Koledar dogodkov

 • ned
  21
  Okt
  2018
  15:00PGD Žeje-Sveta Trojica

  Vabljeni, da se nam pridružite na tradicionalnem dnevu odprtih vrat, ki ga ob oktobru, mesecu požarne varnosti, za vse krajane in druge prijatelje gasilstva, ter za vse, ki vas zanima kaj počnemo prostovoljni gasilci, pripravljamo člani PGD Žeje - Sv. Trojica.

  Kaj bomo počeli ?

  • Prikaz gašenja vnetljivih tekočin
  • Obnovili bomo znanje temeljnih postopkov oživljanja in znanje nudenja prve pomoči.
  • Sprehodili se bomo skozi naše orodišče in spoznali gasilsko orodje in opremo, ter opremo naših gasilskih vozil.
  • Člani našega Fire combat teama bodo predstavili to gasilsko športno-tekmovalno disciplino, vsi pa se boste lahko preizkusili v kakšnem izmed izzivov s katerimi se na tekmovanju soočajo naši najboljši gasilci.
  • Za otroke bomo pripravili otroški "Fire combat izziv.
  • Pa seveda bomo kaj povedali tudi o številki 112, ki predstavlja nosilno temo letošnjega meseca požarne varnosti.

  Da pa druženje še dodatno popestrimo bomo seveda poskrbeli tudi za čaj, kuhano vino in pečen kostanj, kot se za te jesenske dni spodobi.

  Pridite, spoznajte naše delo, in preživite prijetno jesensko popoldne v družbi žejskih gasilcev.

   

 • ned
  21
  Okt
  2018
  16:00Mestni kino Domžale

  animirana družinska komedija / Smallfoot / režija: Karey Kirkpatrick / scenarij: Karey Kirkpatrick / igrajo: Channing Tatum, James Corden, Zendaya, Common, LeBron James, Gina Rodriguez, Danny DeVito / 2018, ZDA / distribucija: Blitz / 96’ / podnapisi, 8+ / IMDb

  Vedoželjni Jeti je prepričan, da skrivnostna in izmuzljiva bitja, znana kot "ljudje” zares obstajajo.

  V animirani družinski pustolovščini Mala noga je legenda o velikonožcu Bigfootu (Jetiju) obrnjena na glavo, saj mladi in zvedavi jeti nekega dne naleti na nekaj, za kar je bil prepričan, da ne obstaja - na človeka. Novica o tej "mali nogi” pretrese celotno skupnost jetijev in jih požene v panično ugibanje, kaj vse še utegne obstajati zunaj njihove zasnežene vasice. Ni drugega, kot da se eden od njih odpravi na pot ...

   

 • ned
  21
  Okt
  2018
  18:00Mestni kino Domžale

  drama / The Children Act / režija: Richard Eyre / scenarij: Ian McEwan po svojem romanu V imenu otroka / igrajo: Emma Thompson, Stanley Tucci, Ben Chaplin, Fionn Whitehead, Rosie Cavaliero, Honey Holmes, Jason Watkins, Nikki Amuka-Bird, Rupert Vansittart, Anthony Calf, Toni Beard, Nicholas Jones, Eileen Walsh, Hiten Patel / 2018, Velika Britanija / distribucija: Cinemania / 105’ / IMDb

  Ugledna angleška sodnica se spopada s tažavami v propadajočem zakonu in razsodbo v primeru mladega fanta, ki zaradi verskih razlogov zavrača transfuzijo, s katero bi mu lahko rešili življenje.

  Vrhovna sodnica Fiona Maye, specializirana za etično zahtevnejše primere družinskega prava, uživa izjemno spoštovanje, a ne brez žrtev v zasebnem življenju. Ko se njen zakon znajde na razpotju, dobi nujen primer na smrt bolnega Adama, ki zaradi verskih razlogov zavrača transfuzijo krvi. Ker še ni polnoleten, mu Fiona lahko odredi prisilno zdravljenje. Da bi fanta bolje razumela, se odloči za nenavadno potezo in ga obišče v bolnišnici. Srečanje dveh iskrivih duhov v obeh prebudi močna čustva.

  Drama o trku prava in verskih prepričanj, pa tudi o napetem razmerju med čustvi in razumom, zgrajena okrog fascinantnega lika ostroumne vrhovne sodnice (Emma Thompson). Britanski pisatelj Ian McEwan je scenarij priredil po lastnem romanu V imenu otroka.

