Koledar dogodkov

 • sob
  20
  Jan
  2018
  9:00OŠ Trzin

  V soboto, 20. januarja 2018, OŠ Trzin gosti že 29. tekmovanje Mladina in gore, na katerem se bo v planinskem znanju teoretično in praktično pomerilo 20 štiričlanskih osnovnošolskih ekip, najboljših na regijskih tekmovanjih, in letos tretjič 19 dvočlanskih srednješolskih ekip, ki so se prijavile na ta izziv. Uradni začetek tekmovanja bo ob 10. uri, finale s kvizom in skritim gostom ob 14.30. Vabljeni, da se nam pridružite!

  Mladina in gore <http://mk.pzs.si/vsebina.php?pid=107> , ki je hkrati tekmovanje iz znanja in športno tekmovanje, saj planinstvo obe prvini enakovredno združuje, je namenjeno osnovnošolcem od 6. do 9. razreda, letos pa bo že tretjič izvedena tudi podobna preizkušnja za srednješolce. Eno najpomembnejših tekmovanj za popularizacijo planinstva in spoštljivega odnosa do narave je tudi priložnost za druženje in medsebojno spoznavanje mladih planincev iz vse Slovenije.

  PROGRAM TEKMOVALNEGA DNE

  • 9.00–10.00 prihod, sprejem in prijava ekip, demonstracija dela z defibrilatorjem
  • 10.00–10.30 kulturni program
  • 10.35–11.20 pisanje testov in srečanje mentorjev
  • 11.30–12.30 kosilo
  • 12.30–14.15 družabni del: družabne igre po postajah
  • 13.30–14.00   dodatni testi (po potrebi)14.15–14.30 razglasitev rezultatov in ogled testov
  • 14.30–16.00 finale tekmovanja OŠ (v odmorih: skriti gost, podelitev nagrad za srednje šole,  rezultati likovnega natečaja)
  • 16.00–16.30 zaključek s podelitvijo nagrad

  Prijazno vabljeni v Trzin, kjer bo v soboto vse v znamenju planinstva, prešerne volje in navdušujočega gorniškega znanja 120 mladih planincev - tekmovalcev!

   

   

 • sob
  20
  Jan
  2018
  10:00Mestni kino Domžale

  kratki animirani filmi z ustvarjalnimi delavnicami / Čas za netopirje, Miriam in izgubljeni pes, Glavo pokonci!, Tiger, November, Majcena lisička, Neumiti pingvin, Rokavička / distribucija: Društvo dva koluta / 40'

  Izbor kratkih animiranih filmov s festivala Animateka, ki jih pospremimo še z ustvarjalnimi delavnicami, s katerimi spoznavamo principe animacije.

  Lisička in druge pravljice obsega kar nekaj letin festivala animiranega filma Animateka, saj predstavlja izbor najboljših kratkih animiranih filmčkov zadnjih let, primernih predvsem za najmlajše gledalce, ki so mogoče celo prvič na obisku v kinu. Otroci filme gledajo v družbi mentoric, ki jih vodijo čez različne zgodbe, se z njimi pogovarjajo o njihovi vsebini, o glavnih likih in predvsem o otroški izkušnji in dojemanju videnega. Po ogledu filma pa se otroci z našimi mentoricami odpravijo na kreativno delavnico, kjer bodo skupaj izvedli ustvarjalno delavnico, s katero spoznavajo skrivnosti nastajanja animiranih filmov.

  Cena vstopnice: 4,5 / 4 Eur

   

 • sob
  20
  Jan
  2018
  16:00Menačenkova domačija

  Vabimo vas na delavnico izdelovanja podstavkov iz vrvi, ki jo bo vodila Marjeta Malešič, univ. dipl. etnologinja in kulturna antropologinja. Uvodoma bo predstavila etnološko dediščino izdelka (časovna raba, namen, material, povezana domača opravila), nato se bomo lotili izdelovanja, ki bo prilagojeno različnim starostim udeležencev. Namen delavnice je osvajanje ročnih spretnosti, spoznavanje in ohranjanje slovenskega ljudskega izročila, pridobivanje novih znanj ter prijetno druženje.

  3 ure / kotizacija: 10 € (odrasli), 5 € (otroci 8+) po osebi / št. udeležencev omejeno /obvezne prijave sprejemamo do 15.1. na e-naslov info@kd-domzale.si ali 01-722 50 50 (Kulturni dom Franca Bernika Domžale) 

   

 • sob
  20
  Jan
  2018
  16:00Telovadnica Srednje šole Domžale

  Mladinski svet Domžale pripravlja odbojkarski turnir za mlade! Potekal bo v soboto, 20. januarja 2018, od 16.00 naprej v telovadnici srednje šole Domžale. Sestavite ekipo s petimi igralci (+ rezerva) in se potegujte za laskavi naslov zmagovalca! Prijave zbiramo do četrtka, 18. januarja zvečer. Prijavnica: https://goo.gl/JqwByx

 • sob
  20
  Jan
  2018
  18:00Gasilski dom na Homcu

  Prostovoljno gasilsko društvo Homec vas vabi na brezplačno predstavitev temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED (avtomatskega zunanjega defibrilatorja). Vabljeni!

   

 • sob
  20
  Jan
  2018
  18:00Mestni kino Domžale

  drama / Aus dem nichts / režija: Fatih Akin / scenarij: Fatih Akin, Hark Bohm / igrajo: Diane Kruger, Denis Moschitto, Numan Acar, Samia Muriel Chancrin, Johannes Krisch, Ulrich Tukur, Ulrich Brandhoff, Hanna Hilsdorf, Yannis Economides, Siir Eloglu, Jessica McIntyre / 2017, Nemčija, Francija / distribucija: Fivia / 106’ /

  Nemški režiser Fatih Akin je film o družinski tragediji posnel v odgovor neonacističnim napadom na etnične manjšine v Nemčiji, izjemen portret glavne protagonistke pa je Diane Kruger prinesel nagrado za najboljšo žensko vlogo na letošnjem festivalu v Cannesu.
  Življenje Katje se v trenutku popolnoma spremeni, ko njenega moža turškega porekla in njenega sina ubijejo v bombnem terorističnem napadu. Ker nemški organi pregona zatajijo pri iskanju resničnih storilcev, moževa družina pa se v njihovo delo noče vmešavati, strta vdova vzame zadevo v svoje roke in se sama odpravi na pot iskanja pravice.

  nagrade
  Cannes 2017 (najboljša igralka), Sydney 2017, Moskva 2017, Karlovi Vari 2017

   

 • sob
  20
  Jan
  2018
  19:00Kulturni dom Moravče

  Dramski odsek Prosvetnega društva Strandrež bo igral komedijo avtorja Jeana Jacquesa Bricairea, Dohodnina. Iz vsebine: Pavle Repnik, direktor reklamne agencije, prijavi davčnemu uradu izmišljeno ženo, šest otrok in hromo mater, da mu ne bi bilo treba plačati preveč dohodnine. Ko se najavi davčna inšpekcija, z asistentko skušata rešiti kritično situacijo tako, da v krogu znank in znancev poiščeta začasne družinske člane. No, tako enostavno to ne gre...

  Vstopnice bodo na voljo po 7€ eno uro pred predstavo v Kulturnem domu.

   

 • sob
  20
  Jan
  2018
  19:30Kulturni dom Radomlje

  Kulturno društvo Ihan in Kulturno društvo Mlin Radomlje z zadovoljstvom napovedujeta čarobni muzikal PEPELKA!

  Po uspehu uprizoritev muzikalov »Moje pesmi, moje sanje« in »Annie« se je taista kreativna ekipa ponovno zbrala, da v svojem značilnem slogu na odrske deske pripelje brezčasno zgodbo o preobrazbi preprostega dekleta v princeso. Na čelu zasedbe bo stopal vsem dobro poznani glasbeni in romantični par Tjaša Hrovat in Uroš Steklasa.

   

 • sob
  20
  Jan
  2018
  20:00Blunout klub

  Koncert / Uroš Perić izjemen glasbenik, pianist, avtor, vokalist in interpret je svojo glasbeno dušo je potešil ob igranju jazza, bluesa, gospela in countryja. Primož Grašič virtuoz na kitari, skladatelj, glasbeni aranžer, producent in učitelj, ki je v svoji glasbeni karieri igral in sodeloval z velikimi svetovnimi imeni jazza.

   

 • sob
  20
  Jan
  2018
  20:15Mestni kino Domžale

  biografska zgodovinska drama / The Post / režija: Steven Spielberg / scenarij: Elizabeth Hannah, Josh Singer / igrajo: Meryl Streep, Tom Hanks, Alison Brie, Sarah Paulson, Bruce Greenwood, Jesse Plemons, Bradley Whitford, David Cross / 2017, ZDA / distribucija: Blitz / 115’ /

  Steven Spielberg se v svojem novem filmu loteva škandala t.i. „pentagonskih dokumentov" in opisuje vlogo, ki so jo pri razkrivanju resnice odigrali mediji. Zgodba se osredotoča na objavo dokumentov iz Pentagona v Washington Postu, s pomočjo katerih so novinarji tega časopisa leta 1971 razkrili resnico o vietnamski vojni. Dotični dokumenti so niz uradnih zapisov ameriškega obrambnega ministrstva, ki jih je novinarjem takrat predal vojni analitik Daniel Ellsberg. Dvakratni oskarjevec Tom Hanks nastopa v vlogi urednika Washington Posta Bena Bradleeja, dobitnica treh oskarjev Meryl Streep pa v vlogi založnice časopisa Kay Graham, ki je prevzela vodenje sodnega spora z ameriško vlado za časa predsednikovanja Richarda Nixona.

   

 • ned
  21
  Jan
  2018
  7:00Gasilski dom Blagovica

  Vabimo vas na 25. tradicionalni zimski pohod Golčaj – Špilk. Pohod bo v nedeljo, 21. 1. 2018. Na start pohoda se lahko podate med 7.00 in 8.00 uro izpred gasilskega doma v Blagovici. Pot vas bo vodila na vrh Golčaja in naprej do Dolin, kjer vas čaka drugi kontrolni žig. Nato nadaljujete do Trojan in naprej do Lipovca- tretji kontrolni žig. Od tu naprej se podate po markirani poti na vrh Špilka-957m, kjer vas čaka zadnji kontrolni žig.

  Na startu vsak pohodnik prejme list z opisom poti in zemljevidom (na poti glej markacije in smerne table). Na listu je tudi prostor za odtis štirih kontrolnih žigov (Blagovica, Doline, Lipovec, Špilk). Kontrolne listke oddate pri zadnji kontrolni točki. Na pohod se podate na lastno odgovornost.

  Pohod traja 6-7 ur in je kondicijsko zahteven. Hrana in pijača naj bosta iz nahrbtnika, priporočamo pohodne palice, primerna oblačila in planinsko obutev. Pohod bo potekal v vsakem vremenu.

  Pohod vodijo vodniki PD Blagovica, dodatne informacije dobite na tel. 01/ 72-34-037 (Miro Podbelšek).

   

 • ned
  21
  Jan
  2018
  16:00Mestni kino Domžale

  animirana komična pustolovščina / Ferdinand / režija: Carlos Saldanha / scenarij: Erica Rivinoja, Ian Southwood, J. David Stem in David N. Weiss po knjižni predlogi Munroja Leafa / igrajo: John Cena, Kate McKinnon, Gina Rodriguez, Daveed Diggs, Gabriel Iglesias, Bobby Cannavale, David Tennant, Anthony Anderson, Flula Borg, Sally Phillips, Boris Kodjoe, Jerrod Carmichael, Raul Esparza, Karla Martínez, Miguel Ángel Silvestre / slovenski glasovi: Domen Valič, Lucija Grm, Jernej Kuntner, Helena Berden, Lija Pečnikar, Martin Jelovšek, Žiga Paradžik, Matevž Müller, Primož Vrhovec, Rok Kunaver in Štefan Kušar / 2017, ZDA / distribicija: Blitz / sinhronizirano, 6

  Zgodba o znamenitem španskem bikcu, ki je od vsega najraje sedel pod plutovcem in duhal cvetice. Tista zgodba o bikcu, ki je pomotoma sedel na čmrlja prav v trenutku, ko so ga videli možje na lovu za najhitrejšim in najbolj divjim bikom za bikoborbe v Madridu. In čmrlj je tako močno pičil Ferdinanda, da je ta puhnil, planil k višku in topotal po zemlji, kakor da je ponorel. Možje so ga uzrli in vsi so zavpili od veselja. To je bil največji in najbolj divji bik med vsemi, ravno pravšnji za bikoborbo! A kaj, ko se miroljubni Ferdinand v areni ni zmenil za puščičarje, pikadorja in celo matadorja. Animirani film je posnet po znani pravljici američana Munroa Leafa, ki je leta 1936 postala svetovna uspešnica, a je bila zaradi svoje mirovniške note v frankistični Španiji in nacistični Nemčiji prepovedana.

