Koledar dogodkov

 • pon
  24
  Sep
  2018
  19:00Knjižnica Domžale

  V ponedeljek, 24. septembra 2018, ob 19.00 vas vabimo, da se nam pridružite pri pogovoru z Jasmino Kozina Praprotnik in Žigo X. Gombačem. Jasmina je maratonka, soustanoviteljica društva Urbani tekači, avtorica biografije Bela dama, ki govori o naši legendarni tekačici Heleni Žigon. Žiga je priljubljen pisatelj mladinske literature, soavtor tekaške knjige Ultrablues in strasten tekač.

  V okviru Nacionalnega meseca skupnega branja (8. september – 8. oktober 2018) in Evropskega tedna športa (23. – 30. september 2018)  v Knjižnici Domžale in enotah knjižnice pripravljamo Športno bralno značko. Seznam priporočljive literature lahko dobite v knjižnici, izberete pa lahko tudi poljubno gradivo iz bogate zbirke športnih knjig. Vsi, ki boste do ponedeljka prebrali vsaj eno knjigo s seznama, po dogodku dobite majico z logotipom Knjižnice Domžale.

  Knjižnica Domžale; Foto: Nataša G. Petre (never2late4u)

   

 • pon
  24
  Sep
  2018
  20:00Mestni kino Domžale

  drama, triler / Todos lo saben / režija: Asghar Farhadi / scenarij: Asghar Farhadi / igrajo: Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín, Eduard Fernández, Bárbara Lennie, Inma Cuesta, Elvira Mínguez, Ramón Barea, Carla Campra, Sara Sálamo, Roger Casamajor, José Ángel / 2018, Francija, Italija, Španija / distribucija: Fivia / 132’ / IMDb

  Oskarjevec Asghar Farhadi (Ločitev, Trgovski potnik) svojo značilno mešanico psihološkega trilerja in družinske drame s Penélope Cruz in Javierjem Bardemom v glavnih vlogah tokrat umesti v idilo španskega podeželja. Otvoritveni film letošnjega Cannesa.

  Laura se z otrokoma odpravi iz Buenos Airesa v špansko vasico sredi vinogradov, kjer je odraščala. Tam se pravkar odvijajo priprave na sestrino poroko. Toda ko nepričakovani dogodki pretresejo družinsko srečanje, privre na površje zamolčana preteklost. Oskarjevec Asghar Farhadi (Ločitev, Trgovski potnik) svojo značilno mešanico psihološkega trilerja in družinske drame s Penélope Cruz in Javierjem Bardemom v glavnih vlogah tokrat umesti v idilo španskega podeželja. Otvoritveni film letošnjega Cannesa.

   

 • tor
  25
  Sep
  2018
  18:00Mestni kino Domžale

  animirana pustolovska drama / Louise en hiver / režija: Jean-François Laguionie / scenarij Jean-François Laguionie / glas: Dominique Frot / 2016, Francija, Kanada / 75’ / IMDb

  Nenavadna robinzonska pustolovščina, postavljena v zapuščeno obmorsko letovišče, je poetična meditacija o samoti in minevanju, predvsem pa hvalnica življenju, svobodi in novim začetkom.

  Nekega večera ob koncu poletja Louise ugotovi, da je zadnji vlak sezone odpeljal brez nje. Stara dama se nenadoma znajde povsem sama na praznih ulicah malega obmorskega letovišča. Vreme se naglo slabša in morje se začne nevarno dvigovati. Na videz krhka Louise se mora poleg tega spopasti še s svojimi spomini, ki ne bi mogli najti boljšega trenutka, da priplavajo na površje. Nenavadna robinzonska pustolovščina, postavljena v zapuščeno obmorsko letovišče, je poetična meditacija o samoti in minevanju, predvsem pa hvalnica življenju, svobodi in novim začetkom.

  Nagrade: Svetovna premiera – Annecy. Velika nagrada za najboljši animirani celovečerec – Ottawa. Posebna nagrada žirije – Animafest, Zagreb. Nominacija Evropske filmske akademije za najboljši animirani celovečerec. Nominacija za nagrado lumières za najboljši animirani celovečerec.

