Koledar dogodkov

 • pet
  24
  Maj
  2019
  18:00Stari grad Kamnik

  BODIFIT-ov tek na Stari grad, ki je lani potekal prvič, je bil odlično sprejet med ljubitelji teka. V petek, 24. maja, se bodo odrasli na progo podali ob 18. uri. Štart tekmovanja bo nad Zdravstvenim domom Kamnik. Prijave so že odprte, in sicer preko sistema prijavim.se (povezava na https://prijavim.se/calendar/checkings/3239/2__bodifit_ov_tek_na_stari_grad_2019). Število tekačev je omejeno, zato priporočamo pravočasno prijavo.

  Tek za odrasle bo tudi letos dolg 3800 metrov in bo potekal po tako imenovanih vlakah. Ker ne gre za zahtevno traso, je tek primeren tudi za rekreativne tekače, ki jim gorski tek ni blizu. Cena prijave do 19. maja znaša 10 evrov, kasneje pa 15 evrov. Posebna ugodnost pa je za tiste, ki bi si želeli udeležiti tudi Veronikinega teka, ki bo letos potekal 12. oktobra, in sicer je cena prijave na oba teka 20 evrov.

  Za tiste, ki jim tek ni blizu, pa se bodo po trasi lahko tudi sprehodili. Na vrhu pri gostišču Grajska terasa bo potekala razglasitev tekmovalcev in podelitev priznanj.

   

 • pet
  24
  Maj
  2019
  20:00Kulturni dom Franca Bernika

  gledališki abonma ZELENI in za IZVEN

  komična drama / SNG Maribor / režija: Ajda Valcl / igrajo: Ana Urbanc, Vladimir Vlaškalić, Ksenija Mišič, Kristijan Ostanek / V meščanskem stanovanju se sproži prava vojna, ki pa jo vseskozi bijejo z orožjem komedije.

  Dva najstnika sta se na šolskem dvorišču stepla in eden izmed njiju je izgubil zob. Gre za nesrečen incident pri običajnem pobalinskem ravsanju? Ali za primer nevarne mladostniške agresije, ki bi ga bilo treba ostro sankcionirati? Zdi se, da je v urejenem okolju urbanega srednjega sloja, ki mu pripadajo protagonisti Rezine igre, mogoče doseči trezen dogovor, ki bo pomiril sovražnosti in zacelil rane, fantoma pa zagotovil vzgojno lekcijo. Prav s tem namenom se srečajo starši obeh mulcev. Vsi štirje so dovolj zreli in kultivirani, relativno dobro situirani in varni. Seveda pa ima vsak od njih svoje šibke točke in njihovo razumevanje stvari je mestoma povsem nasprotno … ko se mehanizem spora enkrat sproži, ga ne morejo več zaustaviti. V ostrih in duhovitih dialogih, ki se sučejo skoz vratolomne preobrate in spremenljiva zavezništva (spočetka si nasproti stojijo v parih, a seveda se moška potem povežeta nasproti svojima ženama, onidve pa tudi), bodo izpostavljeni, poveličani in ironizirani različni motivi iz njihovega vsakdana, pa tudi njihovi življenjski nazori – in vse postane orožje: domače pecivo in skrb za hišne ljubljenčke, obsedenost s telefonom, navdušenje nad neevropsko umetnostjo, problematični farmacevtski posli, odnos do žensk, odnos do otrok …

  "Tudi tu živi ta Bog in prav se mi zdi, da govorimo o tem tudi na tem odru. To niso stvari, ki so samo del predstave, ampak so na neki način tudi del naše družbe.” Vladimir Vlaškalić

  "Na žalost prvič igram nekaj, kar v realnosti tudi živim. Takšne situacije sem preigrala že velikokrat, ne sicer v dnevnih sobah, ampak v šolah.” Ksenija Mišič

  Cena vstopnice: 18 eur

   

 • pet
  24
  Maj
  2019
  20:00Dom kulture Kamnik

  MePZ Odmev Kamnik vabi na koncert 24. maja 2019, ob 20. uri v Domu kulture Kamnik. Na koncertu se jim bo pridružil zbor Pilsen Voice iz Češke. Brezplačne vstopnice si lahko zagotovite z rezervacijo v Domu kulture Kamnik, ali pa pri članih zbora.