   

 • ned
  21
  Jan
  2018
  17:00Kulturni dom Radomlje

  Kulturno društvo Ihan in Kulturno društvo Mlin Radomlje z zadovoljstvom napovedujeta čarobni muzikal PEPELKA!

  Po uspehu uprizoritev muzikalov »Moje pesmi, moje sanje« in »Annie« se je taista kreativna ekipa ponovno zbrala, da v svojem značilnem slogu na odrske deske pripelje brezčasno zgodbo o preobrazbi preprostega dekleta v princeso. Na čelu zasedbe bo stopal vsem dobro poznani glasbeni in romantični par Tjaša Hrovat in Uroš Steklasa.

   

 • ned
  21
  Jan
  2018
  18:00Mestni kino Domžale

  biografska zgodovinska drama / The Post / režija: Steven Spielberg / scenarij: Elizabeth Hannah, Josh Singer / igrajo: Meryl Streep, Tom Hanks, Alison Brie, Sarah Paulson, Bruce Greenwood, Jesse Plemons, Bradley Whitford, David Cross / 2017, ZDA / distribucija: Blitz / 115’ /

  Steven Spielberg se v svojem novem filmu loteva škandala t.i. „pentagonskih dokumentov" in opisuje vlogo, ki so jo pri razkrivanju resnice odigrali mediji. Zgodba se osredotoča na objavo dokumentov iz Pentagona v Washington Postu, s pomočjo katerih so novinarji tega časopisa leta 1971 razkrili resnico o vietnamski vojni. Dotični dokumenti so niz uradnih zapisov ameriškega obrambnega ministrstva, ki jih je novinarjem takrat predal vojni analitik Daniel Ellsberg. Dvakratni oskarjevec Tom Hanks nastopa v vlogi urednika Washington Posta Bena Bradleeja, dobitnica treh oskarjev Meryl Streep pa v vlogi založnice časopisa Kay Graham, ki je prevzela vodenje sodnega spora z ameriško vlado za časa predsednikovanja Richarda Nixona.

   

 • ned
  21
  Jan
  2018
  20:00Blunout klub

  21. januarja 2018, bo profesorica petja Nataša Nahtigal ponovno organizirala koncertni večer za svoje učence, od katerih bo marsikdo nastopil premierno, kdo drug pa pa je že zrel za večji oder.

  VEČER ZA NASTOPANJE, je tradicionalni nastop vseh, ki želijo in zmorejo pokazati soje pevske veščine.

   

 • ned
  21
  Jan
  2018
  20:15Mestni kino Domžale

  drama / Aus dem nichts / režija: Fatih Akin / scenarij: Fatih Akin, Hark Bohm / igrajo: Diane Kruger, Denis Moschitto, Numan Acar, Samia Muriel Chancrin, Johannes Krisch, Ulrich Tukur, Ulrich Brandhoff, Hanna Hilsdorf, Yannis Economides, Siir Eloglu, Jessica McIntyre / 2017, Nemčija, Francija / distribucija: Fivia / 106’ /

  Nemški režiser Fatih Akin je film o družinski tragediji posnel v odgovor neonacističnim napadom na etnične manjšine v Nemčiji, izjemen portret glavne protagonistke pa je Diane Kruger prinesel nagrado za najboljšo žensko vlogo na letošnjem festivalu v Cannesu.
  Življenje Katje se v trenutku popolnoma spremeni, ko njenega moža turškega porekla in njenega sina ubijejo v bombnem terorističnem napadu. Ker nemški organi pregona zatajijo pri iskanju resničnih storilcev, moževa družina pa se v njihovo delo noče vmešavati, strta vdova vzame zadevo v svoje roke in se sama odpravi na pot iskanja pravice.

  nagrade
  Cannes 2017 (najboljša igralka), Sydney 2017, Moskva 2017, Karlovi Vari 2017

   

 • pon
  22
  Jan
  2018
  Knjižnica Domžale

  Razstava izdelkov na mladinskem oddelku Knjižnice Domžale, razstavlja Vrtec Urša Domžale

  Mali instrumenti so improvizirani instrumenti, narejeni iz odpadnih ali naravnih materialov. Namen malih instrumentov je, da otroci nanje igrajo: ustvarjajo ritme, spremljajo zapete pesmice. Instrumenti niso otroški izdelki, ampak so nastajali tako, da so jih vzgojitelji izdelovali pred otroki. Razstava bo na ogled do 11. februarja 2018.

   

 • pon
  22
  Jan
  2018
  18:00Center za mlade Domžale

  Delavnice fotografije za mlade med 15. in 30. letom starosti / prijave sprejemamo na info@czm-domzale.si ali 040/255-568.

   

 • pon
  22
  Jan
  2018
  18:00Knjižnica Domžale

  Novinarka in pronicljiva kolumnistka Sobotne priloge Dela nam s svojimi eseji, zbranimi tudi v knjigi, govori o človeških stanjih in čustvovanjih, naravi in svetu okoli nas. Opozarja nas na številne izjemne knjige in nam ob njih odkriva spoznanja in odkritja skozi zelo samosvojo in pogumno perspektivo. Z gostjo se bo pogovarjala Cveta Zalokar.

  Organizacija: Cveta Zalokar, Knjižnica Domžale

   

 • tor
  23
  Jan
  2018
  9:30KD Franca Bernika

  lutkovna predstava / Lutkovno gledališče Ljubljana / režija: Ivana Djilas / avtorica likovne zasnove: Donna Wilson / igrajo: Urška Hlebec, Maja Kunšič, Iztok Lužar / 35’

  ob 09:30 /abonma OTROŠKI in IZVEN

  ob 11:00 /abonma OTROŠKI in IZVEN

  Nekega dne se iz izgubljenega jajca izleže raček, ki že od samega začetka misli, da je medved.

   

 • tor
  23
  Jan
  2018
  9:30Knjižnica Domžale

  Predšolske otroke od 2. leta dalje in starše/skrbnike ter dedke/babice vseh starosti vabimo na IGRALNE URICE, ki so vsak torek ob 9.30 v Knjižnici Domžale. Zaželena je predhodna prijava!

  Organizacija: Knjižnica Domžale

   

 • tor
  23
  Jan
  2018
  10:00MGC Bistrica Domžale

  Nastop literarnega krožka, kitaristk in citrark Društva Lipa Domžale, Univerze za tretje življenjsko obdobje, v Medgeneracijskem centru Bistrica Domžale.

   

 • tor
  23
  Jan
  2018
  17:00Alternativa-zdravje Radomlje

  Brezplačna predstavitvena glasbena urica / glasbene urice za malčke od 1. leta dalje po metodi Musikgarten / informacije in prijave na info@glasbeni-svet.si.

   

 • tor
  23
  Jan
  2018
  17:00Center za mlade Domžale

  Tečaj francoskega jezika za mlade med 15. in 30. letom starosti / vodi diplomirana profesorica francoskega jezika in književnosti Tanja Manigoda Stanojević / prijave sprejemamo na info@czm-domzale.si ali 040/255-568.

   

 • tor
  23
  Jan
  2018
  17:30Center Ivana Hribarja Trzin
 • tor
  23
  Jan
  2018
  18:00Drsališče Domžale

  Za vse, ki bi se radi naučili drsanja, bo vsak torek v januarju, ob 18. uri na Drsališču Domžale na voljo brezplačno učenje drsanja za vse generacije. Vabljeni!

   

 • sre
  24
  Jan
  2018
  9:30KD Franca Bernika

  lutkovna predstava / Lutkovno gledališče Ljubljana / režija: Ivana Djilas / avtorica likovne zasnove: Donna Wilson / igrajo: Urška Hlebec, Maja Kunšič, Iztok Lužar / 35’

  ob 09:30 /abonma OTROŠKI in IZVEN

  ob 11:00 /abonma OTROŠKI in IZVEN

  Nekega dne se iz izgubljenega jajca izleže raček, ki že od samega začetka misli, da je medved.

   

 • sre
  24
  Jan
  2018
  10:00Knjižnica Domžale

  Knjižnica Domžale za svoje člane organizira brezplačen računalniški tečaj za začetnike, lepo vabljeni predvsem seniorji. Seznanili se boste z osnovno uporabo računalnika in interneta. Tečaj traja en mesec in poteka dvakrat tedensko (sreda in petek) od 10.00 do 12.00.

  Obvezne prijave sprejema Helena Dakič Prelc na tel. št. 01/724 12 04. Število mest je omejeno. Vabljeni!

   

 • sre
  24
  Jan
  2018
  12:00Knjižnica Domžale

  Brezplačno izobraževanje za otroke in mladino

  • kako iskati gradivo in razbrati ključne informacije o najdenih zadetkih
  • kako uporabljati servis Moja knjižnica in zakaj je uporaben
  • druge informacije o Cobiss-u in aplikaciji mCobiss

  Prijave na tel. št.: 01/ 724 12 04, Janez Dolinšek in Lidija Smerkolj Turšič

   

 • sre
  24
  Jan
  2018
  14:30 in 18:00Center za mlade Domžale

  14.30 | USTVARJALNE DELAVNICE
  Ustvarjalne delavnice za mlade med 8. in 12. letom starosti / prijave sprejemamo na info@czm-domzale.si ali 040/255-568.

  18.00 | USTVARJALNE DELAVNICE
  Ustvarjalne delavnice za mlade med 13. in 30. letom starosti / prijave sprejemamo na info@czm-domzale.si ali 040/255-568.

   

 • sre
  24
  Jan
  2018
  17:00Knjižnica Janeza Trdine Mengeš

  Otroci na delavnici Kreativnega slikanja upodabljajo različne motive, eksperimentirajo z barvami ter se spoznajo z različnimi tehnikami izražanja. Slikanje je proces preko katerega lahko otroci sprostijo vsakdanji stres ter razvijajo in se prepuščajo svojemu načinu izražanja. Odpirajo se domišljiji ter spodbujajo desno možgansko hemisfero. Umetnost pozitivno vpliva na različna področja njihovega življenja.

  Delavnico bo vodila dipl. oblikovalka vizualnih komunikacij Maja Maselj, umetnica, jogistka in plesalka.

   

 • sre
  24
  Jan
  2018
  18:00Center za mlade Domžale

  Tečaj španskega jezika za mlade med 15. in 30. letom starosti / vodi uni. dipl. hisp. in soc. kulture Irena Grmek / prijave sprejemamo na info@czm-domzale.si ali 040/255-568.

   

 • sre
  24
  Jan
  2018
  18:00Mladinski center Mengeš

  Mladinski center Mengeš, Slovenska cesta 28. Predavala bo Silva Abram, NLP Coach. Vstop je prost!

  Prijave na drustvo.aia@gmail.com ali 070-732-070.

   

 • sre
  24
  Jan
  2018
  19:00Galerija Domžale

  Norosti današnjega sveta niso prav nič drugačne od tistih prej in verjetno tudi ne od tistih, ki še pridejo. Čeprav si jih zakuhamo sami in smo v tem početju izjemno plodni in inovativni, je odsotnost osnovnih vprašanj o smiselnosti našega početja, brezčasno kronična. Umetnik se v svojem početju prej ali slej zatakne prav na teh vprašanjih; če se ne, potem je z njim ali njo nekaj narobe.

  Dejstvo, da je umetnost eno od čutil človeštva, instrument s katerim družba uglašuje svojo bit in izraz, nam je v večji meri tuje, a se – upajmo - popravlja.

   

 • čet
  25
  Jan
  2018
  9:30KD Franca Bernika

  lutkovna predstava / Lutkovno gledališče Ljubljana / režija: Ivana Djilas / avtorica likovne zasnove: Donna Wilson / igrajo: Urška Hlebec, Maja Kunšič, Iztok Lužar / 35’

  ob 09:30 /abonma OTROŠKI in IZVEN

  ob 11:00 /abonma OTROŠKI in IZVEN

  Nekega dne se iz izgubljenega jajca izleže raček, ki že od samega začetka misli, da je medved.