   

 • ned
  21
  Okt
  2018
  20:00Mestni kino Domžale

  biografska drama / First Man / režija: Damien Chazelle / scenarij: Josh Singer po knjigi Jamesa R. Hansena / igrajo: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler, Patrick Fugit, Ciaran Hinds, Ethan Embry, Shea Whigham, Corey Stoll, Pablo Schreiber / 2018, ZDA / distribucija: Karantanija / 138’ / IMDb

  Pogled v življenje astronavta Neila Armstronga (Ryan Gosling) in legendarno misijo, s katero je postal prvi človek, ki je 20. julija 1969 stopil na Luno. Film je režiral Damien Chazelle (Dežela La La).

  Biografska drama o življenju ameriškega astronavta Neila Armstronga med leti 1961 in 1969 in legendarni misiji, s katero je postal prvi človek, ki je 20. julija 1969 stopil na Luno. Film, ki ga je režiral Damien Chazelle (Dežela La La), raziskuje kakšno ceno so za enega najbolj nevarnih podvigov v zgodovini raziskovanja vesolja plačali Armstrong, njegova družina in vsi sodelavci. Film je zasnovan po knjigi Jamesa R. Hansena "Prvi mož: življenje Neila A. Armstronga”, ki je izšla leta 2005 in opisuje Armstrongovo vpletenost v Nasin program, misijo Apolla 11 in podrobnosti iz zasebnega življenja svetovno znanega astronavta.

   

 • pon
  22
  Okt
  2018
  9:30Mestni kino Domžale

  abonma OTROŠKI in IZVEN

  kratki animirani filmi / Kiwi & Strit / program: Kraja koles, Nogomet, Portret, Spomladansko čiščenje, Glasna krava, Torta, Novi prijatelji, Dan za umivanje / režija: Esben Toft Jacobsen / scenarij: Esben Toft Jacobsen, Jannik Tai Mosholt / 2015, Danska / distribucija: Copenhagen Bombay Studio / 38' / brez besed, 3+

  Izbor osmih animiranih filmov o dveh zelo različnih, a nerazdružljivih prijateljih.

  Kiwi in Strit živita na gozdni jasi na vrhu hriba. Kiwijeva hiša je lepo urejena, Stritova ne tako zelo. Kiwi rad dela stvari po načrtu, Strit si raje izmišljuje sproti. Zelo sta različna, toda rada počneta stvari skupaj, saj sta najboljša prijatelja. Če sta skupaj, je bolj zabavno. Otroci filme gledajo v družbi mentoric, ki jih vodijo čez različne zgodbe, se z njimi pogovarjajo o njihovi vsebini, o glavnih likih in predvsem o otroški izkušnji in dojemanju videnega. Po ogledu filmov se otroci odpravijo v razrede in igralnice, kjer skupaj z našimi mentoricami izvedejo ustvarjalne delavnice, s katerimi spoznavajo skrivnosti nastajanja animiranih filmov.

   

 • pon
  22
  Okt
  2018
  18:00Mestni kino Domžale

  drama / režija: Elmir Jukić / scenarij: Pjer Žalica, Elmir Jukić, po istoimenski gledališki igri Dubravka Mihanovića / igrajo: Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka, Moamer Kasumović, Ilir Tafa, Vlasta Velisavljević / 2017, Bosna in Hercegovina, Srbija, Hrvaška, Makedonija, Slovenija / distribucija: Con-film / 78` / IMDb

  Žaba, posneta po veliki gledališki uspešnici in z odlično zasedbo bosanskih igralcev na čelu z Emirjem Hadžihafizbegovićem, govori o dolgotrajnih posledicah vojne travme za intimna življenja ljudi, toda namesto zgodbe o obupu prinaša presunljivo in osvežujoče sporočilo optimizma.

  Zeko, brivec in nekdanji vojak s posttravmatsko stresno motnjo, povabi brata Braca in prijatelja na praznovanje bajrama. Njegov načrt je izkoristiti praznično vzdušje, da bi brata, alkoholika in odvisnika od iger na srečo, pregovoril, naj se spremeni. Žaba, posneta po veliki gledališki uspešnici in z odlično zasedbo bosanskih igralcev na čelu z Emirjem Hadžihafizbegovićem, govori o dolgotrajnih posledicah vojne travme za intimna življenja ljudi, toda namesto zgodbe o obupu prinaša presunljivo in osvežujoče sporočilo optimizma.

  nagrade
  Nagradi zlata arena za najboljši film in režijo ter nagrada Mednarodnega združenja filmskih kritikov Evrope in Mediterana (FEDEORA) v sekciji hrvaških manjšinskih koprodukcij – Pula.

