Koledar dogodkov

 • tor
  19
  Mar
  2019
  9:30Knjižnica Domžale

  Predšolske otroke od 2. leta dalje in starše/skrbnike ter dedke/babice vseh starosti vabimo na IGRALNE URICE, ki so vsak torek ob 9.30 v pravljični sobi Knjižnice Domžale. Obvezna predhodna prijava!

  Organizacija: Knjižnica Domžale

   

 • tor
  19
  Mar
  2019
  10:00Mestni kino Domžale

  filmski ab DOPOLDANSKI in IZVEN

  dokumentarni film / Dirtbag: The Legend of Fred Beckey / režija: Dave O'Leske / scenarij: Darren Lund, Dave O'Leske, Jason Reid / 2017, ZDA, Kanada, Kitajska / distribucija: Društvo za gorsko kulturo / 96’

  Izjemna življenjska zgodba skrivnostne alpinistične legende. Vrhunski vzponi, odlični plezalni vodniki in edinstven življenjski slog tega uporniškega plezalca so ustvarili zapuščino, ki še vedno navdihuje plezalce vseh starosti.

  Nagrada za Najboljši alpinistični film na 12. Festivalu gorniškega filma.

 • tor
  19
  Mar
  2019
  16:00Knjižnica Domžale

  Obujanje pozabljenih spretnosti ročnih del, izmenjevanje dragocenih izkušenj in ustvarjalna zabava ob nastajanju izdelkov, lepota in toplina del izpod pridnih, čutečih rok razveseljujejo in bogatijo staro in mlado! Vljudno vabljeni vsi, ki vas veseli kvačkanje, saj je ustvarjanje v skupini prijetnejše. Vstop prost! Delavnico vodi: Valbone Bajrami.

  Organizacija: Valbone Bajrami, Knjižnica Domžale.

   

 • tor
  19
  Mar
  2019
  18:00Mestni kino Domžale

  biografska drama / Colette / režija: Wash Westmoreland / scenarij: Richard Glatzer, Wash Westmoreland, Rebecca Lenkiewicz / igrajo: Keira Knightley, Dominic West, Denise Gough, Eleanor Tomlinson, Fiona Shaw / 2018, Velika Britanija, ZDA / distribucija: Cinemania /  111’ / IMDb

  Biografska drama o radoživi francoski pisateljici, ki na pragu moderne dobe s svojim življenjem in delom ruši tabuje, izziva vladavino patriarhata in nazadnje pokoplje figuro pokorne žene. Colette je zrežiral Wash Westmoreland, sorežiser filma Še vedno Alice.

  Sidonie-Gabrielle Colette je bistro in radoživo podeželsko dekle, ki jo poroka s karizmatičnim egocentrikom Willyjem pripelje naravnost v središče živahnega umetniškega vrenja v Parizu. Podjetni Willy prepozna ženin talent in jo spodbudi k pisanju, a vztraja, da knjigo objavi pod njegovim imenom. Prva zgodba iz škandalozne serije Claudine v trenutku postane senzacija, Colette in Willy pa glavni pariški zvezdniški par. Toda Colette kmalu ugotovi, da Willyja poleg uspeha zanimajo tudi druge ženske, nedolgo zatem pa podobne vzgibe odkrije še pri sebi. Bolj ko se osvobaja in raziskuje lastne želje in hrepenenja, bolj v njej raste potreba, da se kot ženska in umetnica reši jarma svojega moža.

   

 • tor
  19
  Mar
  2019
  19:00Knjižnica Domžale

  Gosta tokratnega srečanja Slovenologija bosta dr. Katja Rebolj, ustanoviteljica Rožma cvetličnih prigrizkov, doktorica biokemije, poznavalka in raziskovalka lokalnih jedilnih ter zdravilnih rastlin, in Peter Zajc, permakulturnik in biodinamik, poznavalec samoniklih užitnih rastlin ter velik gurman. Nabiralca divjih zelišč in cvetic sveže rastline ponujata tako vrhunskim kot ljubiteljskim kuharjem. Vstop prost! Vabljeni!