  Mešani pevski zbor Odmev Kamnik nam je v aprilu v goste pripeljal že orkester Zarenitsa iz beloruskega glavnega mesta Minsk. Gostili so jih cel teden in poslušalcem pripravili skupni koncert v kamniškem kulturnem domu. Skupaj s KID Limbar so pripravili tudi koncert v kulturnem domu v Moravčah. Beloruski Orkester Zarenitsa so Odmevovci spoznali na mednarodnem festivalu Lago di Garda v Italiji. Po tem, ko sta bili zasedbi medsebojno navdušeni ena nad drugo, so si izmenjali kontakte in se kasneje tudi domenili za sodelovanje.

  MePZ Odmev (na fotografiji) pripravlja koncert iz Češke v Kamnik, na katerem bo gostoval češki zbor Pilsen Voice.

  Obisk Belorusov je bil predviden že v lanski sezoni vendar je zaradi birokratskih ovir do obiska prišlo šele v letošnjem letu. Gostje so si poleg koncertiranja ogledali tudi Kamnik in nekatere druge znane slovenske kraje in bili naravnost navdušeni nad lepotami dežele ter prijaznostjo ljudi.

  Kljub veliko izzivom so zasedbe pripravile izvrsten program, kar je potrdila tudi razprodana dvorana s stoječimi ovacijami že pred koncem dogodka.

  Ker pa MePZ Odmev ne počiva so zborovodkinja Anica Smrtnik in pevci že na pragu novega gostovanja!

  V petek, 24. maja bo v Domu kulture Kamnik ob Odmevu gostoval zbor Pilsen Voice iz češkega mesta Plzen. Zbora se bosta predstavila s samostojnim in skupnim programom. Pravijo, da bo večji poudarek na izvajanju zabavnega programa, tako da si obiskovalci lahko obetajo večer poln zimzelenih melodij, katere bodo ob pevskih glasovih dopolnili tudi inštrumentalisti, spiritualne gospel pesmi, svoje mesto pa bo prav gotovo dobila tudi kakšna ljudska viža!

  Odmevu se bo na koncertu pridružil zbor Pilsen Voice iz Češke (na fotografiji).

  Odmev s Plznom veže prijateljstvo že več kot desetletje. Z zborom Canticorum so se večkrat družili tako v Kamniku kot tudi v Plznu. Pilsen Voice pa je nastal leta 2017!

  Zbor sestavljajo pevci, ki so pred tem peli v drugih mestnih zborih in so iskali nov izziv in novo okolje. Skupaj prepevajo klasičen zborovski repertuar, od nabožnih do ljudskih pesmi, gospel in različne priredbe znanih pop skladb!

  Kljub kratki zgodovini je zbor, katerega vodi Lucie Hofmanová nastopil že na ogromno različnih dogodkih na Češkem, med drugim tudi kot gostujoči zbor v gledališki predstavi in pa kot del poulične opere!

  MePZ Odmev

 • pet
  24
  Maj
  2019
  20:00Kulturni dom Moravče

  Tamburaški orkester KUD Vrhpolje pri Moravčah vabi na dalmatinski večer: »Poletje ujeto v strune«, ki bo v dvorani Kulturnega doma Moravče potekal v petek, 24. maja 2019, ob 20. uri.

  Na prireditvi bo poleg domačega Tamburaškega orkestra KUD Vrhpolje nastopil še Kvartet pušeljc iz Šmartnega ob Paki.

  Vstop prost! Vljudno vabljeni!