   

 • čet
  25
  Jan
  2018
  17:00Knjižnica Domžale

  Pravljične urice so oblika knjižne vzgoje, ki otroka postopno in sistematično pripravlja in uvaja v pravljični svet, na vzgojo s knjigo. Pravljične urice potekajo v naši knjižnici ob četrtkih. Pričenjajo se ob 17. uri in trajajo 50 minut. Namenjene so otrokom od dopolnjenega 4. leta starosti dalje. Predhodna prijava!

  Organizacija: Knjižnica Domžale

   

 • čet
  25
  Jan
  2018
  17:00Društvo Lipa Domžale

  Predavanje Ivana Štuheca o Srebrni Jakobovi poti - Camino del Santiago - Via de la Plata. Predavanje bo potekalo v prostorih Društva Lipa Domžale (Ljubljanska 58).

   

 • čet
  25
  Jan
  2018
  19:00Knjižnica Domžale

  Še pomnite, Domžalci?

  Spomladi in poleti bi gost 3. domoznanskega večera iz cikla »Še pomnite, Domžalci?« le težko našel čas za pogovor, tudi decembra je že tradicionalno polno zaposlen. Zato ga je Andreja Čokl v goste povabila januarja, ko pa je z mislimi že pri novi sezoni. Lojze Stražar, sinonim za gledališko dejavnost in ljubiteljsko kulturo v domžalski občini, bo spregovoril o svoji družini, ki je z Domžalami neločljivo povezana, o razvoju gledališča na Studencu in kulturnem udejstvovanju Domžalčanov.

  Organizacija: TIC Domžale, Andreja Čokl, Knjižnica Domžale

   

 • pet
  26
  Jan
  2018
  10:00Knjižnica Domžale

  Knjižnica Domžale za svoje člane organizira brezplačen računalniški tečaj za začetnike, lepo vabljeni predvsem seniorji. Seznanili se boste z osnovno uporabo računalnika in interneta. Tečaj traja en mesec in poteka dvakrat tedensko (sreda in petek) od 10.00 do 12.00.

  Obvezne prijave sprejema Helena Dakič Prelc na tel. št. 01/724 12 04. Število mest je omejeno. Vabljeni!

   

 • pet
  26
  Jan
  2018
  16:00Knjižnica Domžale

  predstavitev igroteke

  Igra je pomembna za otrokov razvoj in učenje ne glede na to, ali gre za dojenčka, malčka ali otroka v poznem otroštvu. Knjižnica Domžale želi otrokom vseh starosti predstaviti bogato zbirko kakovostnih igrač. Igrajte se v knjižnici in spoznajte knjižnično igroteko. Dvorana igrač je namenjena otrokom od 3. leta dalje. Obvezna je prisotnost staršev oziroma druge odrasle osebe. Vstop prost!

  Organizacija: Knjižnica Domžale

   

 • pet
  26
  Jan
  2018
  18:00Drsališče Domžale

  Vsi nostalgiki bodo na svoj račun prišli v petek, 26. januarja 2018, ko bo od 18. do 22. ure na Drsališču Domžale potekal disco na drsalkah ob glasbi iz 80 in 90-ih let.

  Si upate drsati v ritmih glasbe štiri ure skupaj? Zakaj pa ne!

   

 • pet
  26
  Jan
  2018
  18:00Mestni kino Domžale

  drama / The Florida Project / režija: Sean Baker / scenarij: Sean Baker, Chris Bergoch / igrajo: Willem Dafoe, Brooklynn Kimberley Prince, Bria Vinaite, Valeria Cotto, Christopher Rivera, Caleb Landry Jones / 2017, ZDA / distribucija: Fivia / 115’/

  Režiser neodvisnega hita Tangerine tokrat prinaša zgodbo o ljudeh s socialnega roba, ki prebivajo v zanikrnem motelu sredi s soncem obsijane Floride. Pisane barve, otroška igrivost in družinske zdrahe prekrivajo manj barvito stvarnost.

  Moonee je neizmerno živahna šestletnica z bujno domišljijo. Z druščino prijateljev izkoristi vsako priložnost za novo potegavščino, ki ob živce spravljajo sostanovalce. Njeno vedenje začuda ne moti njene mlade mame Halley, s katero prebivata v pisanem motelu v bližini floridskega Disneylanda. Moonee lahko s prijatelji zgolj sanja o pravljičnem svetu obilja, medtem ko skuša Halley s preprodajo ukradene robe, malimi prevarami in občasno prostitucijo zaslužiti za najemnino.

  Režiser neodvisnega hita Tangerine tokrat prinaša zgodbo o ljudeh s socialnega roba, ki prebivajo v zanikrnem motelu sredi s soncem obsijane Floride. Pisane barve, otroška igrivost in družinske zdrahe prekrivajo manj barvito stvarnost.

  festivali, nagrade
  Cannes 2017 – Štirinajst dni režiserjev, Toronto 2017, New York 2017, Hamburg 2017

   

 • pet
  26
  Jan
  2018
  20:00Blunout klub

  Koncert / Gwen Hughes je ameriška jazz pevka, tekstopiska in igralka, ki za sebe pravi, da je fuzijski umetnik - fuzija rock n 'roll in jazz.

   

 • pet
  26
  Jan
  2018
  20:15Mestni kino Domžale

  biografska zgodovinska drama / Darkest Hour / režija: Joe Wright / scenarij: Anthony McCarten / igrajo: Gary Oldman, Kristen Scott Thomas, Lily James, Stephen Dillane, Ronald Pickup, Ben Mendelsohn / 2017, Velika Britanija / distribucija: Karantanija / 125' /

  ob 20:15h filmski abonma PETEK

  Smo na začetku druge svetovne vojne in novi predsednik britanske vlade Winston Churchill se zoperstavlja mirnovnim pogajanjem z nacistično Nemčijo in zahteva, da se okupatorju ne sme popuščati. Preostanek vlade resno razmišlja o pogajanjih za mirovno pogodbo, v tem času pa je Hitler do junija 1940 osvojil že pol Evrope. Churchill jih postavi pred dejstvo, da se bo morala Britanija boriti za svoje ideale in svobodo naroda. Že v svojem prvem nagovoru kot premier je 19. maja 1940 sodržavljanom ni obljubil »ničesar razen krvi, truda, solz in potu«. Napovedal je, da se lahko vojna konča samo z zmago »za katerokoli ceno«, njegova odločitev pa je v marsičem spremenila tok zgodovine, saj je s svojo odločno politiko okrepil britansko samozaupanje in voljo do odpora. S tem je naredil prve korake do končne zmage nad Hitlerjem. V vlogi Winstona Churchilla nastopa angleški igralec Gary Oldman, ki mu za izvrstno interpretacijo številni napovedujejo oskarja.

   

 • sob
  27
  Jan
  2018
  10:00Vir pri Domžalah

  Striček potuje v karavani od papirnice Količevo po Bukovčevi cesti z vmesnimi postanki, da se kurenti in ostala pustna delegacija lahko malce spočijemo in okrepčamo. Maskoto spremljamo ministri, skupinske gostujoče maske, kurenti, glasbeniki in seveda novinarji s celotne Slovenije.

  Stričkov končni cilj je udoben sedež na strehi lekarne na Viru, kjer z viška opazuje in spremlja celotno dogajanje v pustni deželi.

  Na postavitvi Strička seveda nikoli ne manjka župan občine Domžale, ki slavnostno preda ključ (prazne:-) občinske blagajne našemu predsedniku PIPI-ju. Pustna sekcija Striček končno prevzame oblast in v veljavo stopijo strogi pustni zakoni!

   

 • sob
  27
  Jan
  2018
  10:00Galerija Domžale

  V januarski ustvarjalni delavnici bomo raziskovali področje kiparstva. Po ogledu razstave kiparja Jurija Smoleta, bomo spoznali različne kiparske materiale ter orodja, ki jih kiparji uporabljajo pri oblikovanju. Videli bomo, da so za oblikovanje nekaterih materialov dovolj že spretne roke, pri nekaterih pa potrebujemo precej mišic in različnega orodja. Seveda bomo izkoristili priložnost in poiskali svoj najljubši kiparski material ter motiv.

  Delavnico vodi likovna pedagoginja Lučka Berlot.

  Program je namenjen otrokom (od 3 let dalje) in mladim, k ustvarjanju vabljeni tudi starši. Prijave na galerija@kd-domzale.si / 90 min / vstop prost / pokrovitelj: Art Ljubljana d.o.o., Trgovina z umetniškim materialom.

   

 • sob
  27
  Jan
  2018
  10:00KD Franca Bernika

  predstava za otroke / KD Jožef Virk Dob / režija: Mihael Starbek / igrajo: Sara Štih, Mihael Starbek, Janja Grošelj, Eva Otrin, Vid Potočan, Helena Štih, Neža Otrin, Ema Nemec / 35’ / primerno za 4+ /

  Zajček po gozdu išče svojo mamo, in čeprav mu dom ponujajo številne druge živali, vztraja, dokler ne najde prave.

  Nesrečnemu zajčku je uspelo pobegniti ugrabiteljem. Ves premražen tava po gozdu in išče svojo mamo. Sprašuje in sprašuje vsakogar, ki ga sreča, če morda pozna njegovo mamo, pa ne dobi pravega odgovora. V svoji nesreči bi bil pripravljen za mamo sprejeti tudi drugo žival, samo, da bi bila prijazna z njim. Ko izve, kaj vse bo moral v zahvalo za to pri njih početi, pa se zaplete ... Zgodba je kljub živalskemu svetu polna človeških lastnosti, ki jih osrečuje in kaže pravo prijateljstvo.

  Cena vstopnice: 4,5 / 4 Eur

   

 • sob
  27
  Jan
  2018
  15:00Mladinski center Mengeš

  AIA - Mladinski center Mengeš, Slovenska cesta 28.

  Prijave in info na: fb drustvo aia, e-mail: drustvo.aia@gmail.com, t: 070-732-070.

   

 • sob
  27
  Jan
  2018
  18:00Mestni kino Domžale

   

  Režiser Alexander Payne (Nebraska, Potomci, Stranpota, Gospod Smith) je posnel svojevrsten filmski eksperiment, ki v ospredje postavlja vrsto pomembnih tem o človeški civilizaciji - od vprašanj povezanih z ekologijo in prenaseljenostjo, do državljanskih pravic, revščine in ilegalnih migracij. Gre za družbeno satiro, v kateri glavni lik ugotovi, da bi bilo njegovo življenje boljše, če bi se skrčil. Ker po postopku v višino meri le skromnih dvanajst centimetrov, kar ustreza zgolj 0,00364 odstotka siceršnje prostornine človeškega telesa, njegovo telo porabi dosti manj naravnih virov. To mu prinese lagodnejše življenje v idiličnem naselju pomanjšanih ljudi imenovanem Ležerni gaj. In tudi kup težav, na katere pred krčenjem sploh ni pomislil.

   

 • sob
  27
  Jan
  2018
  20:00Blunout klub

  Koncert / zmagovalec šova Znan obraz ima svoj glas in skupina Proper, ki ustvarja avtorsko glasba, ki je plod iskanja svojega prostora pod glasbenim nebom, raziskovanja svojega zvoka in želje po ustvarjanju kvalitetne glasbe.

   

 • sob
  27
  Jan
  2018
  20:30Mestni kino Domžale

  zgodovinska drama, kriminalka / All the Money in the World / režija: Ridley Scott / scenarij: David Scarpa, John Pearson / igrajo: Mark Wahlberg, Christopher Plummer, Michelle Williams, Olivia Grant, Charlie Plummer, Timothy Hutton, Teresa Mahoney, Andrew Buchan, Marco Leonardi, Romain Duris, Charlie Shotwell / 2017, ZDA / distribucija: Blitz / IMDb /

  Zgodba o ugrabitvi 16 letnega Johna Paula Gettyja III in obupanem poskusu njegove mame, da bi njegovega dedka, miljarderja Jeana Paula Gettyja prepričala, naj plača odkupnino.

  Rim, 1973. Zamaskiranci ugrabijo najstnika Johna Paula Gettyja III. Njegov dedek, Jean Paul Getty je najbogatejši zemljan, naftni magnat in velik skopuh. Zaradi ugrabitve vnuka se ne bo ločil od delčka svojega premoženja, zato zvrača plačilo odkupnine. Novi film Ridleya Scotta sledi Gail, Paulovi determinirani mami, ki je svoje otroke vedno postavljala pred ogromno premoženje družine. Ko ugrabitelji postajajo vedno bolj agresivni, Getty za varovanje svojih interesov najame enigmatičnega varnostnega strokovnjaka, v katerem Gail najde nepričakovanega zaveznika. V tekmi s časom se bo izkazalo ali bo ljubezen do otroka prevladala nad ljubeznijo do denarja.