   

 • pon
  22
  Okt
  2018
  18:00Center za mlade Domžale

  V ponedeljek, 22. oktobra, ob 18. uri bo v Centru za mlade Domžale potekala druga delavnica improvizacije.

  Če želite preizkusiti nove stvari, se naučiti nekaj o sebi in drugih ljudeh ter se zabavati, potem je ta priložnost lahko kot nalašč za vas!

  Predhodne izkušnje niso potrebne. Pridite in pripeljite tudi prijatelje!

  Delavnica je brezplačna, potekala bo v angleškem jeziku.

  Obvezne prijave do 18. 10. na info@czm-domzale.si ali 040 255 568.

   

 • pon
  22
  Okt
  2018
  20:00Mestni kino Domžale

  drama / L'Atelier / režija: Laurent Cantet / scenarij: Robin Campillo, Laurent Cantet / igrajo:

  Marina Foïs, Matthieu Lucci, Florian Beaujean, Mamadou Doumbia, Mélissa Guilbert, Warda Rammach, Julien Souve, Issam Talbi, Olivier Thouret / 2017, Francija / distribucija: Fivia / 113’ / IMDb

  Skupina mladostnikov pod mentorstvom uveljavljene pisateljice  ustvarja kriminalni triler, povezan z industrijsko preteklostjo obalnega mesta, a jih bolj kot zgodovina zanimajo težave sodobnega sveta, ki tudi v skupini zelo hitro pridejo na plano.

  Antoine je eden od mladostnikov, ki sodelujejo pri poletni delavnici kreativnega pisanja. Pod mentorstvom uveljavljene pisateljice Olivie naj bi napisali kriminalni triler, povezan z industrijsko preteklostjo mesta. A Antoina takšno nostalgično obujanje spominov ne zanima; bolj ga skrbijo težave sodobnega sveta. Mladenič kmalu pride v navzkrižje s skupino, pa tudi z Olivio, ki jo njegovo nasilno vedenje plaši, hkrati pa ji vzbuja radovednost. Delavnico je zrežiral Laurent Cantet, dobitnik zlate palme leta 2008 za film Razred.

   

 • tor
  23
  Okt
  2018
  9:30Knjižnica Domžale

  Predšolske otroke od 2. leta dalje in starše/skrbnike ter dedke/babice vseh starosti vabimo na IGRALNE URICE, ki so vsak torek ob 9.30 v pravljični sobi Knjižnice Domžale. Obvezna predhodna prijava!

  Organizacija: Knjižnica Domžale.

   

 • tor
  23
  Okt
  2018
  9:30Mestni kino Domžale

  abonma OTROŠKI in IZVEN

  kratki animirani filmi / Kiwi & Strit / program: Kraja koles, Nogomet, Portret, Spomladansko čiščenje, Glasna krava, Torta, Novi prijatelji, Dan za umivanje / režija: Esben Toft Jacobsen / scenarij: Esben Toft Jacobsen, Jannik Tai Mosholt / 2015, Danska / distribucija: Copenhagen Bombay Studio / 38' / brez besed, 3+

  Izbor osmih animiranih filmov o dveh zelo različnih, a nerazdružljivih prijateljih.

  Kiwi in Strit živita na gozdni jasi na vrhu hriba. Kiwijeva hiša je lepo urejena, Stritova ne tako zelo. Kiwi rad dela stvari po načrtu, Strit si raje izmišljuje sproti. Zelo sta različna, toda rada počneta stvari skupaj, saj sta najboljša prijatelja. Če sta skupaj, je bolj zabavno. Otroci filme gledajo v družbi mentoric, ki jih vodijo čez različne zgodbe, se z njimi pogovarjajo o njihovi vsebini, o glavnih likih in predvsem o otroški izkušnji in dojemanju videnega. Po ogledu filmov se otroci odpravijo v razrede in igralnice, kjer skupaj z našimi mentoricami izvedejo ustvarjalne delavnice, s katerimi spoznavajo skrivnosti nastajanja animiranih filmov.