Hud požar pogoltnil gospodarsko poslopje na Studencu pri Domžalah

Ob 19.17 uri je zagorelo gospodarsko poslopje na Studencu v občini Domžale. Poleg poklicnih gasilcev CPV Domžale, je tja odhitelo še pet prostovoljnih društev, ki se še vedno borijo z ognjenimi zublji, ki so dodobra zajeli kmetijsko poslopje.

Po besedah vodje izmene CPV Domžale Matjaža Korošca je na intervenciji sodelovalo 6 poklicnih gasilcev in 75 prostovoljnih gasilcev s 14. vozili. Že takoj po prihodu gasilcev je bil ogenj popolnoma razvit. Gasilci so s hitrim posredovanjem preprečili, da bi ogenj popolnoma uničil poslopje. Po bedsedah Korošca so gasilci rešili vso živino iz hleva. Prav tako je Korošec pohvalil vse gasilce, ki so se na profesionalni način spopadli s požarom.

Ko so ukrotili ognjene zublje so na kraju požara ostali gasilci sektorja Dob: PGD Studenec, PGD Žeje-Sveta Trojica, PGD Dob in PGD Vir, ki sta jih vodila Matjaž Merkužič in Jernej Slapar. Opravljali pa so požarno stražo in odstranjevali uničeno seno. Poleg poklicnih gasilcev CPV Domžale in prostovoljnih gasilcev sektorja Dob so na intervenciji posredovali tudi prostovoljni gasilci PGD Domžale-mesto. Kraj požara so gasilci zapustili danes zjutraj malo pred pol šesto uro.

Požar je uničil celotno ostrešje in 20 ton sena.  Na kraju so bili prisotni policisti, ki so zavarovali objekt, katerega bodo pregledali forenziki in ugotovili vzrok požara.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov