Grožnja? Občan Domžal prejel pisemsko pošiljko z neznano snovjo

Včeraj smo na našem portalu poročali, da so poklicni gasilci CPV Domžale nekaj po 16. uri posredovali na Policijski postaji v Domžalah, saj so bili pozvani, da se v njihovih prostorih nahaja sumljiva poštna pošiljka. Na intervencijo se je odpravilo sedem poklicnih gasilcev s tremi gasilskimi vozili.

Vodja 3. izmene poklicnih gasilcev CPV Domžale Matjaž Korošec, nam je včeraj po intervenciji povedal, da so gasilci v prostore Policijske postaje Domžale vstopili v zaščitnih oblekah ter v hermetično posodo zaprli sumljivo pisemsko pošiljko, ki so jo nato posredovali v analizo na Inštitut za mikrobiologijo in parazitologijo na Veterinarski fakulteti.

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da je včeraj okrog 16. ure občan na Policijsko postajo Domžale prinesel pisemsko pošiljko z neznano snovjo (prah). V zvezi navedenega so bili izvedeni vsi ukrepi, ki so predvideni v takšnih primerih (zavarovanje kraja), osebe, ki so bile v stiku s pošiljko pa so izolirali od ostalih. Na kraju so intervenirali gasilci in policisti, ki so pisemsko pošiljko ustrezno zavarovali in jo odpeljali v analizo na Inštitut za mikrobiologijo in parazitologijo na Veterinarski fakulteti.

Na podlagi analize je znano, da ne gre za snov, ki bi bila nevarna za zdravje in življenje ljudi. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja grožnje.

V času postopka analize neznane snovi, so bili prostori PP Domžale sicer zaprti za stranke, policisti pa so svoje delo na terenu opravljali nemoteno.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: www.novice.najdi.si
Komentarji uporabnikov