Kronika policijske postaje Domžale: Soseda prepodila vlomilca

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 2. 7. do 8. 7. 2018

Minuli teden so bili zelo aktivni vlomilci in tatovi, ki ne poznajo počitnic in oddiha, temveč v tem času, raje naredijo kakšno naduro več. Domžalski policisti so v Domžalah obravnavali vlom v trafiko, iz katere so vlomilci odnesli za okrog 10.000 evrov cigaret. Vlomilci so s plenom zapustili še gostinski lokal v Domžalah in stanovanjski hiši v Goričici pri Ihanu in v Domžalah. Trikrat pa je na srečo lastnikov ostalo samo pri poskusu in sicer na Rodici, kjer je vlomilec po vlomu odstopil od dejanja, ter dvakrat v Domžalah. V enem primeru je vlomilca pri vlomu v stanovanjsko hišo opazila soseda in ga nato prepodila, v drugem primeru pa je vlomilec naletel na stanovalko. Policisti so obravnavali tudi dve drzni tatvini s pretvezo, v enem primeru so policisti po dejanju pet storilcev prijeli. Več o kroniki policijske postaje Domžale si lahko preberete v nadaljevanju.

2. 7. 2018 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V nesreči so bila udeležena tri vozila. Pri tem se je ena izmed udeleženk lahko telesno poškodovala in je sama iskala zdravniško pomoč. Povzročitelju je bil zaradi kršitve ZPrCP izdan plačilni nalog.

3. 7. 2018 – VLOM V KIOSK V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v kiosk v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod, skozi prodajno okno, vlomil v kiosk in iz njega izvršil večjo količino cigaret. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 10.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 7. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V GORIČICI PRI IHANU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Goričici pri Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl drsna panoramska vrata dnevne sobe stanovanjske hiše in tako prišel v notranjost, od koder je odtujil več kosov nakita in gotovino. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 3.300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 7. 2018 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem odstranil ključavnico obešanko na vratih in tako prišel v notranjost pisarne in gostinskega lokala. Iz notranjosti gostinskega lokala je iz blagajne vzel 100 EUR gotovine in dva zvočnika, ter si navedeno protipravno prilastil. Z opisanim sta klub in najemnica skupno oškodovana za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 7. 2018 – POSKUS DRZNE TATVINE IZ STANOVANJSKE HIŠE V LOKI PRI MENGŠU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poskusu drzne tatvin iz stanovanjske hiše v Loki pri Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da sta se na dvorišče stanovanjske hiše pripeljala dva NN moška v osebnem avtomobilu črne barve. Iz vozila je izstopil sopotnik, kateri se je občanki predstavil kot  delavec Elektra in jo zvabil na zadnji del posestva, kjer jo je zamotil. Drugi NN storilec pa je v tem času vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo, kjer je na vzvod, skozi zaklenjena vrata, vstopil v spalnico, jo pregledal, vendar pa iz notranjosti ni ničesar odtujil. Z opisanim sta neznana storilca  lastnika oškodovala za okoli 50 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5.  7. 2018 – DRZNA TATVINA IZ STANOVANJSKE HIŠE, PRIJETI STORILCI, ODVZETA PROSTOST IN ODREJEN PRIPOR

Policisti so imeli med skupnim nadzorom v postopku pet (5) oseb v kombiniranem vozilu, pri čemer  je bilo nato z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da so osebe pred postopkom policistov izvršile drzno tatvino iz stanovanjske hiše in sicer so se osebe s kombiniranim vozilom pripeljale do stanovanjske hiše.Tam sta iz vozila izstopila dva storilca, pristopila do  vhodnih vrat hiše, ter potrkala. Odprla jima je oškodovanka, katero sta pod  pretvezo, da pobirata kosovne odpadke in strešne zidake, zvabila za stanovanjsko hišo, ter jo tam zamotila. Med opisanim so ostali trije storilci vstopili v stanovanjsko hišo, pregledali njeno notranjost in iz predalov ter omare v spalnici odtujili nakit, plačilne kartice in denar v skupni vrednosti 1.500 EUR. Po dejanju so se vsi skupaj odpeljali s kraja. Na  podlagi 157/II KZP je bila storilcem odvzeta prostost, ter odrejeno pridržanje. Dva izmed storilcev sta bila  privedena pred preiskovanega sodnika, kateri je zoper njiju odredil pripor.

6. 7. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi balkonska vrata ter iz notranjosti odtujil gotovino. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 7. 2018 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO NA RODICI

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec poskušal na vzvod vlomiti skozi pritlično okno, kar pa mu ni uspelo, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 7. 2018 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH

Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi pritlično okno, nakar je bil s strani sosede prepoden, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 7. 2018 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so  bili obveščeni vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi pritlično okno, nato pa zaradi prisotnosti stanovalke odstopil od dejanja, ki je tako ostalo pri  poskusu. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 300 EUR.  Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8 .  7.   2018  –  ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil osebni avtomobil zasežen in s pogodbeno avto vleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

——————————————————————

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki  pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

Komentarji uporabnikov
Tagi