V Radomljah na jubilejnem turnirju Medex Cup pričakujejo okrog 600 mladih nogometašic

V Ženskem nogometnem klubu Radomlje bodo tudi letošnji marec odprli z mednarodnim dekliškim nogometnim turnirjem.

Jubilejna deseta izvedba tradicionalnega turnirja je pred meseci dobila novega generalnega pokrovitelja in s tem tudi ime, saj ga je podprlo mednarodno priznano podjetje Medex. Medex Cup nadaljuje tradicijo turnirja, ki je bil doslej znan kot Uki Cup.

Nastop na največjem dekliškem nogometnem turnirju v Sloveniji je potrdilo 22 klubov, kar enajsterica klubov pa prihaja iz tujine, iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške ter Madžarske. V Ženskem nogometnem klubu Radomlje so ponosni na vse večjo mednarodno prepoznavnost turnirja, saj je zanimanje za nastop pokazalo še nekaj sredin, a so kapacitete za število prijavljenih ekip žal omejene z urnikom in razpoložljivo infrastrukturo. Prijavna mesta so bila v starostnih kategorijah DU13 in DU15 zapolnjena že dobra dva meseca pred turnirjem.

Ob domačih Radomljankah bodo na turnirju Medex Cup zaigrale še nogometašice Gažona Koinstal, Kopra, Mure, Olimpije Ljubljane, Podravja Aluminija, Posavja, Primorja Ajdovščine, Radelj, Škofje Loke in Trbovelj. Avstrijo bodo predstavljali trije klubi, dunajski Vösendorf, štajerski Schäffern in koroški Soccer Girl Academy Kärnten, ki je zdaj že tradicionalni udeleženec turnirja. Bosansko-hercegovske barve bo zastopalo SFK 2000 Sarajevo, madžarske pa Viktoria in Illes Akademia iz Sombotela. V Radomljah bodo gostili kar šest hrvaških klubov, Agram in Maksimir iz Zagreba, puljsko Istro 1961, čakovsko Međimurje, Rijeko ter Donat Zadar.

Organizatorji turnirja v dveh dneh tekmovanja pričakujejo skupno okrog 600 mladih nogometašic. Del tekem skupinskega dela turnirja za dekleta do 13 in 15 let bo tako odigran v Kamniku, v Športnem parku Virtus, na novem igrišču z umetno travnato površino. Izločilni in zaključni boji bodo izpeljani v Športnem parku Radomlje.

Deseto izvedbo turnirja Medex Cup ob številnih prostovoljcih omogočajo generalni pokrovitelj Medex, sponzorji in donatorji Triglav Zdravje, NLB Nova Ljubljanska banka, REAM, Avtohiša Kranj, Sumida Slovenija, Uki.si, Grande, Športni park Radomlje, Nogometna zveza Slovenije, Medobčinska nogometna zveza Ljubljana, Občina Domžale, Zavod za šport in rekreacijo Domžale, Krajevna skupnost Radomlje in drugi podporniki.

Da bo dvodnevni nogometni praznik še lepši, prireditelji v Radomlje in Kamnik vabijo tudi vse ljubitelje dekliškega nogometa. Spored turnirja, ki bo potekal v soboto, 4. in nedeljo, 5. marca 2023, najdete na tej povezavi.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

Tagi