   

 • ned
  28
  Jan
  2018
  10:00Mestni kino Domžale

  animirani film / Dyrene i Hakkebakkeskogen / režija: Rasmus A. Sivertsen / scenarij: Karsten Fullu po knjižni predlogi Thorbjørna Egnerja / distribucija: Fivia / 75’ / sinhronizirano, 4+

  Lutkovni muzikal, posnet po norveški književni klasiki, ki nas nostalgično spomni na Zverinice iz Rezije.

  Mišek Lenivšek nima nič, in hkrati vse. Ni mu do običajnega življenja, v katerem se veliko dela. Raje vandra po svetu s kitaro in pesmijo ter tisto, kar potrebuje, poišče pri prijateljih. Teh je v gozdu Hokipoki veliko, sem in tja pa jim ponagaja zviti in nekoliko črnogledi lisjak Zmikavt. Miškam povzroča skrbi, saj je mesojedec. Gozdne živalce se želijo dogovoriti za pravila, ki bi vsem omogočila življenje v miru: vse živali naj bodo prijateljice, nihče ne sme jesti živih bitij; kdor je len in si ne najde hrane sam, je ne sme vzeti drugemu. Zmikavta zelo skrbi, kaj bo odslej jedel. Mišek Polde pa pravi: samo če držimo skupaj in smo prijatelji, si lahko tudi pomagamo.

   

 • ned
  28
  Jan
  2018
  15:30Mestni kino Domžale

  dokumentarni film / L'empereur / režija: Luc Jacquet / 2017, Francija / distribucija: Cinemania / 82’ / sinhronizirano, 6+ /

  Na Antarktiki posnet film Luca Jaqueta, ki je za istoimenski prvi del filma prejel oskarja za najboljši dokumentarec.

  Po dvanajstih letih in navdušenju, ki ga je požela prva filmska zgodba o cesarskih pingvinih (oskar za najboljši dokumentarni film leta 2005), se Luc Jacquet znova vrača na Antarktiko. Tudi tokrat se s pingvini poda na dolgo potovanje, preko čudovitih, v led ujetih pokrajin, kjer začnejo in zaključijo razmnoževalni cikel. V ospredju je mladi pingvin, ki se mora naučiti, kako premagati neštete nevarnosti, prepreke, ledene razpoke in viharje. V tej težki preizkušnji pingvine rešuje skrb za drugega, povezanost skupine in popolna predanost preživetju mladičev. Film odlikujejo čudoviti posnetki in večna življenjska zgodba.

   

 • ned
  28
  Jan
  2018
  17:30Mestni kino Domžale

  zgodovinska drama, kriminalka / All the Money in the World / režija: Ridley Scott / scenarij: David Scarpa, John Pearson / igrajo: Mark Wahlberg, Christopher Plummer, Michelle Williams, Olivia Grant, Charlie Plummer, Timothy Hutton, Teresa Mahoney, Andrew Buchan, Marco Leonardi, Romain Duris, Charlie Shotwell / 2017, ZDA / distribucija: Blitz / IMDb /

  Zgodba o ugrabitvi 16 letnega Johna Paula Gettyja III in obupanem poskusu njegove mame, da bi njegovega dedka, miljarderja Jeana Paula Gettyja prepričala, naj plača odkupnino.

  Rim, 1973. Zamaskiranci ugrabijo najstnika Johna Paula Gettyja III. Njegov dedek, Jean Paul Getty je najbogatejši zemljan, naftni magnat in velik skopuh. Zaradi ugrabitve vnuka se ne bo ločil od delčka svojega premoženja, zato zvrača plačilo odkupnine. Novi film Ridleya Scotta sledi Gail, Paulovi determinirani mami, ki je svoje otroke vedno postavljala pred ogromno premoženje družine. Ko ugrabitelji postajajo vedno bolj agresivni, Getty za varovanje svojih interesov najame enigmatičnega varnostnega strokovnjaka, v katerem Gail najde nepričakovanega zaveznika. V tekmi s časom se bo izkazalo ali bo ljubezen do otroka prevladala nad ljubeznijo do denarja.

   

 • ned
  28
  Jan
  2018
  20:00Mestni kino Domžale

  biografska zgodovinska drama / The Post / režija: Steven Spielberg / scenarij: Elizabeth Hannah, Josh Singer / igrajo: Meryl Streep, Tom Hanks, Alison Brie, Sarah Paulson, Bruce Greenwood, Jesse Plemons, Bradley Whitford, David Cross / 2017, ZDA / distribucija: Blitz / 115’ /

  Steven Spielberg se v svojem novem filmu loteva škandala t.i. „pentagonskih dokumentov" in opisuje vlogo, ki so jo pri razkrivanju resnice odigrali mediji. Zgodba se osredotoča na objavo dokumentov iz Pentagona v Washington Postu, s pomočjo katerih so novinarji tega časopisa leta 1971 razkrili resnico o vietnamski vojni. Dotični dokumenti so niz uradnih zapisov ameriškega obrambnega ministrstva, ki jih je novinarjem takrat predal vojni analitik Daniel Ellsberg. Dvakratni oskarjevec Tom Hanks nastopa v vlogi urednika Washington Posta Bena Bradleeja, dobitnica treh oskarjev Meryl Streep pa v vlogi založnice časopisa Kay Graham, ki je prevzela vodenje sodnega spora z ameriško vlado za časa predsednikovanja Richarda Nixona.

   

 • pon
  29
  Jan
  2018
  10:00KD Franca Bernika

  lutkovna predstava / Lutke Fru-fru / režija: Irena Rajh / nastopata: Ana Špik, Anže Virant / 40’ / primerno za 2+

  Deklica na zabojčku z igračami najde zeleno vrvico. Na koncu vrvice je privezan lesen konjič, ki se začne kar sam gibati, medtem, ko vrvica po steni izrisuje neznano, čarobno pokrajino.

  Deklica na zabojčku z igračami najde zeleno vrvico. Na koncu vrvice je privezan lesen konjič, ki se začne kar sam gibati, medtem, ko vrvica po steni izrisuje neznano, čarobno pokrajino. Deklica najde vedno nove predmete, ki oživijo v črtni risbi sveta na steni. Predstava je kolaž otroške poezije Otona Župančiča v sodobni in sveži glasbeni preobleki.

  Vstop z brezplačnimi vstopnicami.

   

 • pon
  29
  Jan
  2018
  17:00Domžale

  Radi tečete, kolesarite, obiskujete fitnes center ali vodene vadbe? Se morda kdaj udeležite katerega izmed slovenskih maratonov? Ste se kdaj vprašali, kaj in koliko veste o nevarnostih dopinga, ki je zelo razširjen v tekmovalnem in profesionalnem športu? Vas skrbi uporaba prehranskih dopolnil, s katerimi nas vsakodnevno naslavljajo slovenski mediji? Poznate zdravstvene posledice uporabe v športu prepovedanih snovi, ki so lahko prisotne tudi v prehranskih dopolnilih? Podpirate čist šport? 

  Če ste vsaj naj nekaj izmed teh vprašanj odgovorili pritrdilno, se nam pridružite na izobraževalnem protidopinškem seminarju, ki bo potekal v ponedeljek, 29. 1. 2018, ob 17. uri v Domžalah v soorganizaciji Slovenske protidopinške organizacije (SLOADO) in Zavoda za šport in rekreacijo Domžale. Natančna lokacija seminarja bo znana in objavljena naknadno glede na število prijav in posledično potrebo po velikosti prostora.

  Prijave in več informacij na: http://www.sloado.si/kategorija/izobrazevanje-rekreativci

  Edini pogoj za udeležbo na izobraževalnem seminarju je pravočasna spletna prijava! Zaradi organizacijskih zahtev vas prosimo, da se na seminar prijavite vsaj teden dni pred dogodkom.

  Vabljeni!

   

 • pon
  29
  Jan
  2018
  17:30Glasbena šola Domžale, oddelek MENGEŠ

  Kratek koncert, namenjen malčkom od 1-5 leta v spremstvu staršev / vstop prost.

   

 • pon
  29
  Jan
  2018
  18:00Mestni kino Domžale

  drama / Aus dem nichts / režija: Fatih Akin / scenarij: Fatih Akin, Hark Bohm / igrajo: Diane Kruger, Denis Moschitto, Numan Acar, Samia Muriel Chancrin, Johannes Krisch, Ulrich Tukur, Ulrich Brandhoff, Hanna Hilsdorf, Yannis Economides, Siir Eloglu, Jessica McIntyre / 2017, Nemčija, Francija / distribucija: Fivia / 106’ /

  Nemški režiser Fatih Akin je film o družinski tragediji posnel v odgovor neonacističnim napadom na etnične manjšine v Nemčiji, izjemen portret glavne protagonistke pa je Diane Kruger prinesel nagrado za najboljšo žensko vlogo na letošnjem festivalu v Cannesu.
  Življenje Katje se v trenutku popolnoma spremeni, ko njenega moža turškega porekla in njenega sina ubijejo v bombnem terorističnem napadu. Ker nemški organi pregona zatajijo pri iskanju resničnih storilcev, moževa družina pa se v njihovo delo noče vmešavati, strta vdova vzame zadevo v svoje roke in se sama odpravi na pot iskanja pravice.

  nagrade
  Cannes 2017 (najboljša igralka), Sydney 2017, Moskva 2017, Karlovi Vari 2017

   

 • pon
  29
  Jan
  2018
  19:00Knjižnica Domžale

  V Kulturnem društvu Janko Kersnik Lukovica trenutno delujeta dve pevski zasedbi: moški pevski zbor, ki je bil ustanovljen leta 1962, in ženska vokalna skupina Mladost. Oba zbora imata vaje v zaodrju kulturnega doma. Pevci so zelo aktivni, udeležujejo se mednarodnih in regijskih tekmovanj, nastopajo doma in v tujini ter si prizadevajo nadaljevati tradicijo ljudskega in umetnega petja.

  Organizacija: JSKD Domžale, Knjižnica Domžale

   

 • pon
  29
  Jan
  2018
  20:15Mestni kino Domžale

  biografska zgodovinska drama / Darkest Hour / režija: Joe Wright / scenarij: Anthony McCarten / igrajo: Gary Oldman, Kristen Scott Thomas, Lily James, Stephen Dillane, Ronald Pickup, Ben Mendelsohn / 2017, Velika Britanija / distribucija: Karantanija / 125' /

  filmski abonma PONEDELJEK

  Smo na začetku druge svetovne vojne in novi predsednik britanske vlade Winston Churchill se zoperstavlja mirnovnim pogajanjem z nacistično Nemčijo in zahteva, da se okupatorju ne sme popuščati. Preostanek vlade resno razmišlja o pogajanjih za mirovno pogodbo, v tem času pa je Hitler do junija 1940 osvojil že pol Evrope. Churchill jih postavi pred dejstvo, da se bo morala Britanija boriti za svoje ideale in svobodo naroda. Že v svojem prvem nagovoru kot premier je 19. maja 1940 sodržavljanom ni obljubil »ničesar razen krvi, truda, solz in potu«. Napovedal je, da se lahko vojna konča samo z zmago »za katerokoli ceno«, njegova odločitev pa je v marsičem spremenila tok zgodovine, saj je s svojo odločno politiko okrepil britansko samozaupanje in voljo do odpora. S tem je naredil prve korake do končne zmage nad Hitlerjem. V vlogi Winstona Churchilla nastopa angleški igralec Gary Oldman, ki mu za izvrstno interpretacijo številni napovedujejo oskarja.

   

 • tor
  30
  Jan
  2018
  9:30Knjižnica Domžale

  Predšolske otroke od 2. leta dalje in starše/skrbnike ter dedke/babice vseh starosti vabimo na IGRALNE URICE, ki so vsak torek ob 9.30 v Knjižnici Domžale. Zaželena je predhodna prijava!

  Organizacija: Knjižnica Domžale

   

 • tor
  30
  Jan
  2018
  9:30Mestni kino Domžale

  mladinski film / Dog: True Blue / režija: Kriv Stenders / scenarij: Daniel Taplitz / igrajo: Jason Isaacs, Thomas Cocquerel, Bryan Brown, Levi Miller, Hanna Mangan Lawrence / 2016, Avstralija / distribucija: Demiurg / 88’ / podnapisi, 9+ /

  ob 09:30h / za šole

  Rdeči pes Modri, posnet v čudoviti avstralski pokrajini, je film o družini, avanturi ter prijateljstvu med mladim dečkom in potepuškim psom posebne vrste, ki je postal prava avstralska legenda.

