Kamniški župan Marjan Šarec podpise za predsedniško kandidaturo zbira tudi v Domžalah

Ker nas v nedeljo 22. oktobra 2017, čakajo predsedniške volitve, so se ta ponedeljek že pričela predvolilna opravila, med njimi morajo kandidati, ki bodo na volitvah nastopili s podpisi volivk in volivcev zbrati 3.000 podpisov, da lahko vložijo kandidaturo in se podaja v predsedniško tekmo. Svojo kandidaturo je napovedal tudi aktualni kamniški župan Marjan Šarec, podpise podpore pa njegovi terenski aktivisti zbirajo tudi v Domžalah.

Aktualni kamniški župan Marjan Šarec bo na letošnjih predsedniških volitvah kandidiral s podpisi volivk in volivcev ter s podporo svoje stranke Lista Marjana Šarca, ki bo tudi predlagateljica kandidature. Predsedniške volitve bodo v nedeljo, 22. oktobra 2017. Šarec mora za kandidaturo zbrati vsaj 3000 podpisov podpore. Občanke in občani Domžal lahko podpis podpore v času uradnih ur overijo na Upravni enoti v Domžalah in sicer obrazec lahko vzdignejo in ga nato podpisanega in overjenega na upravni enoti, oddajo terenskim aktivistom na stojnici, ki se nahaja na začetku Kolodvorske ulice in ki jo je danes obiskal tudi Šarec.

Za kandidaturo se je Šarec odločil, ker meni, da je prišel čas za spremembe generacij v politiki, zato tudi nastopa s sloganom: »Človek, skupnost, država«, s katerim želi poudariti, da brez ljudi ni skupnosti in brez skupnosti ni države. Država smo ljudje.

Si je pa ob najavi predsedniške kandidature Šarca zagotovo oddahnil domžalski župan Toni Dragar. Prihodnje leto nas poleg državnozborskih volitev čakajo tudi lokalne volitve. Pred dobrima dvema letoma je Šarec na svojem facebook profilu zapisal, da bo na naslednjih lokalnih volitvah kandidiral v Domžalah. Ta njegova izjava, ki je bila sicer izrečena bolj v naglici in v grenki šali, se je nanašala predvsem na to, da je takrat država v Kamniku zapirala nekatere javne državne službe in jih selila v Domžale. Poleg župana je takrat takšna poteza države jezila tudi občanke in občane Kamnika, če želijo urediti kakšne stvari, morajo sedaj v Domžale. Jim je pa takrat uspelo ohraniti nočno nujno medicinsko pomoč v Zdravstvenem domu Kamnik, ki so jo prav tako želeli ukiniti.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov