Lara Ivanuša v dresu Soccer women Carinthians! In še o odličnih nastopih radomeljskih deklet na turnirjih!

Mlada radomeljska napadalka in kapetanka reprezentance do 17 let na zadnjih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo Lara Ivanuša, je okrepila vrste avstrijskega prvoligaša Soccer women Carinthians.

Lara, ki je v jesenskem delu zbrala vsega tri nastope za našo člansko ekipo zaradi težjih poškodb, se je preselila v avstrijski klub Soccer women Carinthians, ki po polovici prvenstva zaseda zadnje mesto v 1. avstrijski ženski nogometni ligi z osvojenimi vsega tremi točkami. Skupaj s preostalimi Slovenkami, ki so okrepile omenjeni klub – Lucijo Mori, Kajo Eržen (bivši klub ŽNK Pomurje) in Lucijo Grad (bivši klub ŽNK Jevnica), bo poskušala pomagati klubu pri obstanku v prvi ligi, čaka pa jih naporen spomladanski del. Verjamemo da bodo Slovenke na čelu z našo Laro pokazale kako se igra nogomet na sončni strani alp, mi v Radomljah pa jih bomo ponosno spremljali.

Lari ob odhodu želimo čim več doseženih zadetkov, NIČ poškodb in da bi ji uspelo skupaj s soigralkami doseči zastavljen cilj.

Prvi vikend v letu 2014 so se v zimski ženski ligi na kvalifikacijskih turnirjih merile deklice ekip U13 in dekleta ekip U17, naš klub pa so na dveh turnirjih zastopale tri ekipe in se odrezale odlično!

Turnir deklic U13 v Ribnici
V soboto 4. 1. 2014, so se na turnirju v Ribnici merile ekipe deklic U13. Radomljanke so se predstavile kot najmlajša ekipa na turnirju, saj so v povprečju dosegle starost nekaj več kot 10 let. Navkljub mladosti so naša dekleta prikazala odlično igro in tako dokazala, da je potrebno nanje v prihodnosti še kako računati. Z dvema zmagama (Velesovemo in Krka), dvema remijema (Sodražica in Jevnica) ter dvema minimalnima porazoma z 0:1 (Ribnica in Krim) so osvojile odlično četrto mesto v konkurenci sedmih ekip. Čestitke dekletom in trenerkama, zahvala pa ponovno našim staršem, ki so bili na tribunah v Športnem centru Ribnica ponovno med najglasnejšimi. Pohvala tudi organizatorjem ŠD EXTREM Ribnica in sodnikoma, Subotić Tanji in Zoranu, ki sta svoje delo opravila profesionalno in tako tudi s svojimi odločitvami prispevala k pridobljenemu znanju mladih igralk.

Po turnirju so bile igralke skupaj s trenerkama Adrijano Bogolin in Romano Rojc upravičeno izjemno zadovoljne, saj so dekleta dobro izpolnjevala zadane naloge in pridobivale pomembne izkušnje.

Trenerka Romana Rojc: "S prikazano igro deklet sem zadovoljna. Vem, da znajo dekleta dati tudi več od sebe, to so dokazala predvsem na zadnji tekmi, vendar takšnih predstav s trenerko Adrijano nisva niti zahtevali niti pričakovali na vseh šestih tekmah. Zavedava se, da je naša ekipa deklic U13 daleč najmlajša na turnirjih. Težko je vzdrževati koncentracijo skozi celotni turnir, poleg tega pa se pred prvimi tekmami borimo še z malce treme in strahu. Dekleta so izpolnila pričakovanja in upoštevala navodila, kar je najpomembnejše. Bila so poslušna, borbena do zadnje minute in kar je bila največja zahteva trenerk, sodelovala so med sabo in si pomagala, kljub razliki v letih tudi znotraj ekipe. Zahvaljujem se tudi staršem za lep obisk in glasno podporo s tribun."

