Koledar dogodkov

Event Information:

 • pet
  15
  Mar
  2019

  Skupina Belin "Zgodba neke ženske"

  19:00Kulturni dom Franca Bernika

  glasbeno pripovedni večer / nastopajo: Neža Drobnič (vokal), Matic Smolnikar (kitara), Vanja Dizdarević (kontrabas), Stefan Samardzić (tapan, tolkala) / organizacija: DROHAR, Dušan Drobnič s.p.

  Belin je skupina, ki ljubi svobodo izražanja skozi glasbo, poezijo in ples. Je etno zvočno raziskovanje, je etno popotovanje. Je notranje oko, ki vidi, ko zapremo oči in je izražanje vsega, kar tam je. "Zgodba neke ženske” je glasbena pripoved, ki skozi glasbo in ples prebuja vse čute.

  Zgodba pripoveduje o ženski ter o vzponih in padcih, ki jih prinaša življenje. Najtemnejši trenutki ji prinesejo darila, ker jim pusti, da jo preplavijo. Ko jih prepozna, jih izpusti in v njeno življenje posije sonce. Prisluhnili boste različnim pesmim sveta: romskim, hebrejskim, sevdalinkam, prirejenim v slovenščino, in avtorskim pesmim.

  "Gre za neverjetno čarobno energijo, ki te dvigne v neko drugo sfero, ojača čutila in te popelje na noro potovanje! Če si se pripravljen prepustiti, te čaka noro presenečenje! Ne gre za tržno komercialno všečno celofanasto glasbo, ampak za bio glasbo, uglašeno na naravno frekvenco 432 Hz. Prizemljeno in polno Življenja!” mnenje poslušalca

  Cena vstopnice: 10 Eur