  Oče sinu, ki si želi psa, pripoveduje zgodbo o dečku Micku, ki se preseli k dedku v velik, prazen kraj, posut z rdečo zemljo. Tam Mick nekega dne najde pasjega mladička, popackanega s sinjim blatom. Nemudoma ga imenuje Modri. Avstralski staroselec mu pojasni, da Modri ni običajen pes, saj nosi v sebi prebrisanega duha Marlungha. Nepozabno prijateljstvo med Mickom in Modrim je polno skrivnostnih in razburljivih preizkušenj, ki dečka vodijo v mladostniška leta. Ta prinesejo tudi prve občutke zaljubljenosti …

   

 • tor
  30
  Jan
  2018
  10:00Menačenkova domačija

  galerijska učna ura / mentorica: Katarina Rus Krušelj / 60 min / 7+

  Domžalski kipar France Ahčin je ustvarjal v Argentini in serija njegovih reliefov prikazuje nacionalni argentinski ep o Martínu Fierru – ogledali si bomo razstavo Franceta Ahčina, prebrali ep in ustvarjali na temo gavča Martína Fierra.

  ob 10:00 / za šole / v okviru festivala Bobri na potepu

   

 • tor
  30
  Jan
  2018
  16:00Knjižnica Domžale

  Obujanje pozabljenih spretnosti ročnih del, izmenjevanje dragocenih izkušenj in ustvarjalna zabava ob nastajanju izdelkov iz rabljenih materialov, lepota in toplina del izpod pridnih, čutečih rok razveseljujejo in bogatijo staro in mlado! Vljudno vabljeni vsi, ki vas veseli ročno delo in druženje: začetniki in tudi tisti, ki ste že izkušeni v kvačkanju, saj je ustvarjanje v skupini prijetnejše. Delavnico vodi: Valbone Bajrami

  Organizacija: Valbone Bajrami, Knjižnica Domžale

   

 • tor
  30
  Jan
  2018
  17:00Center za mlade Domžale

  Tečaj francoskega jezika za mlade med 15. in 30. letom starosti / vodi diplomirana profesorica francoskega jezika in književnosti Tanja Manigoda Stanojević / prijave sprejemamo na info@czm-domzale.si ali 040/255-568.

   

 • tor
  30
  Jan
  2018
  18:00Drsališče Domžale

  Za vse, ki bi se radi naučili drsanja, bo vsak torek v januarju, ob 18. uri na Drsališču Domžale na voljo brezplačno učenje drsanja za vse generacije. Vabljeni!

   

 • tor
  30
  Jan
  2018
  18:00Mestni kino Domžale

  drama / Downsizing / režija: Alexander Payne / scenarij: Alexander Payne, Jim Taylor / igrajo: Matt Damon, Kristen Wiig, Christoph Waltz, Jason Sudeikis, Neil Patrick Harris, Alec Baldwin, Margo Martindale, Maribeth Monroe, Udo Kier, Don Lake, Rune Temte, Donna Lynne Champlin / 2017, ZDA / distribucija: Karantanija / 135’

  Režiser Alexander Payne (Nebraska, Potomci, Stranpota, Gospod Smith) je posnel svojevrsten filmski eksperiment, ki v ospredje postavlja vrsto pomembnih tem o človeški civilizaciji - od vprašanj povezanih z ekologijo in prenaseljenostjo, do državljanskih pravic, revščine in ilegalnih migracij. Gre za družbeno satiro, v kateri glavni lik ugotovi, da bi bilo njegovo življenje boljše, če bi se skrčil. Ker po postopku v višino meri le skromnih dvanajst centimetrov, kar ustreza zgolj 0,00364 odstotka siceršnje prostornine človeškega telesa, njegovo telo porabi dosti manj naravnih virov. To mu prinese lagodnejše življenje v idiličnem naselju pomanjšanih ljudi imenovanem Ležerni gaj. In tudi kup težav, na katere pred krčenjem sploh ni pomislil.

   

 • tor
  30
  Jan
  2018
  19:00Knjižnica Domžale

  Silva Lamprecht in Ira Zorko nam bosta izmenično pripovedovala tradicionalne pravljice in zgodbe sedanjega časa. V pravljicah in zgodbah je nekaj kar se nas, kljub izjemnemu tehnološkemu napredku in mobilizaciji, globoko dotakne in vedno znova obveže rane. Kot da bi se nečesa spominili, nečesa brezčasnega in obenem domačega. In čeprav jih imamo za izmišljene, je v njih nekaj resničnega in v tem primeru skorajda ne more biti drugače, kot da je to resnično tudi v nas.

  Organizacija: Knjižnica Domžale

   

 • tor
  30
  Jan
  2018
  20:30Mestni kino Domžale
  dokumentarni film / režija: Marko Kumer Murč / scenarij: Nina Cijan / 2017, Slovenija / distribicija: EnaBanda / 68’
  Režiser Marko Kumer je v zadnjih letih spremljal štiri družine iz Šoštanja in na zelo subtilen način odkrival, kako samo mesto, predvsem pa termoelektrarna in z njo povezane politične mahinacije, korupcija in slab ugled, vplivajo na njihova življenja in življenja vseh prebivalcev. Nastal je dokumentarni film z zelo specifičnim vizualnim izrazjem, ki na mestoma duhovit način pripoveduje ljubezensko zgodbo med prebivalci in mestom, ki počasi ugaša.

  S kamero vstopamo v intimni svet štirih družin. Uveljavljeni pisatelj se bori z duhovi svoje družine; družina na vrhu hriba, ki jo pestijo zdravstvene težave, upa na življenjsko srečo; kukamo v svet uspešne podjetnice, ki ob vzhajajoči pevski karieri svoje hčerke razmišlja o svoji poklicni usmeritvi; potopimo pa se tudi v svet podvodnega gradbenika, ki želi sinu pokazati temačno skrivnostno jezero. Vizualno izrazit film je nežna pripoved, ljubezenska zgodba med ljudmi in mestom, ki ugaša. To mesto leži v severovzhodnem delu Slovenije, kjer že desetletja obratuje največja termoelektrarna v državi. Gradnja novega elektrarniškega bloka, ki je bil povezan s korupcijo, finančnimi mahinacijami, političnimi spletkami in izčrpavanjem okolja je njen obstoj podaljšal še v naslednja desetletja. Elektrarna deluje na premog slabe kvalitete, ki ga izkopavajo v bližini in zaradi katerega je nastalo jezero. To velja danes za eno najglobljih v državi; vanj se je potopil stari del mesta, s tem pa tudi mladostni spomini prebivalcev in morda celo njihova prihodnost. Film ne išče krivcev za težave, v katerih se je znašlo mesto in njegovi prebivalci, temveč raziskuje posledice danes zelo aktualnega vpliva velikih sli na življenje malega človeka, pri čemer so interesi elite dobro prikriti pod idejo skupnega dobrega, nujnosti in napredka.

  o avtorju
  Marko Kumer Murč (1980), producent, režiser, scenarist, ustanovitelj produkcijske hiše EnaBanda. Kot (so)avtor podpisuje številne dokumentarce, trenutno pa se kot producent ukvarja z nekaj kratkimi igranimi in dokumentarci v predprodukciji.
 • sre
  31
  Jan
  2018
  10:00Knjižnica Domžale

  Knjižnica Domžale za svoje člane organizira brezplačen računalniški tečaj za začetnike, lepo vabljeni predvsem seniorji. Seznanili se boste z osnovno uporabo računalnika in interneta. Tečaj traja en mesec in poteka dvakrat tedensko (sreda in petek) od 10.00 do 12.00.

  Obvezne prijave sprejema Helena Dakič Prelc na tel. št. 01/724 12 04. Število mest je omejeno. Vabljeni!

   

 • sre
  31
  Jan
  2018
  12:00KD Franca Bernika

  Vodi Juš Milčinski / letošnja rdeča nit festivala: Novi začetki / častni gost: nizozemski pisatelj Toon Tellegen / vstop prost.

   

 • sre
  31
  Jan
  2018
  12:00Knjižnica Domžale

  Brezplačno izobraževanje za otroke in mladino

  Knjižnica Domžale, vsako sredo med 12.00 in 14.00

  • kako iskati gradivo in razbrati ključne informacije o najdenih zadetkih
  • kako uporabljati servis Moja knjižnica in zakaj je uporaben
  • druge informacije o Cobiss-u in aplikaciji mCobiss

  Prijave na tel. št.: 01/ 724 12 04, Janez Dolinšek in Lidija Smerkolj Turšič.

   

 • sre
  31
  Jan
  2018
  14:30 in 18:00Center za mlade Domžale

  14.30 | USTVARJALNE DELAVNICE
  Ustvarjalne delavnice za mlade med 8. in 12. letom starosti / prijave sprejemamo na info@czm-domzale.si ali 040/255-568.

  18.00 | USTVARJALNE DELAVNICE
  Ustvarjalne delavnice za mlade med 13. in 30. letom starosti / prijave sprejemamo na info@czm-domzale.si ali 040/255-568.

   

 • sre
  31
  Jan
  2018
  18:00Center za mlade Domžale

  Tečaj španskega jezika za mlade med 15. in 30. letom starosti / vodi uni. dipl. hisp. in soc. kulture Irena Grmek / prijave sprejemamo na info@czm-domzale.si ali 040/255-568.

   

 • sre
  31
  Jan
  2018
  18:00Slamnikarski muzej Domžale

  Pogovor z Vlasto Mlakar, etnologinjo in kulturno antropologinjo, ki je izdala poljudno-strokovno monografijo o slovenskem etnobotaničnem izročilu, v kateri predstavlja tradicionalna znanja in verovanja o rastlinskem svetu ter vsestransko uporabnost tega znanja v kulturi in načinu življenja Slovencev. Pri tem prek najrazličnejših in najpogostejših načinov uporabe rastlin, predstavlja izredno bogato dediščino znanja naših prednikov, njihovo modrost in prebrisanost, pogled na svet in naravne pojave.

  Pogovor bo vodila Cveta Zalokar. / Vstop prost.

   

 • sre
  31
  Jan
  2018
  18:00Mladinski center Mengeš

  AIA - Mladinski center Mengeš, Slovenska c. 28. Predavala bo Silva Abram, NLP Coach. Vstop je prost!

  Prijave na drustvo.aia@gmail.com ali 070-732-070.

   

 • sre
  31
  Jan
  2018
  19:00Knjižnica Domžale

  Generatorjevi podjetniški večeri

  Miha Hrovat iz Domžal je pivo MISTER začel pripravljati v domači kuhinji, kmalu pa je eksperiment eksplodiral. V pozitivnem pomenu besede, saj mladi in samozavestni podjetnik komajda obvladuje naročila. Kaj ga dela drugačnega? Kako lahko diplomant ruščine in filozofije tako igraje obvladuje svet posla in številk? Mentoriranec Generatorja, skupnega projekta Obrtne zbornice Domžale in Občine Domžale, bo o tem spregovoril vsem, ki jih zanima vstop v svet podjetništva.

  Organizacija: Obrtna zbornica Domžale, Knjižnica Domžale

   

 • čet
  01
  Feb
  2018
  10:00Knjižnica Domžale

  Festivalski dan Bralnice pod slamnikom

  Otroci se bodo skupaj z Mimi in njenimi prijatelji iz poučne slikanice Ne liži te knjige ter dr. Tino Bilban, poznavalko poučnih knjig, podali na potovanje v skrivnostni svet mikrobov in ga pogledali od blizu.

   

 • čet
  01
  Feb
  2018
  17:00Knjižnica Domžale

  Festivalski dan Bralnice pod slamnikom

  Psihologinja in družinska terapevtka Eva Hrovat Kuhar ima dolgoletne izkušnje z delom z otroki in družinami. V strokovnem predavanju se vsebinsko navezuje na priročnik za sodobne starše Izzivi sodobne vzgoje, ki je oktobra izšel pri Miš založbi, in predstavlja izzive in pasti sodobne vzgoje ter zanje ponuja konkretne rešitve in nasvete.

   

 • čet
  01
  Feb
  2018
  17:00Knjižnica Domžale

  Pravljične urice so oblika knjižne vzgoje, ki otroka postopno in sistematično pripravlja in uvaja v pravljični svet, na vzgojo s knjigo. Pravljične urice potekajo v naši knjižnici ob četrtkih. Pričenjajo se ob 17. uri in trajajo 50 minut. Namenjene so otrokom od dopolnjenega 4. leta starosti dalje. Predhodna prijava!