  Organizacija: dr. Noah Charney, Knjižnica Domžale.

   

 • tor
  19
  Mar
  2019
  20:15Mestni kino Domžale

  romantična drama / Jiang hu er nv / režija: Jia Zhang-ke / scenarij: Jia Zhang-ke / igrajo: Zhao Tao, Liao Fan, Diao Yi'nan, Feng Xiaogang, Liang Casper, Xu Zheng, Zhang Yibai / 2018, Kitajska, Francija / distribucija: Fivia / 141’ / IMDb

  Ljubezenska zgodba v kitajskem kriminalnem podzemlju med leti 2001 in 2017.

  Ljubezenska kriminalna saga velikana kitajskega neodvisnega filma je umeščena med leta 2001 in 2017, ko se je oblikovala sodobna Kitajska. Pripoveduje o odločni ženski, ki je predana svojemu mafijskemu ljubimcu in zvesta kriminalnemu podzemlju. Ko pa jo aretirajo in obsodijo na pet let zapora, ob vrnitvi ugotovi, da je njen ljubimec odšel, njo pa pustil, da se bori za svoj prostor v svetu, ki ga ne prepozna več. Zgodba o ljubezni in državi, ki sta doživeli epske in dramatične spremembe.

   

 • sre
  20
  Mar
  2019
  10:00Knjižnica Domžale

  Biba leze ... srečanje za starše z dojenčki

  Prihod otroka v družino je v javnosti sinonim za slovo od neprekinjenega nočnega spanca za nekaj let. Raziskave kažejo, da novopečene mame v prvem letu po porodu v povprečju izgubijo sedemsto ur spanja. S poznavanjem razvoja in fiziologije spanja, ki se zlasti v prvih dveh letih otrokovega življenja intenzivno preureja, tako količinsko, strukturno, kot glede časovne razporeditve lahko dosežemo, da bodo noči krajše, starši pa bolj naspani. Vstop prost! Vabljeni!

  Organizacija: Simona Glavan, Knjižnica Domžale.

   

 • sre
  20
  Mar
  2019
  12:00Knjižnica Domžale

  Brezplačno izobraževanje za otroke in mlade vsako sredo med 12. in 14. uro.

  • kako iskati gradivo in razbrati ključne informacije o najdenih zadetkih
  • kako uporabljati servis Moja knjižnica in zakaj je uporaben
  • druge informacije o Cobiss-u in aplikaciji mCobiss

  Prijave na tel. št.: 01/ 724 12 04.

   

 • sre
  20
  Mar
  2019
  18:00Slamnikarski muzej

  Po lanskoletnem izjemno dobro obiskanem in sprejetem pogovoru, na katerem je predstavil staroversko tradicijo Krasa, bomo ponovno gostili znanega ljubiteljskega igralca in turističnega vodnika, predvsem pa zbiralca ljudskega izročila ter preučevalca kulturne krajine. Tokrat nas bo varuh staroverske dediščine svojih kraških prednikov popeljal v svet pozabljenega staroverstva, ki je povezano s prihodom Pomladi in Vesne. V drugem delu pa nam bo gost predstavil tehnike suhe zidne gradnje kamnitega kraškega sveta, ki je na seznam Unescove dediščine človeštva.

   

 • sre
  20
  Mar
  2019
  19:00Knjižnica Domžale

  KD Tine Kos Moravče je najstarejše kulturno društvo v občini Moravče. Ima bogato zgodovino gledališke in pevske dejavnosti. Ime nosi po moravškemu rojaku, kiparju Tinetu Kosu. V okviru društva delujeta dve pevski zasedbi: Moški zbor in ženska vokalna skupina ODA. Na predstavitvi bomo spoznali veliko zanimivosti o društvu in prisluhnili glasbenemu izvajanju obeh pevskih sestavov. Vstop prost! Vabljeni!

  Organizacija: JSKD Domžale, Knjižnica Domžale.