   

 • sob
  25
  Maj
  2019
  7:45OŠ Preserje pri Radomljah

   

 • sob
  25
  Maj
  2019
  9:00Bar Bernardi, Vir

   

 • sob
  25
  Maj
  2019
  10:00Mestni kino Domžale

  animirana pustolovščina / Wonder Park / scenarij: Robert Gordon, Josh Appelbaum, André Nemec / slovenski glasovi: Pia Škulj, Klemen Mramor, Žiga Bunič, Iztok Valič, Nina Kaludjerović, Mario Ćulibrk, Goran Hrvaćanin, Sebastjan Kušar, Matic Lukšič, Tjaša Železnik, Lucija Grm, Jure Godler, Uroš Buh / 2019, Španija, ZDA / distribucija: Karantanija /85’ / sinhronizirano, 6+  / IMDb

  Deklica June znova odkrije zabaviščni park iz mladosti, ki pa ga bo treba reširi, obnoviti in ga znova narediti čudežnega.

  Deklica June je polna domišljije in optimizma, zato je s pomočjo mame in prijateljev celo otroštvo gradila namišljeni zabaviščni park s čudovitimi vlakci in govorečimi živalmi. Ko pa je odrasla in se je domišljija izgubila, je na matematičnem taboru, med sprehodom po gozdu, park znova odkrila. Ni le plod njene domišljije, ampak je še kako resničen, le popraviti ga bo treba in rešiti pred propadanjem. Zato skupaj z živalmi, ki tam še vedno živijo, zaviha rokave in se loti obnavljanja čudežnega parka.

  https://www.youtube.com/watch?v=fvGAaw65CmM#action=share

   

 • sob
  25
  Maj
  2019
  16:00Mestni kino Domžale

  animirana pustolovščina / Minuscule - Les Mandibules du Bout du Monde / režija: Hélène Giraud, Thomas Szabo / scenarij: Hélène Giraud, Thomas Szabo / 2018, Francija, Kitajska / distribucija: Karantanija / 92’ / brez dialogov, 5+ / IMDb

  Pustolovščina v animiranem svetu žuželk na sporedu predpremierno ob dnevu Zemlje!

  V dolini na jugu Francije padajo prve snežinke in čas je, da si žuželke pripravijo zimsko zalogo. Medtem pa se mlada pikapolonica pomotoma znajde v paketu, ki je na poti na Karibe! Samo ena rešitev obstaja: pikapolonica, mravlja in pajek na drugi strani sveta združijo moči. Novi svet prinaša nove nevarnosti. Skupnost lokalnih pikapolonic, hipnotične bogomoljke, nenavadne gosenice in ekscentrični raki so le del izziva, s katerim se soočajo junaki zgodbe. Ljudje bi si namreč radi prilastili njihov dom in zgradili luksuzni hotel …

  https://www.youtube.com/watch?v=d_-QIvg3WoQ#action=share

   

 • sob
  25
  Maj
  2019
  18:00Mestni kino Domžale

  domišljijska pustolovščina / Aladdin / režija: Guy Ritchie / scenarij: John August, Guy Ritchie / igrajo: Will Smith, Naomi Scott, Alan Tudyk, Billy Magnussen, Mena Massoud, Nasim Pedrad, Marwan Kenzari, Navid Negahban, Numan Acar / 2019, ZDA / distribucija: 2i film / IMDb

  Poulični tatič dobrega srca iz svetilke v začarani votlini izpusti duha, ki lahko izpolni katerokoli željo. Njegova prva je, da bi se rad poročil s prelepo princeso, zato ga duh spremeni v očarljivega princa. A kaj ko se po svetilki ozira tudi veliki vezir, ki jo hoče pridobiti za svoje zlobne namene.

  https://www.youtube.com/watch?v=XqrPooMsEXo#action=share

   

 • sob
  25
  Maj
  2019
  20:00Blunout klub

  Koncert / je povsem sveža avtorska zasedba multiinstrumentalista Uroša Buha, ki se bo tako v celoti prvič predstavil kot avtor vseh besedil, glasbe in aranžmajev ter glavni vokalist.