem tudi ostal vse do konca dirke in z novim rekordom proge (1:14.493 ), dokazal, da po dveh letih kjer so ga pestile poškodbe in nekoliko smole ponovno osvoji naslov prvaka v najelitnejšem razredu Superbike. Slovenski uspeh je z tretjim mestom dopolnil Janez Prosenik.

Vendar se je že drugi dan vse skupaj nekoliko obrnilo, Marko je v drugem krogu dopoldanskih kvalifikacij grdo padel in se poškodoval. Tako je bil štart na drugi dirki pod vprašajem, vendar je, kot pravi šampion stisnil zobe in nagradil svoje zveste navijače in mehanike ter poškodovan sedel na motor. Dirko je začel za Avstrijcem Rolandom Reschem, in jo tam tudi zaključil.

Po dirki je Marko povedal, da je Rolandu brez težav sledil, vendar se v izogib ponovnemu padcu ni odločil obračunati z njim in se zadovoljil z drugim mestom. Tako je po prvem dirkaškem vikendu prvi na lestvici z 48 točkami.Tik za njim pa je Roland Resch z 47 točkami.

Naslednja dirkaški vikend bo potekal na Madžarskem dirkališču Pannonia-ring od 29-31.5!

Avtor: Aleksander Jovič; Foto: Aleksander Jovič, facebook
Komentarji uporabnikov