Kronika Policijske postaje Domžale: Vlomilcem se načrti tokrat niso izšli

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 22. 10. 2018 do 28. 10. 2018

Domžalski policisti so v preteklem tednu obravnavali kar nekaj poskusov vlomov, v treh primerih so storilci odstopili od dejanja in odšli s kraja, v enem primeru pa jih je zalotil lastnik stanovanja in jih prepodil. V vseh primerih je bila zaradi poskusov vlomov povzročena materialna škoda. V Srednjih Jaršah pri Domžalah je neznani storilec iz odprte garaže izvršil tatvino drona, v Mercator centru v Domžalah pa je neznani storilec zaposleni odtujil torbico z vsebino. Policisti so v preteklem tednu med opravljanjem poostrenega nadzora več kršiteljem zasegli manjše količine prepovedane droge, vozniku, ki je vozil pod vplivom alkohola, pa je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Policisti so obravnavali tudi prijavo občana, ki je med vožnjo odpiral pošto, v njem pa se je nahajal bel prah. Zaradi suma, da gre za nevarno snov, so policisti zavarovali kraj in izvedli vse postopke, ki jih predvideva protokol za takšne primere. Prav tako je bila neznana snov posredovana v takojšnjo preiskavo. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

22. 10. 2018 – POSKUS VLOMA V KMETIJSKO ZADRUGO V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v Kmetijsko zadrugo v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti pritlično okno, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je povzročil za okoli 200 evrov materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 10. 2018 – POSKUS VLOMA V AVTOMEHANIČNO DELAVNICO V PRESERJAH PRI RADOMLJAH  Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v avtomehanično delavnico v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti pritlično okno, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je povzročil za okoli 100 evrov materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 10. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

23. 10. 2018 – TATVINA BREZPILOTNEGA DALJINSKEGA ZRAKOPLOVA V SREDNJIH JARŠAH
Policisti Policijske postaje Domžale obveščeni o tatvini brezpilotnega daljinskega zrakoplova »dron« v Srednjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odprte garaže izvršil tatvino navedenega zrakoplova. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 450 evrov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil..

25. 10. 2018 – POSKUS VLOMA V AVTOMOBIL
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti sprednja desna vrata vozila, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 450 evrov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.10. 2018 – POSKUS VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA GORJUŠI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Gorjuši. Ugotovljeno je bilo, da so trije neznani storilci z neznanim primernim orodjem poskušali na vzvod odpreti balkonska vrata stanovanjske hiše, nakar so bili prepodeni s strani lastnika. Z opisanim dejanjem so neznani storilci lastnika oškodovali za okoli 400 evrov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 10. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli na območju Domžal v postopku kršitelje, katerim so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper petim kršiteljem uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

26. 10. 2018 – NAJDEN SUMLJIV PREDMET
Policiste Policijske postaje Domžale je OKC Ljubljana poslal na izvoz avtoceste Domžale, ker je voznik med vožnjo z vozilom odprl pošto, v kateri je prejel bel prah. Zaradi suma, da gre za nevarno snov, so policisti enote za protibombno zaščito neznano snov primerno zavarovali in predali Inštitutu za mikrobiologijo v takojšnjo preiskavo. Po opravljeni analizi inštituta je bilo ugotovljeno, da zasežena snov ni nevarne, zato je bila poslana v nadaljnje preiskave v Nacionalni forenzični laboratorij v Ljubljano. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 10. 2018 – TATVINA TORBICE Z VSEBINO
Policisti Policijske postaje Domžale so bili poslani v Mercator center v Domžale, kjer je uslužbenka prijavila tatvino torbice z vsebino. Z zbiranjem obvestil in pregledom video nadzora je bilo ugotovljeno, da je storilec iz službenih prostorov Mercator centra odtujil torbico z vsebino, last uslužbenke. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba.

26. 10. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH, KRTINI IN PRESERJAH PRI RADOMLJAH Policisti Policijske postaje Domžale so imeli med opravljanjem poostrenega nadzora na območju Domžal, Krtine in Preserij pri Radomljah, v postopku kršitelje, katerim so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper petim kršiteljem uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

27. 10. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola (0,82 mg/l). Na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale občane opozarjamo, da se bliža državni praznik  Dan  reformacije  –  31. oktobra in Dan spomina na mrtve – 1. novembra, kar državljani izkoristijo tudi za krajše počitnice, še posebej ob dejstvu, da je tudi letos to del šolskih počitnic. V tem času se policija sooči s problematiko, ki je povezana z izvedbo posameznih javnih zbiranj, varnostjo cestnega prometa, zaradi odsotnosti ljudi od doma in obiskov pokopališč pa tudi s problematiko kaznivih dejanj. Vsled opisanega vse občane pozivamo k dvigu samozaščitnih ukrepov (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

Komentarji uporabnikov
Tagi