Izšla je nova številka krajevnega glasila Šmarčan, ki si ga lahko ogledate tudi na našem portalu

Krajani Šmarce so v svoje poštne nabiralnike prejeli peto številko krajevnega glasila Šmarčan, ki izhaja dvakrat letno, vsa gospodinjstva omenjene krajevne skupnosti pa glasilo prejmejo brezplačno. Novi Šmarčan prinaša sveže informacije iz življenja in dela v Krajevni skupnosti Šmarca.

V novi številki krajevnega glasila Šmarčan, si tokrat lahko preberete intervjuja z dvema znanima Šmarčanoma, in sicer z aktualnim kamniškim županom in letošnjim predsedniškim kandidatom Marjanom Šarcem, ki je skoraj prestopil prag predsedniške palače in veleposlanikom RS v Romuniji Mihaelom Zupančičem.

Letos obeležujemo 60-letnico smrti arhitekta Jožeta Plečnika, ki je svoj pečat pustil tudi na kamniško-domžalskem območju. V Šmarčanu so se spomnili tudi na njihovega fotografa Petra Nagliča, ki je svoje dni v fotografski objektiv ujel marsikaj, med drugim tudi precej Plečnikovih del, tudi med samo gradnjo.

Ker so tik pred vrati božični prazniki, so v prihajajočih dneh vsekakor zanimive vse stvari povezane s tem praznikom. Obiskali so šmarskega župnika Janeza Gerčarja, ki ga je v adventnem intervjuju možno spoznati v vlogi jasličarja.

V prispevku Ljubitelji smučanja po starem, boste lahko spoznavali smučarske običaje iz tistih dni, ki so že minili, po zaslugi nekaterih posameznikov in organizacij pa ti stari običaje smučanja živijo še naprej.

V Šmarčanu boste lahko prebrali tudi prispevke o najpomembnejših dogodkih, ki so se v letošnjem letu odvili v Šmarci in še marsikaj zanimivega. Prijetno branje želimo!

Šmarčana si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Krajevno glasilo Šmarčan
Komentarji uporabnikov