  Organizacija: Knjižnica Domžale

   

 • čet
  01
  Feb
  2018
  19:00Knjižnica Domžale

  Festivalski dan Bralnice pod slamnikom

  Jernej Dirnbek, ki je širši javnosti postal znan kot soustanovitelj glasbene skupine MI2, je junija 2016 pri Miš založbi izdal svoje prvo literarno delo – roman Pevci pozabljenih pesmi. V literarno-glasbenem večeru se bomo pomikali po stopinjah avtorjevega literarnega in glasbenega ustvarjanja ter prisluhnili nekaterim najžlahtnejšim skladbam iz njegovega opusa.

  Organizacija: MIŠ založba, Knjižnica Domžale

   

 • čet
  01
  Feb
  2018
  19:30Dvorana Marjance Ručigaj Trzin

  Sanja Lončar: Kako ohraniti možgane – Predstavitev knjige v Dvorani Marjance Ručigaj, CIH Trzin. Vstop prost!

   

 • pet
  02
  Feb
  2018
  10:00Knjižnica Domžale

  Knjižnica Domžale za svoje člane organizira brezplačen računalniški tečaj za začetnike, lepo vabljeni predvsem seniorji.  Seznanili se boste z osnovno uporabo računalnika in interneta. Tečaj traja en mesec in poteka dvakrat tedensko (sreda in petek) od 10.00 do 12.00. Obvezne prijave sprejema Helena Dakič Prelc na tel. št. 01/724 12 04.

  Število mest je omejeno. Vabljeni!

   

 • pet
  02
  Feb
  2018
  19:00Knjižnica Domžale

   Na predavanju bomo spoznali: ruševine antičnega mesta Salamis; eno najlepših mest Cipra - Famagusto; prestolnico Nikozijo, ki je razdeljena na severni - turški del, in južni - grški; prekrasen rt Greco; slavno plažo Nissi pri Agia Napi; polotok Karpas, grad Kantaro ter čudovito obmorsko mesto Kyrenijo ...

  Organizacija: Franci Horvat, Knjižnica Domžale

   

 • sob
  03
  Feb
  2018
  19:00Kulturni dom A.M. Slomška v Šentvidu

   

 • ned
  04
  Feb
  2018
  10:00KD Franca Bernika

  lutkovna predstava / Lutke Fru-fru / režija: Irena Rajh / nastopata: Ana Špik, Anže Virant / 40’ / primerno za 2+

  Deklica na zabojčku z igračami najde zeleno vrvico. Na koncu vrvice je privezan lesen konjič, ki se začne kar sam gibati, medtem, ko vrvica po steni izrisuje neznano, čarobno pokrajino.

  Deklica na zabojčku z igračami najde zeleno vrvico. Na koncu vrvice je privezan lesen konjič, ki se začne kar sam gibati, medtem, ko vrvica po steni izrisuje neznano, čarobno pokrajino. Deklica najde vedno nove predmete, ki oživijo v črtni risbi sveta na steni. Predstava je kolaž otroške poezije Otona Župančiča v sodobni in sveži glasbeni preobleki.

  Vstop z brezplačnimi vstopnicami.

   

 • pon
  05
  Feb
  2018
  18:00Knjižnica Tineta Orla Trzin

  Ustvarjalna družinska pustna delavnica; delavnico vodi gospa Mili Radmelič, za otroke in starše v pravljični sobi Knjižnice Tineta Orla Trzin. Obvezne prijave v knjižnici!

   

   

 • tor
  06
  Feb
  2018
  9:30Knjižnica Domžale

  Predšolske otroke od 2. leta dalje in starše/skrbnike ter dedke/babice vseh starosti vabimo na IGRALNE URICE, ki so vsak torek ob 9.30 v Knjižnici DomžaleZaželena je predhodna prijava!

  Organizacija: Knjižnica Domžale

   

 • tor
  06
  Feb
  2018
  19:00Knjižnica Domžale

  Gost tokratnega večera bo novinar, urednik, pisatelj in alpinist Tadej Golob. Član Alpinističnega odseka Železničar pleza več kot trideset let, opravil je številne prvenstvene vzpone doma in po svetu. Stal je na Daulagiriju (8167 m) in Everestu (8848 m). S prejemnikom nagrade kresnik se bomo pogovarjali o njegovih gorniških knjigah (Z Everesta, Zlati zob), biografijah o Petru Vilfanu, Zoranu Predinu in Goranu Dragiću ter o kriminalki Jezero. Pogovor bo vodil Borut Peršolja.

  Organizacija: PD Domžale, Borut Peršolja, Knjižnica Domžale

   

 • tor
  06
  Feb
  2018
  19:00Knjižnica Ihan

  Vadba po sistemu Joga v vsakdanjem življenju - predavanje. Vstop prost!

   

 • sre
  07
  Feb
  2018
  10:00Knjižnica Domžale

  Knjižnica Domžale za svoje člane organizira brezplačen računalniški tečaj za začetnike, lepo vabljeni predvsem seniorji.  Seznanili se boste z osnovno uporabo računalnika in interneta. Tečaj traja en mesec in poteka dvakrat tedensko (sreda in petek) od 10.00 do 12.00. Obvezne prijave sprejema Helena Dakič Prelc na tel. št. 01/724 12 04.

  Število mest je omejeno. Vabljeni!

   

 • sre
  07
  Feb
  2018
  12:00Knjižnica Domžale

  brezplačno izobraževanje za otroke in mladino

  vsako sredo med 12.00 in 14.00

  • kako iskati gradivo in razbrati ključne informacije o najdenih zadetkih
  • kako uporabljati servis Moja knjižnica in zakaj je uporaben
  • druge informacije o Cobissu in aplikaciji mCobiss

  Prijave na tel. št.: 01/ 724 12 04, Janez Dolinšek in Lidija Smerkolj Turšič

   

 • sre
  07
  Feb
  2018
  17:00Knjižnica Domžale

  Mojca Pokrajculja je med pometanjem hiške našla krajcar. Zanj si je kupila piskrček. Zvečer je zlezla vanj in zaspala. Ker je bil zunaj hud mraz in pihala je burja, je  na vrata piskrčka potrkalo veliko živali ...

  Igrajo: dijaki dramskega krožka Srednje medijske in grafične šole Ljubljana, mentorica: Barbara Iskra Šarec. Dogodek poteka v okviru mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom.

  Pravočasno si zagotovite brezplačne vstopnice!

  Organizacija: MIŠ založba, Srednja medijska in grafična šola Ljubljana, Knjižnica Domžale

   

 • sre
  07
  Feb
  2018
  18:00Mladinski center Mengeš

  Interaktivno predavanje, ki bo potekalo v AIA - Mladinskem centru Mengeš (Slovenska cesta 28), bo vodil Aleksander Jakopič, ambasador otrok dramski igralec, novinar in medij.

  Vstop je prost!

   

 • sre
  07
  Feb
  2018
  19:00KD Franca Bernika
 • čet
  08
  Feb
  2018
  10:00Športni park Vir

  Letos smo se odločili, da vam bomo na Kulturni dan, pripravili nepozabni dogodek, ki bo oživel spomin na našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Pod velikim ogrevanim šotorom bo potekal sejem domače in umetnostne obrti, na odru pa se bodo predstavila domača kulturna društva, pevski zbori, glasbena šola, recitacije Prešernovih pesmi ter tradicionalni plesi folklornih skupin. Sprehodite se letos na ta dan z nami.

  Sejmu pa se bo na prazničen in hkrati tudi DEBELI ČETRTEK OZ. MALI PUST priključilo tudi PREŠERNO OTROŠKO RAJANJE v družbi glasbene skupine ČUKI.

  Otroci bodo lahko uživali v različnih delavnicah in si sami izdelali masko za sobotno otroško rajanje. Poleg tega bomo organizirali SEJEM IZMENJAVE PUSTNE OPREME IN KOSTUMOV. Vsi, ki imate doma pustne kostume, ki bi jih želeli zamenjati ali podariti, lepo vabljeni.

   

 • čet
  08
  Feb
  2018
  11:00Slamnikarski muzej Domžale

  interaktivna igra za najmlajše v spremstvu odraslih / sprejemamo prijave / vodi: Katarina Rus Krušelj / 60 min / 4+

  Muzejska postolovščina z možnostjo digitalnega raziskovanja slamnikarske muzejske zbirke. Način ogleda muzeja je zastavljen tako, da vsak posamezni otrok upravlja s svojim »pametnim« telefonom in si muzej ogleda ob spremstvu odrasle osebe. Virtualno vodenje po domžalski slamnikarski dediščini bomo dopolnili z ustvarjalnimi igrami in lovom na slamnikarski zaklad.

  Mesto Domžale, so znane po svoji večstoletni tradiciji slamnikarstva in pomembno je, da znamo to bogato izročilo predati naprej našim otrokom in mlajšim generacijam, ki začenjajo spoznavati in vstopati v kulturni svet, ki jih obdaja. Da pa vse to kulturno bogastvo ne bo začelo padati v pozabo, moramo stopiti v korak s časom in sprejeti ter vplesti nove načine podajanja te zanimive tradicije mlajšim generacijam otrok.

  Ko otroci skupaj z družino ali ob drugačni priložnosti obiščejo muzej, se lahko pripeti, da zaradi različnih okoliščin ne morejo izkoristiti možnosti, da bi jih kustos s svojim pedagoškim znanjem vodili po razstavi. Prav tako težko predvidevamo, da imajo vsi odrasli zadostno strokovno znanje, da bi lahko otrokom kakovostno približali muzejsko vsebino, na stopnji otroškega razumevanja.

  Uporaba mobilnih - »pametnih« telefonov je danes običajna, kar lahko zelo dobro izkoristimo za izobraževalni namen. Muzeji lahko s pomočjo današnje tehnologije, obiskovalcem ponudijo inovativne načine raziskovanja in spoznavanja muzejske zbirke. Za Slamnikarski muzej v Domžalah je bila izdelana mobilna aplikacija, ki otrokom v starosti od približno 4 do 6 let na zanimiv interaktiven način približa muzejsko vsebino. Namen aplikacije je predstavitev kulturne dediščine in muzeja z otroške perspektive ter spodbujati njegovo željo po raziskovanju in pridobivanju znanja, omogočiti nove načine učenja ter mu pomagati pri opazovanju in vzpostavljanju interakcij z okoljem. Otroku omogoča, da se z muzejsko vsebino poveže na smiseln vendar kljub temu zanimiv in zabaven način.

   

 • pet
  09
  Feb
  2018
  10:00Knjižnica Domžale

  Knjižnica Domžale za svoje člane organizira brezplačen računalniški tečaj za začetnike, lepo vabljeni predvsem seniorji.  Seznanili se boste z osnovno uporabo računalnika in interneta. Tečaj traja en mesec in poteka dvakrat tedensko (sreda in petek) od 10.00 do 12.00. Obvezne prijave sprejema Helena Dakič Prelc na tel. št. 01/724 12 04.

  Število mest je omejeno. Vabljeni!

   

 • pet
  09
  Feb
  2018
  12:00Knjižnica Domžale

  Vsem, ki želite izpopolniti znanje uporabe računalnika, v Knjižnici Domžale nudimo Prvo računalniško pomoč. Vsak drugi petek v mesecu med 12. in 14. uro vam nudimo brezplačno pomoč pri uporabi računalnika, osvojite pa lahko tudi osnove drugih vsebin informacijske tehnologije, ki uporabnikom omogočajo samostojno uporabo knjižnice (katalog COBISS in Moja knjižnica).

  Prijave sprejemata Gorazd Jesihar in Janez Dolinšek na tel. št. 01/724 12 04.

   

 • pet
  09
  Feb
  2018
  20:00Športni park Vir

  Mega glasbeni spektakel za oči in pravi balzam za ušesa ZaROCKANI Vir. Največji Evropski QUEEN TRIBUTE BAND.

  Največji evropski Queen Tribute Band! Imeli so že štiri velike turneje po Braziliji (preko 75 koncertov), nastopili so na mnogih velikih festivalih in Queen konvencijah v Evropi in širom po svetu.

  Zraven odlične izvedbe in energije, bend krasi garderoba, identična garderobi, ki so jo nosili člani originalne zasedbe. Kitarist igra enako kitaro s kovinskim kovancem, enako kot Brian May, da dobi originalno barvo zvoka na kitari. Pevec ima enako barvo glasa, kot Freddy Mercury…

  Koncert, kjer boste v živo podoživeli vso veličino legendarne skupine Queen in obudili enega največih svetovnih pevcev Freddia Mercurya.

