Lastovke osvojile Bistriško trdnjavo

Na tekmi 24. kroga 2. SKL je Lastovka gostovala v Ilirski Bistrici pri ekipi Plama Pur-a. Ekipa, ki na domačem parketu ni velikokrat poražena, je tokrat morala priznati premoč nižje uvrščeni domžalski ekipi.

Tekma se je začela ob odličnem vzdušju s tribun, nekoliko bolje za nas, ki smo prišli do prvega vodstva. Nato so gostitelji predvsem na račun naših napak – zgrešenih polaganj in izgubljenih žog – povedli. Toda niso se mogli odlepiti.

Pred drugo četrtino je trener Muharem Vugdalić naredil zanimivo menjavo; v igro je poslal Jurija Ucmana namesto Gregorja J. Kolarevića. Tako je bila naša postava manjša od Ilirskobistriške. Kljub veliko napakam pa so ravno v tej postavi naši košarkarji prišli celo do 4. napada. Po dobrih dveh minutah se je G. J. Kolarević vrnil na parket, tokrat namesto Klemna Balažica. Nato se je strelsko odprlo domačim, ki so bili uspešni za tri točke in povedli. Toda kmalu se jim je ustavilo in smo jih dohiteli in povedli. Minuta odmora njihovega trenerja Martina Novaka pa ni pomagala pri strelskem postu. Če ne bi po lastnih napakah v zadnjih sekundah prvega polčasa izgubili žoge, bi bila razlika ob polčasu vsaj 6 točk; tako smo vodili zgolj za 2 točki.

Drugi polčas smo odprli sicer uspešno, a nato 3 minute brez zadetka; domači so se približali, izenačili. Nato je bila domači klopi dosojena tehnična napaka, kar smo izkoristili in po trojki Žige Markusa dobre tri minute pred koncem vodili za 7 točk. Domači so vzeli minuto odmora, ki je očitno pomagala, saj so se pred koncem približali na zgolj dve točki zaostanka. Naš trenerski štab je vzel minuto odmora in pred koncem smo povišali prednost na 4 točke. V zadnji četrtini so domači nekoliko popustili, naredili več napak, kar se je poznalo na rezultatu. Borbenosti in želje so imeli še vedno dovolj, a razlika je naraščala. Zadnji žebelj v domači poraz je zabil Aljaž Korošec, ki je (prosto po Avdiću) “s parkirišča” poskusil in zadel za tri točke ter postavil končno razliko 20 točk.

Na tekmo je potovalo tudi 20 navijačev Lastovke, ki se ob tej priložnosti zahvaljujejo za izkazano gostoljubje. Ne zgodi se ravno pogosto, da predstavnik domače ekipe v drugi ligi pričaka avtobus navijačev in jih osebno pospremi v dvorano. Vzdušje, ki so ga domači navijači pripravili v dvorani pa je lahko za zgled marsikateremu večjemu košarkarskem mestu.

Muharem Vugdalić, trener Lastovke: “Tekmo smo kontrolirali ves čas, od samega začetka. Malo je bilo pritiska s strani publike, to smo v drugem polčasu uspelim izključiti iz naših misli. Pokazali smo odlično košarko. Fantje so naredili vse, kot smo se dogovorili in prikazali učno uro košarke v drugem polčasu. Gremo naprej, čaka nas Krka – mladost, norost – in bomo videli, kaj bo.”

Aljaž Korošec, igralec Lastovke: “Sedaj vidim, zakaj vse ekipe tukaj izgubljajo. Dolga pot, ovinkasta, in jim je slabo. Mi smo pa danes prišli s helikopterjem. (smeh) Ne, hecam se. Danes smo res igrali kot ekipa, eden za drugega, v obrambi smo se trudili… Prvi polčas je bil mogoče z malo nervoze na naši strani, ker smo bili mi obremenjeni, oni ne. Vsa čast mojim soigralcem, štabu, še gledalcem, ki so prišli danes z nami in nas spodbujali. Mislim, da nas ne more nihče več ustaviti do konca sezone, da uresničimo naš cilj.”

Martin Novak, trener Plame Pur: “Čestitke Lastovki za zasluženo zmago. Bil je lep derbi pred veliko gledalci. Mislim, da so bili Domžalčani danes bolj razpoloženi in boljši nasprotnik; zadeli so tudi mete, ki jih običajno ne zadevajo toliko. Čestitam jim in si želim, da se skupaj uvrstimo v dodatne kvalifikacije za 1. ligo.”

Tilen Zalar, igralec Plame Pur: “Tekma je bila tri četrtine izenačena. Na začetku četrte je Lastovka dobro zadevala. Mi smo šli pogumno in odločno v tekmo, a se ni izšlo. Želeli smo zmagati. Lastovka je na koncu zmagala s prepričljivo razliko, čeprav ni delovala tako prepričljivo. Čestitam domžalski ekipi, mi gremo naprej. Imamo še dve tekmi, ki jih moramo zmagati.”

Plama Pur : Lastovka 73 : 93 (22:22, 21:23, 19:21, 11:27)

NA TEKMO! in še veliko več

Drage in dragi – vabimo Vas na zadnjo letošnjo domačo tekmo 2. SKL za moške v tej sezoni. Ampak POZOR, to ne bo samo tekma – bo druženje, Lipko, plesalke… Skratka vse za kar najboljše preživljanje sobotnega popoldneva.

Torej tekma je, kot po navadi, v soboto, 19.04.2014 v dvorani OŠ Venclja Perka v Domžalah s pričetkom ob 17.00 uri. Nasproti našim “junakom” bodo stali fantje ekipe Krka mladi. Večina fantov je igralcev mladinske ekipe, ki so na pravkar končanem državnem prvenstvu osvojili sam vrh.

Na drugi strani četa naših fantov pod vodstvom novega trenerja Muharema Vugdalića še ni izgubila; nazadnje so zavzeli – letos še nepremagano – ilirskobistriško trdnjavo. To jim je uspelo predvsem z borbenostjo in odličnim pristopom ter fenomenalno predstavo.

Najboljša vest pa je, da je še vedno možen preboj v dodatne kvalifikacije za 1. SKL! Kako? Do konca rednega dela, torej še dve tekmi, ostati neporaženi.

Da pa nam med odmori ne bo dolgčas bo poskrbljeno z bogatim dodatnim programom – plesalke, predstavitev igrive košarke, Lipko …

Vsekakor veliko razlogov, da pridete in nas podprete. Bodite del košarkarske pravljice tudi Vi!

Vstop prost!

Avtor: KK Lastovka; Foto: KK Lastovka
Komentarji uporabnikov