   

 • tor
  25
  Sep
  2018
  20:00Mestni kino Domžale

  komična drama / The Extraordinary Journey of the Fakir / režija: Ken Scott / scenarij: Romain Puértolas, Luc Bossi, Ken Scott, po Puértolasovem romanu / igrajo: Dhanush, Bérénice Bejo, Erin Moriarty, Barkhad Abdi, Gérard Jugnot, Ben Miller / 2018, Francija, ZDA, Belgija, Singapur, Indija / distribucija: Famous Fox / 92’ / IMDb

  Film je nastal na podlagi tudi pri nas prevedene knjižne uspešnice "Fantastično popotovanje fakirja, ki je obtičal v Ikeini Omari” Romaina Puértolasa.

  Ajatashatru Lavash Patel – na kratko Aja – že vse življenje tiči v skromni soseski v Mumbaju, kjer se preživlja kot ulični čarodej in prevarant, ki mimoidoče prepričuje, da ima magične sposobnosti. Po nenadni smrti matere se s ponarejenim bankovcem za 100 evrov poda iskati očeta, ki ga nikdar ni poznal. Pri tem najde ljubezen v Ikeini prodajalni v Parizu, se znajde v smrtni nevarnosti med somalijskimi migranti v Londonu, najde slavo na plesišču v Rimu in doživi dogodivščino v balonu nad Sredozemskim morjem. Na koncu spozna, kaj je tisto pravo bogastvo v življenju – in kdo si sploh želi biti.

   

 • sre
  26
  Sep
  2018
  10:00Društvo Lipa Domžale (Ljubljanska 58 Domžale)

  V sredo 26. 9. 2018 od 10.00 do 12.00 ure bomo imeli v Univerzi za tretje življenjsko obdobje Domžale DAN ODPRTIH VRAT, kjer boste lahko spoznali in povprašali vse o študijskih krožkih, ki se izvajajo.

  Upokojitev starejšim prinaša določeno svobodo. Kaj bi počeli s to svobodo, če v javnosti ne bi bilo organiziranih oblik, kamor se lahko vključijo starejši? Ena takšnih oblik je tudi Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale, ki je letos praznovala 20-letnico svojega uspešnega delovanja. V lanskem šolskem letu je različne oblike študijskih programov obiskovalo preko 780 slušateljev, ki prihajajo iz različnih občin: Lukovice, Trzina, Mengša, Kamnika, Moravč, Komende in Domžal.

  Ker so vse dejavnosti in programi našega društva namenjeni aktivnemu in kvalitetnemu preživljanju prostega časa, bomo veseli, če se boste tudi v šolskem letu 2018/2019 vključili v katero od spodaj predstavljenih oblik:

  Jezikovni študijski krožki:

  angleščina, nemščina, francoščina, italijanščina, španščina, ruščina, kitajščina.

  Študijski  krožki splošnega izobraževanja:

  astronomija, etnologija, biologija, geografija - slovenska in svetovna, računalništvo, umetnostna zgodovina, zgodovina in kultura tujih ljudstev, logika, zabavna matematika, razgovor - ustvarjalna pot reševanja sporov, zeliščarstvo, mediacija s pogovori.

  Kultura in ustvarjanje:

  literarni krožek, pevski zbor, igranje na citre in kitaro, izdelovanje keramičnih izdelkov, likovno ustvarjanje, punčke Unicef, klekljanje, gledališka delavnica, kaligrafija, orientalski ples, skupinski ples, ljudski ples.

  Šport in rekreacija:

  Vadba za razgibavanje - joga, telovadba, pohodništvo, kolesarstvo, jahanje, Qui-gong.

  Vpis za šolsko leto 2018/2019 bo potekal od 29. avgusta do 28. septembra 2018 vsak PONEDELJEK in SREDO od 10.00 do 12.00  in od 10. septembra 2018 dalje TUDI V SREDAH od 16.00 do 17.00, na sedežu društva, Ljubljanski cest 58 v Domžalah.

  Društvo Lipa - Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale vabi občane Domžal, Trzina, Mengša, Lukovice, Kamnika, Komende in Moravč, da se vključijo v programe dejavnosti. Vabljeni so tudi občani ostalih okoliških občin. Več informacij lahko poiščete na naši spletni strani: http://drustvo-lipa.si/

  Društva Lipa –U3ŽO Domžale

   

 • sre
  26
  Sep
  2018
  18:00Mestni kino Domžale

  + pogovor z ekipo filma

  mladinska romantična komedija / režija: Peter Bratuša / scenarij: Peter Bratuša in Špela Levičnik Oblak, Jure Karas (sodelavec pri scenariju) / igrajo: Tara Milharčič, Neža Smolinsky, Anže Gorenc, Sebastian Cavazza, Ajda Smrekar, Primož Pirnat, Lotos Vincenc Šparovec, Miha Brajnik, Nataša Barbara Gračner, Jana Zupančič / 2018, Slovenija / distribucija: Karantanija / 80’ / primerno za 8 + / IMDb