  Show must go on, We are the championis, I want to break free, Radio Ga Ga, We will rock you, Bohemian rhapsody… so samo nekateri od legendarnih hitov, katere boste lahko slišali v živo.

  Mega glasbeni spektakel mednarodne zasedbe največjega evropskega QUEEN Tribute Banda, ki ga preprosto ne smete zamuditi!

  PREDSKUPINA : San Di Ego Band
  Vedno bolj prepoznavna slovenska rock skupina San Di Ego je nastala v začetku leta 2013 in jo sestavljajo štirje izkušeni glasbeniki.

  Njihovo rokersko glasbeno izražanje se je skozi ta leta odvilo skozi deset avtorskih singlov: ”Zadnji cent”, ”Sonce je tam, kjer si ti”, ”Domina”, ”Izbrisani”, ”To je to (za ta denar)”, ”Pompin” in ”Brez Tebe, ki so bili odlična podlaga za številne spote, posnetih jih je bilo vse skupaj sedem, med katerimi blestijo tudi znamenite priredbe legendarnih komadov ”Stayin’ Alive”, ”Julija” in nazadnje ”Touch me”.

  Prodaja vstopnic:
  Na vseh Petrolovih bencinskih servisih in preko Eventim.si.
  Karte bodo v predprodaji na voljo tudi v baru DON JUAN na Viru.

  CENA: 10,00 EUR v predprodaji in 12,00 EUR na dan dogodka 09.02.2018

   

 • sob
  10
  Feb
  2018
  14:00Češminov park, Športni park Vir

  Velika povorka otroških pustnih mask v sodelovanju z Občino Domžale v soboto, 10. februarja 2018, z zborom ob 14:00 uri v Češminovem parku.

  Ob 14:15 uri bo organizirana povorka krenila izpred Češminovega parka po sprehajalni poti ob Kamniški bistrici, do ogrevanega prireditvenega šotora na Viru, kjer se bo ob 15:00 uri začelo veliko otroško pustno rajanje:

  Velika pustna zabava s Piko nogavičko in gusarjem Valom

  Otroke skozi rajanje, ples, smešne skeče in pustne norčije popeljeta do otoka zakladov, kjer se skriva Veliko pustno presenečenje.

  Pogumni gusarski kapitan Val se odloči, da bo poiskal starodavni gusarski zaklad, toda najti mora pogumne gusarske pomočnike in manjkajoči del zemljevida. Ko že hoče oditi, mu pot prekriža zabavna in navihana Pika Nogavička. Pika in maškare prepričujejo gusarja, da vzame tudi njih na pot. Po kratki interaktivni animaciji in uspešno opravljenih nalogah, gusar Val in Pika Nogavička vse pustne maškare odpeljeta na otok pustnih norčij, kjer sledi nepozabna pustna zabava, ki se zaključi z iskanjem skritega zaklada in velikim presenečenjem.

  Družinsko pustno rajanje z MANCO ŠPIK od 16:00 ure dalje.

  Manca Špik je pevka, ki zelo podpira družinske vrednote in bo poskrbela za pravo pustno rajanje ter zagotovila glasbeno obarvano vzdušje in vsem članom družine narisala nasmeh na obraz.

   

 • sob
  10
  Feb
  2018
  20:00Športni park Vir

  Skupino Harmonk`N`Roll sestavljajo mladi fantje, ki jih obdaja pozitivna energija, izjemna karizma na odru in kakovost izvedbe raznolike glasbe. To so glavne značilnosti skupine, ki nas že desetletje zabava in žura z nami.

  Skupina POP DESIGN je zvezda stalnica na slovenskem glasbenem nebu že od leta 1985. Poskrbijo za nepozaben žur ter obilico zabave in plesa.

  Najbolj izvirne skupinske in individualne maske bodo bogato nagrajene!

  Prodaja vstopnic:
  Na vseh Petrolovih bencinskih servisih in preko Eventim.si.
  Karte bomo v predprodaji prodajali tudi v baru DON JUAN na Viru.

  CENA: 10,00 EUR v predprodaji in 12,00 EUR na dan dogodka 10.02.2018

   

 • ned
  11
  Feb
  2018
  14:00Vir pri Domžalah

  Pustna nedelja, 11. februar 2018

  Vabimo vas na ogled enega največjih pustnih karnevalov v Sloveniji. Predstavile se bodo različne, zabavne, barvite, tematske, okoliške ter gostujoče maske, ki jih vsako leto z velikim veseljem gostimo.

  K sodelovanju in ustvarjanju skupinskih mask ste lepo vabljeni tudi vi. Prijavite skupinsko masko na naši spletni strani, zabava in smeh zagotovljena!

  Po karnevalu sledi zabava v ogrevanem šotoru s TV Golica. Na Golica odru nas bosta zabavala ansambel ZAKA PA NE s pevko Ljubico Špurej, kandidatko šova Znan obraz ima svoj glas in mlad ansambel Murni. Gre za mlad 4-članski glasbeni sestav, ki prihaja iz okolice Šentjurja in je letos nase zelo opazno opozoril na več narodno-zabavnih festivalih. Člani ansambla Murni, so prejeli tudi nagrado za absolutnega zmagovalca Festivala Pesem lun’ce. Nedeljski program bo povezoval voditelj Robert Pečnik – Pečo.

  NOVOST: Izbirali bomo najbolj izvirne, zabavne, inovativne, igrane in kreativne maske v dveh kategorijah:

  • Kategorija 1: SKUPINSKA MASKA (minimalno 5 odraslih udeležencev)
  • Kategorija 2: DRUŽINSKA/OTROŠKA MASKA, kjer sodelujejo odrasli in otroci (minimalno 3 udeleženci)

  BOGATE NAGRADE! Za najboljšo izbrano masko v prvi kategoriji kar 1.000 EUR!

  Več o pogoji sodelovanja, kriterijih ocenjevanja in nagradnem skladu na naši spletni strani www.stricek.si.

   

 • pon
  12
  Feb
  2018
  19:00Knjižnica Domžale

  dan za zdravje, šport in rekreacijo

  Pomen prehrane in gibanja bo tokrat predstavljen z zornega kota tradicionalne kitajske medicine. Predavatelj bo predstavil osnovne pojme tradicionalne kitajske medicine: Qi, yin-yang, 5 elementov (razdelitev notranjih organov po teoriji petih elementov), vpliv prehrane in okusov na notranje organe ter vpliv dnevnih in letnih ciklov na naše telo. Posebej se bo usmeril v obdobje pomladi /obdobje jeter/ - kaj nam prinaša in kako se nanjo pripraviti.

  Organizacija: Medgeneracijsko društvo Jesenski cvet, Knjižnica Domžale

   

 • tor
  13
  Feb
  2018
  9:30Knjižnica Domžale

  Predšolske otroke od 2. leta dalje in starše/skrbnike ter dedke/babice vseh starosti vabimo na IGRALNE URICE, ki so vsak torek ob 9.30 v Knjižnici DomžaleZaželena je predhodna prijava!

  Organizacija: Knjižnica Domžale

   

 • tor
  13
  Feb
  2018
  17:30Drsališče Domžale

  Tudi letos si boste lahko na domžalskem drsališču ogledali drsalno revijo z mladimi drsalci in predstavo na drsalkah z OŠ Preserje pri Radomljah, ki bo potekala v torek, 13. februarja 2018, ob 17.30 uri.

   

 • tor
  13
  Feb
  2018
  18:00Saharski hrib

  Pustni torek, 13. februar 2018

  Po vsej zabavi sledi žalosten dan – pokop našega dragega pusta. Umetniško obdelana lesena krsta, ki jo spremljajo nune in župnik, potuje po Viru in Domžalah. Obiščemo tudi naše večje sponzorje in donatorje.

  Zaključek, s solzami v očeh, spremljamo ob 18. uri s sežigom pusta na Saharskem hribu.

   

 • tor
  13
  Feb
  2018
  19:00Knjižnica Domžale

   Tokratnih gostov ni potrebno posebej predstavljati. Tanja Ribič in Branko Đurić - Đuro sta med najbolj znanimi slovenskimi igralskimi pari. Z Noahom Charneyem bosta debatirala o filmski produkciji v Sloveniji in bivši Jugoslaviji, o vodenju lastnega gledališča, o sodniški vlogi v oddaji Znan obraz ima svoj glas. Đuro nam bo zaupal, zakaj ima vedno sončna očala in še mnogo zanimivosti iz sveta filma in gledališča.

  Organizacija: dr. Noah Charney, Knjižnica Domžale

   

 • sre
  14
  Feb
  2018
  10:00Knjižnica Domžale

  Knjižnica Domžale za svoje člane organizira brezplačen računalniški tečaj za začetnike, lepo vabljeni predvsem seniorji.  Seznanili se boste z osnovno uporabo računalnika in interneta. Tečaj traja en mesec in poteka dvakrat tedensko (sreda in petek) od 10.00 do 12.00. Obvezne prijave sprejema Helena Dakič Prelc na tel. št. 01/724 12 04.

  Število mest je omejeno. Vabljeni!

   

 • sre
  14
  Feb
  2018
  12:00Knjižnica Domžale

  brezplačno izobraževanje za otroke in mladino

  vsako sredo med 12.00 in 14.00

  • kako iskati gradivo in razbrati ključne informacije o najdenih zadetkih
  • kako uporabljati servis Moja knjižnica in zakaj je uporaben
  • druge informacije o Cobissu in aplikaciji mCobiss

  Prijave na tel. št.: 01/ 724 12 04, Janez Dolinšek in Lidija Smerkolj Turšič

   

 • sre
  14
  Feb
  2018
  17:00Knjižnica Domžale

  Vabljeni na Pikino čajanko, kjer bomo ponovno vstopili v svet Pike Nogavičke. Pikina čajanka s tokratnim naslovom NEUSTRAŠNA PIKA je namenjena otrokom od 5. leta starosti dalje. Pikina čajanka je preplet pripovedovanj zgodb iz Pike Nogavičke, ustvarjanja in igranja. Pijemo čaj, grizljamo piškote, včasih pa nas obišče tudi Pika Nogavička. Sledijo še ustvarjalne delavnice. Obvezna prijava na oddelku za otroke in mladino!

  Animatorka: Lidija Smerkolj Turšič

  Organizacija: Lidija Smerkolj Turšič, Knjižnica Domžale

   

 • sre
  14
  Feb
  2018
  18:00Mladinski center Mengeš

  AIA - Mladinski center Mengeš, Slovenska cesta 28. Predavanje bo vodila Terezija Ručigaj, avtorica knjige Otroško srce je zaklad in drugih.

  Vsebina predavanja:

  • Kaj je pomembno pri vzgoji otrok, da imamo z njimi dober odnos?
  • Kako vzpostavimo dober odnos s predšolskim otrokom?
  • Če imamo s predšolskim otrokom dober odnos, ga lahko obdržimo tudi s šolarjem.
  • Kako pa vzpostavimo dober odnos, ko pride otrok v najstniško obdobje?
  • Ali je mogoče imeti dober odnos z najstnikom?
  • Kako naj vzgajamo, da bomo imeli z otrokom v vseh obdobjih dober odnos?

  Vstop je prost!

   

 • čet
  15
  Feb
  2018
  17:00Knjižnica Domžale

  Pravljične urice so oblika knjižne vzgoje, ki otroka postopno in sistematično pripravlja in uvaja v pravljični svet, na vzgojo s knjigo. Pravljične urice potekajo v naši knjižnici ob četrtkih. Pričenjajo se ob 17. uri in trajajo 50 minut. Namenjene so otrokom od dopolnjenega 4. leta starosti dalje. Predhodna prijava!

  Organizacija: Knjižnica Domžale

   

 • čet
  15
  Feb
  2018
  18:00Knjižnica Domžale

  Silva Rakela bo spregovorila o osebni izkušnji  doživljanja bolezni, ki je doletela njenega moža … O problemih in težavah, ki jih prinaša … O tem, da lahko zbolijo tudi mlajši …  Pogovor bo vodila Cveta Zalokar.