Trenerka Adrijana Bogolin: "Sem zelo zadovoljna, čaka pa nas še ogromno dela. Najpomembnejše za naša najmlajša dekleta je, da igrajo, pridobivajo dragocene izkušnje in se ob tem še zabavajo. Rezultatskih ciljev si v klubu do vključno ekipe U15 ne postavljamo, kar je zelo pomembno za zdrav in dolgoročni razvoj naših igralk, so pa dekleta dokazala da so že osvojila določene elemente nogometne igre, kar je odraz dobrega dela na treningih in potrdilo da moramo samo tako nadaljevati. V klubu imamo zelo perspektivne mlade igralke, katere bodo ob rednem in pridnem obiskovanju treningov v prihodnosti krojile vrh slovenskega nogometa."

Fotogalerija s turnirja (avtor: Vid Šere in Romana Rojc)

Končni vrstni red turnirja:
1. *EXTREM RIBNICA 16 točk
2. *NK KRIM 15 točk
3. VELESOVO 10 točk
4. ŽNK PICERIJA JAKA RADOMLJE 8 točk
5. EKSTREM SODRAŽICA 5 točk
6. ŽNK KRKA 2 točki
7. ŽNK JEVNICA 2 točki

*ekipa se je uvrstila na zaključni turnir 1. 2. 2014 v Radljah ob Dravi

Turnir deklet U17 v Cerkljah na Gorenjskem
V nedeljo 5. 1. 2014, so se dekleta ekip U17 merila na kvalifikacijskem turnirju v Cerkljah na gorenjskem. Trener ekipe DU17 Meho Bašić je sestavil dve enakovredni ekipi, čeprav je bilo nekaj igralk odsotnih zaradi bolezni oz. dopusta. Ekipi sta turnir pričeli nekoliko zaspano in sta medsebojnega srečanja vknjižili zmago, poraza in neodločen rezultat. Medsebojno srečanje se je po lepih priložnostih obeh ekip končalo brez zadetkov, nato pa je radomeljski stroj pričel mleti. Do konca turnirja sta obe ekipi nanizali osem zmag (štiri proti dvema ekipama Krima, dve proti Jevnici, eno proti ekipi Velesovo 1 in eno proti ekipi Extrem Ribnica). Dekleta so na krilih glasnih navijačev prikazala odlično igro in se z eno ekipo uvrstila na zaključni turnir, kamor se je uvrstila tudi zmagovalna ekipa, ekipa Velesovo 2.

Trener Meho Bašić je bil po turnirju upravičeno zadovoljen: "Izjemno sem zadovoljen z prikazano igro in borbenostjo obeh ekip. Dekleta so še enkrat več pokazala in dokazala, da znajo igrati nogomet, saj so z lepo in atraktivno igro postavile gledalce na noge. Še enkrat bi čestital dekletom za izjemne rezultate in uvrstitev na zaključni turnir zimski ligi, ob enem pa gre velika zahvala tudi naši publiki za izjemno podporo, saj ob takšnem navijanju punce vedno znova dobijo dodatno moč."

Fotogalerija s turnirja (avtor: Frane Komatar)

Končni vrstni red turnirja:
1. *VELESOVO 2 18 točk
2. *ŽNK KALCER RADOMLJE 16 točk
3. KRIM MODRE 15 točk
4. ŽNK ŠPORTNI PARK RADOMLJE 14 točk
5. ŽNK JEVNICA
6. VELESOVO
7. KRIM RDEČE
8. EXTREM RIBNICA

*ekipa se je uvrstila na zaključni turnir 1. 2. 2014 v Radljah ob Dravi

Prihodnji vikend, v nedeljo 12. 1. 2014 se bodo na prvem kvalifikacijskem turnirju v Litiji merile članice. Naš klub bo zastopala ekipa ŽNK VAR-IKS RADOMLJE, pomerila pa se bo za naslednjimi nasprotnicami: ŽNK JEVNICA, ŽNK KRKA, EXTREM RIBNICA, AH MAS TECH 2 in VELESOVO 1. Na finalni turnir se uvrsti samo prvouvrščena ekipa turnirja.

Avtor: Uroš Juračič; Foto: Vid Šere, Romana Rojc, Frane Komatar (ŽNK Radomlje)
Komentarji uporabnikov