  Ko se njena mama pridruži Zdravnikom brez meja v Afriki, enajstletna Gaja živi skupaj z očetom Petrom in štirinajstletno sestro Teo. Sveže razdrta družina se skuša postaviti na noge in ujeti ritem vsakdanjega življenja. Gaja vadi saksofon in se rada druži s svojim najboljšim prijateljem Maticem, ki je sicer računalniški genij, a je hkrati tudi večna žrtev svojih močnejših sošolcev. Gaje seveda nič ne ustavi, da mu ne bi stala ob strani na vsakem koraku. Skupaj med drugim izpilita tudi načrt, kako rešiti sestro Teo in njeno prijateljico Dašo, ki sta zaradi svojih naivnih najstniških glav zabredli v svet spletnih nevarnosti.

   

 • sre
  26
  Sep
  2018
  18:00Mladinski center Mengeš

  Predavanje POVEZAVA MED ČUSTVI IN ZDRAVJEM, v sredo, 26.9., ob 18:00, v AIA - Mladinskem centru Mengeš, predaval bo Andrej Pešec. Vstop je prost!

   

 • sre
  26
  Sep
  2018
  20:00Slamnikarski muzej Domžale

  26. september, ob 20. uri, Slamnikarski muzej: mag. Blaž Otrin, zgodovinar in arhivist: Iz starejše zgodovine Naše Ljube Gospe na Goričici, predavanje

  Foto: vir: F. Bernik: Z nekdanje Goričice, Domžale 1925; obdelava: Roman Kos

   

 • čet
  27
  Sep
  2018
  18:00Mestni kino Domžale

  drama / On Chesil Beach / režija: Dominic Cooke / scenarij: Ian McEwan / igrajo: Saoirse Ronan, Billy Howle, Anne Marie-Duff, Adrian Scarborough, Emily Watson, Samuel West / 2017, Velika Britanija / distribucija: Cinemania / 110’ / IMDb

  Drama o dveh mladih ljudeh različnih družinskih porekel, ki ju usodno zaznamujejo spone časa, v katerem živita. Sloviti britanski pisatelj Ian McEwan je scenarij priredil po svoji istoimenski knjižni uspešnici.

  Poletje 1962. V zaprašenem hotelu na obali Chesil pravkar poročena Florence in Edward večerjata v svoji sobi. Bolj ko se bliža poročna noč, bolj na mladoporočenca pritiska vnetljiva mešanica vznemirjenja in tesnobe, vse dokler med njima ne izbruhne prepir. Florence odvihra iz sobe in Edward se požene za njo. Tistega večera eden od njiju sprejme odločitev, ki za vedno zasuka tok njunih življenj. Drama o dveh mladih ljudeh različnih družinskih porekel, ki ju usodno zaznamujejo spone časa, v katerem živita. Sloviti britanski pisatelj Ian McEwan je scenarij priredil po svoji istoimenski knjižni uspešnici.

   

 • čet
  27
  Sep
  2018
  20:15Mestni kino Domžale

  drama, triler / Todos lo saben / režija: Asghar Farhadi / scenarij: Asghar Farhadi / igrajo: Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín, Eduard Fernández, Bárbara Lennie, Inma Cuesta, Elvira Mínguez, Ramón Barea, Carla Campra, Sara Sálamo, Roger Casamajor, José Ángel / 2018, Francija, Italija, Španija / distribucija: Fivia / 132’ / IMDb

  Oskarjevec Asghar Farhadi (Ločitev, Trgovski potnik) svojo značilno mešanico psihološkega trilerja in družinske drame s Penélope Cruz in Javierjem Bardemom v glavnih vlogah tokrat umesti v idilo španskega podeželja. Otvoritveni film letošnjega Cannesa.

  Laura se z otrokoma odpravi iz Buenos Airesa v špansko vasico sredi vinogradov, kjer je odraščala. Tam se pravkar odvijajo priprave na sestrino poroko. Toda ko nepričakovani dogodki pretresejo družinsko srečanje, privre na površje zamolčana preteklost. Oskarjevec Asghar Farhadi (Ločitev, Trgovski potnik) svojo značilno mešanico psihološkega trilerja in družinske drame s Penélope Cruz in Javierjem Bardemom v glavnih vlogah tokrat umesti v idilo španskega podeželja. Otvoritveni film letošnjega Cannesa.