  Organizacija: Dom upokojencev Domžale, Društvo Spominčica, podružnica Domžale, Cveta Zalokar, Knjižnica Domžale

   

 • pet
  16
  Feb
  2018
  10:00Knjižnica Domžale

  Knjižnica Domžale za svoje člane organizira brezplačen računalniški tečaj za začetnike, lepo vabljeni predvsem seniorji.  Seznanili se boste z osnovno uporabo računalnika in interneta. Tečaj traja en mesec in poteka dvakrat tedensko (sreda in petek) od 10.00 do 12.00. Obvezne prijave sprejema Helena Dakič Prelc na tel. št. 01/724 12 04.

  Število mest je omejeno. Vabljeni!

   

 • pet
  16
  Feb
  2018
  17:00Knjižnica Domžale

  pravljica, ples

  V petek, 16. februarja 2018, ob 17. uri vabimo otroke od 4. do 6. leta starosti na plesno gibalno animacijo, ki v povezavi s knjigo otroka še dodatno duhovno obogati in motivira. Prireditev ZAPLEŠIMO V PRAVLJICO poteka v sodelovanju s Plesno šolo MIKI. Prijavite se na oddelku za otroke in mladino.

  Organizacija: PŠ Miki, Knjižnica Domžale

   

 • pon
  19
  Feb
  2018
  10:00Knjižnica Domžale

  zimske počitnice

  Knjižnica Domžale vabi osnovnošolske otroke na druženje ob družabnih igrah, ki potekajo pod naslovom ODKLOPI SE! Z druženjem ob družabnih igrah v uricah Odklopi se! si lahko popestrite počitniške dni. Vabljeni na počitniški odklop!

  Organizacija: Knjižnica Domžale

   

 • pon
  19
  Feb
  2018
  18:00Knjižnica Domžale

  Adi Smolar, eden najpopularnejših in najkvalitetnejših slovenskih kantavtorjev, se zadnjih nekaj let predstavlja tudi kot avtor knjig za otroke in mladino. O novem glasbenem albumu, ustvarjanju in svoji življenjski filozofiji v pogovoru s sošolko Cveto Zalokar.

  Organizacija: Cveta Zalokar, Knjižnica Domžale

   

 • pon
  19
  Feb
  2018
  19:30Knjižnica Janeza Trdine Mengeš

  Seneca – bralni večer.

   

 • tor
  20
  Feb
  2018
  9:30Knjižnica Domžale

  Predšolske otroke od 2. leta dalje in starše/skrbnike ter dedke/babice vseh starosti vabimo na IGRALNE URICE, ki so vsak torek ob 9.30 v Knjižnici DomžaleZaželena je predhodna prijava!

  Organizacija: Knjižnica Domžale

   

 • tor
  20
  Feb
  2018
  19:00Knjižnica Domžale

  predstavitev knjige

  Ambrož Kvartič, doktor etnologije in kulturne antropologije, v knjigi Pa se je tor res zgodilo? predstavlja „urbane legende“. To so „resnične“ zgodbe, ki krožijo med nami, ki so umeščene v naš svet, s katerimi komentiramo konkretne družbene probleme. Govorijo o kraji organov, lokalih s hitro hrano, goljufijah, stereotipih, boleznih, zarotah, spolnosti ... Monografija prinaša pester nabor sodobnih zgodb, zbranih med letoma 2009 in 2015 po vsej Sloveniji, tudi v Domžalah.

  Organizacija: Ambrož Kvartič, Knjižnica Domžale

   

 • sre
  21
  Feb
  2018
  10:00Knjižnica Domžale

  zimske počitnice

  Knjižnica Domžale vabi osnovnošolske otroke na druženje ob družabnih igrah, ki potekajo pod naslovom ODKLOPI SE! Z druženjem ob družabnih igrah v uricah Odklopi se! si lahko popestrite počitniške dni. Vabljeni na počitniški odklop!

  Organizacija: Knjižnica Domžale

   

 • sre
  21
  Feb
  2018
  10:00Knjižnica Domžale

  Knjižnica Domžale za svoje člane organizira brezplačen računalniški tečaj za začetnike, lepo vabljeni predvsem seniorji.  Seznanili se boste z osnovno uporabo računalnika in interneta. Tečaj traja en mesec in poteka dvakrat tedensko (sreda in petek) od 10.00 do 12.00. Obvezne prijave sprejema Helena Dakič Prelc na tel. št. 01/724 12 04.

  Število mest je omejeno. Vabljeni!

   

 • sre
  21
  Feb
  2018
  12:00Knjižnica Domžale

  brezplačno izobraževanje za otroke in mladino

  vsako sredo med 12.00 in 14.00

  • kako iskati gradivo in razbrati ključne informacije o najdenih zadetkih
  • kako uporabljati servis Moja knjižnica in zakaj je uporaben
  • druge informacije o Cobissu in aplikaciji mCobiss

  Prijave na tel. št.: 01/ 724 12 04, Janez Dolinšek in Lidija Smerkolj Turšič

   

 • sre
  21
  Feb
  2018
  17:00Knjižnica Ihan

  Bralne tačke: beremo kužku. Obvezna prijava!

   

 • sre
  21
  Feb
  2018
  19:00Knjižnica Domžale

  Kulturno društvo Jože Gostič Homec je bilo ustanovljeno leta 1993 in šteje preko 50 članov iz bližnjih in okoliških krajev, ki jih združujeta pripadnost ljubiteljski kulturi in ljubezen do nje. S pestrim in bogatim programom (igre, predavanja, tematski večeri, razstave, publikacije …), predvsem pa z mednarodnim festivalom Gostičevi dnevi, ki poteka že od leta 2000, svoje ime razširja tudi preko lokalnih meja.

  Organizacija: JSKD Domžale, Knjižnica Domžale

   

 • čet
  22
  Feb
  2018
  10:00Knjižnica Domžale

  zimske počitnice

  Knjižnica Domžale vabi osnovnošolske otroke na druženje ob družabnih igrah, ki potekajo pod naslovom ODKLOPI SE! Z druženjem ob družabnih igrah v uricah Odklopi se! si lahko popestrite počitniške dni.  Vabljeni na počitniški odklop!

  Organizacija: Knjižnica Domžale

   

 • čet
  22
  Feb
  2018
  17:00Knjižnica Domžale

  Pravljične urice so oblika knjižne vzgoje, ki otroka postopno in sistematično pripravlja in uvaja v pravljični svet, na vzgojo s knjigo. Pravljične urice potekajo v naši knjižnici ob četrtkih. Pričenjajo se ob 17. uri in trajajo 50 minut. Namenjene so otrokom od dopolnjenega 4. leta starosti dalje. Predhodna prijava!

  Organizacija: Knjižnica Domžale

   

 • čet
  22
  Feb
  2018
  19:00Knjižnica Domžale

  Še pomnite, Domžalci?

  Gost 4. domoznanskega večera bo z gostiteljico Andrejo Čokl razbil stereotip, pri katerem vztrajajo predvsem starejši - da mlade generacije zgodovina in dediščina prav nič ne zanimata. Blaž Križnar iz Doba še ni dopolnil treh desetletij, pa pozna svoj kraj in njegovo zgodovino bolje od marsikaterega starejšega sokrajana. Inženir gozdarstva in spreten rokodelec zanimanje z naravne dediščine širi tudi na stare obrti, naselbinska in domača hišna imena ter šege in navade Doba z okolico.

  Organizacija: TIC Domžale, Andreja Čokl, Knjižnica Domžale

   

 • pet
  23
  Feb
  2018
  10:00Knjižnica Domžale

  Otroci, popestrite si zimske počitnice z obiskom ustvarjalne delavnice Zima, zima bela ... Naredili si bomo lep izdelek, ki nas bo grel v mrzlih, zimskih dneh. Vljudno vabljeni! Prijavite se na oddelku za otroke in mladino.

  Delavnico vodi: Nives Podmiljšak.

  Organizacija: Nives Podmiljšak, Knjižnica Domžale

   

 • pet
  23
  Feb
  2018
  10:00Knjižnica Domžale

  Knjižnica Domžale za svoje člane organizira brezplačen računalniški tečaj za začetnike, lepo vabljeni predvsem seniorji.  Seznanili se boste z osnovno uporabo računalnika in interneta. Tečaj traja en mesec in poteka dvakrat tedensko (sreda in petek) od 10.00 do 12.00. Obvezne prijave sprejema Helena Dakič Prelc na tel. št. 01/724 12 04.

  Število mest je omejeno. Vabljeni!

   

 • pet
  23
  Feb
  2018
  16:00Knjižnica Domžale

  predstavitev igroteke

  Igra je pomembna za otrokov razvoj in učenje ne glede na to, ali gre za dojenčka, malčka ali otroka v poznem otroštvu. Knjižnica Domžale želi otrokom vseh starosti predstaviti bogato zbirko kakovostnih igrač. Igrajte se v knjižnici in spoznajte knjižnično igroteko. Dvorana igrač je namenjena otrokom od 3. leta dalje. Obvezna je prisotnost staršev oziroma druge odrasle osebe. Vstop prost!

  Organizacija: Knjižnica Domžale

   

 • tor
  27
  Feb
  2018
  9:30Knjižnica Domžale

  Predšolske otroke od 2. leta dalje in starše/skrbnike ter dedke/babice vseh starosti vabimo na IGRALNE URICE, ki so vsak torek ob 9.30 v Knjižnici DomžaleZaželena je predhodna prijava!

  Organizacija: Knjižnica Domžale

   

 • tor
  27
  Feb
  2018
  16:00Knjižnica Domžale

  delavnica ročnih del

  Obujanje pozabljenih spretnosti ročnih del, izmenjevanje dragocenih izkušenj in ustvarjalna zabava ob nastajanju izdelkov, lepota in toplina del izpod pridnih, čutečih rok razveseljujejo in bogatijo staro in mlado! Vljudno vabljeni vsi, ki vas veseli ročno delo in druženje: začetniki in tudi tisti, ki ste že izkušeni v kvačkanju, saj je ustvarjanje v skupini prijetnejše! Delavnico vodi: Valbone Bajrami

  Organizacija: Valbone Bajrami, Knjižnica Domžale

   

 • tor
  27
  Feb
  2018
  19:00Knjižnica Domžale

  Knjižnica Domžale vabi na Literarno kavarno, na kateri se bo predstavila pisateljica Metka Lampret s svojim prvencem Kam bi dala takle dan. Knjiga je zbirka zanimivih kratkih zgodb, kjer glas dobijo liki vseh starosti iz različnih družbenih okolij, tudi tisti, katerih glas v sodobni književnosti sicer pogrešamo. Za svoje zgodbe je Metka Lampret prejela več literarnih nagrad. Pogovor s pisateljico bo vodila Blanka Marn.

  Organizacija: Blanka Marn, Knjižnica Domžale

   

 • sre
  28
  Feb
  2018
  10:00Knjižnica Domžale

  V letu 2018 - evropskem letu kulturne dediščine - bomo pogosteje posegali po knjigah, ki predstavljajo slovensko kulturno dediščino. Spoznavanje Slovenije, njene zgodovine, literature ... je lahko zanimivo branje tako mladim kot odraslim; skupaj lahko premislimo tudi tiste odločilne trenutke, "nove začetke", ki so zaznamovali slovensko zgodovino. V svet knjig nas bo popeljala strokovnjakinja za mladinsko književnost Tilka Jamnik. Vabljeni odrasli, še posebej starši in stari starši.

  Dogodek poteka v okviru mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom.

  Organizacija: Miš Založba in Knjižnica Domžale

   

 • sre
  28
  Feb
  2018
  10:00Knjižnica Domžale

  Knjižnica Domžale za svoje člane organizira brezplačen računalniški tečaj za začetnike, lepo vabljeni predvsem seniorji.  Seznanili se boste z osnovno uporabo računalnika in interneta. Tečaj traja en mesec in poteka dvakrat tedensko (sreda in petek) od 10.00 do 12.00. Obvezne prijave sprejema Helena Dakič Prelc na tel. št. 01/724 12 04.

  Število mest je omejeno. Vabljeni!

   

 • sre
  28
  Feb
  2018
  12:00Knjižnica Domžale

  brezplačno izobraževanje za otroke in mladino

  vsako sredo med 12.00 in 14.00

  • kako iskati gradivo in razbrati ključne informacije o najdenih zadetkih
  • kako uporabljati servis Moja knjižnica in zakaj je uporaben
  • druge informacije o Cobissu in aplikaciji mCobiss

  Prijave na tel. št.: 01/ 724 12 04, Janez Dolinšek in Lidija Smerkolj Turšič

   

 • sre
  28
  Feb
  2018
  17:00Knjižnica Janeza Trdine Mengeš

  Bralne tačke: beremo kužku. Obvezna prijava!