Gostija v deželi branja – Praznovanje dneva splošnih knjižnic

Dan splošnih knjižnic je tako lep praznik, da ga bomo praznovali kar nekaj dni. V Knjižnici Domžale smo med 20. in 24. novembrom za vas pripravili veliko zanimivega dogajanja. Pridružite se nam na prireditvah in pri spoznavanju kvalitetne literature za odrasle (Okusimo besedo, Branje v oblaku) in otroke (Pravljični palček).

ponedeljek, 20. november 2017
BEREM, TOREJ SEM – DAN SLOVENSKIH SPLOŠNIH KNJIŽNIC

Dan splošnih knjižnic je priložnost, da knjižnice opozorijo nase, pri vseh prebivalcih Slovenije spodbudijo zavedanje o tem, kako potrebna je knjižnica v življenju posameznika. Slovenska knjižnična mreža je odgovor na potrebe prebivalcev – knjižnica je v lokalni skupnosti dnevna soba kraja.

V počastitev Dneva slovenskih splošnih knjižnic vas v ponedeljek, 20. novembra 2017 vabimo v Knjižnico Domžale, kjer si med 8.00 in 19.00 v BUKVARNI lahko izberete rabljene, stare in odpisane knjige. Lahko sodelujete tudi v nagradni anketi ter izpolnite nagradni kviz Ali veste in KRIŽ KRAŽ.

Kot posebnost bomo letos vsem novovpisanim članom s stalnim prebivališčem v občini Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče ali Trzin podarili letno članarino!

ponedeljek, 20. november 2017 ob 18.00
ANTON KOMAT: VODA ZEMLJA SEME
srečanja z ustvarjalci
Z domačinom in stalnim sodelavcem glasila Slamnik se bo Cveta Zalokar pogovarjala o njegovi novi knjigi, ki opozarja na to, da bomo preživeli, če bomo varovali dragocene darove narave: rodovitno prst, vire žive vode in tradicionalna semena. In kaj počnemo v Sloveniji?
Organizacija: Cveta Zalokar, Knjižnica Domžale

torek, 21. november 2017 ob 19.00
ZMAGOVALNI FILMI FESTIVALA NEODVISNEGA FILMA SLOVENIJE (FNF) 2016
filmski večer
Festival neodvisnega filma je underground alternativa vsem institucionalnim filmskim festivalom v Sloveniji. Na večeru neodvisnega slovenskega filma v Domžalah, bomo že tradicionalno prikazali zmagovalne filme minulega leta: FNF 2016. Prikazani bodo zmagovalni filmi: Yuliya Molina: NE-KDO (kratkometražni eksperimentalni film, dolžina: 4 minute); Mark Pirc: FLET (kratkometražni igrani film, dolžina 9 minut); Urban in Jure Bradeško: KOLPA (srednjemetražni dokumentarni film, dolžina: 36 minut). Vstop prost!
Organizacija: Festival neodvisnega filma, Knjižnica Domžale

sreda, 22. november 2017 ob 10.00
DR. VERONIKA ŠAREC: GLASBENI DOJENČKI
Biba leze … srečanja za starše z dojenčki
Dr. Veronika Šarec je glasbena pedagoginja, ki že dvajset let poučuje na Glasbeni šoli Domžale, poleg tega pa je vodja Inštituta za zgodnjo glasbeno vzgojo in vodi številne skupine glasbenih malčkov. Intenzivno se posveča raziskavam vplivov in razvoju programov zgodnje glasbene vzgoje. Kvalitetna zgodnja glasbena vzgoja zagotavlja temelje za skladen osebnostni razvoj otroka.
Organizacija: Simona Glavan, Knjižnica Domžale

sreda, 22. november 2017 ob 19.00
KULTURNO PROSVETNO DRUŠTVO DROUZ
društva se predstavijo
Kulturno prosvetno društvo Drouz je zelo mlado društvo. Zbor Drouz, ki je del Kulturno prosvetnega društva Drouz, sicer deluje že šest let. Pred tem je bil pod okriljem Kulturnega društva Mlin Radomlje. Sprva je bil to ženski zbor, kasneje pa so se jim pridružili tudi fantje in tako postal mešani zbor, ki ga vodi mlada, ambiciozna akademska glasbenica Uršula Jašovec. V letošnjem letu imajo načrtovanih še nekaj koncertov v različnih krajih po Sloveniji s svojim novim programom epskih pesmi. Kot vsako leto pa se pripravljajo tudi na svoj 6. letni koncert, ki bo v decembru 2017, v Kulturnem domu Radomlje.
Organizacija: JSKD Domžale, Knjižnica Domžale

četrtek, 23. november 2017 ob 19.00
PLETEMO SPOMINE … S KATARINO RUS KRUŠELJ
Še pomnite, Domžalci?
Katarina Rus Krušelj, vodja muzejske dejavnosti v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale, bo na 2. domoznanskem večeru iz cikla »Še pomnite, Domžalci?« v pogovoru z Andrejo Čokl odkrila nekaj zanimivih zgodb iz življenja ustvarjalcev, ki so v preteklosti krojili kulturno podobo Domžal in okolice. Mnogi med njimi še niso dobili priložnosti predstavitve svojega življenja in dela. Bolje boste spoznali likovnega pedagoga Milana Merharja, podobarsko družino Hrovat, fotografa Vilija Majheniča in podobarja ter gospodarstvenika Janeza Vrečarja.
Organizacija: TIC Domžale, Andreja Čokl, Knjižnica Domžale

petek, 24. november 2017 ob 17.00
ZAPLEŠIMO V PRAVLJICO

pravljica, ples
V petek, 24. novembra 2017, ob 17. uri vabimo otroke od 4. do 6. leta starosti na plesno gibalno animacijo, ki v povezavi s knjigo otroka še dodatno duhovno obogati in motivira. Prireditev ZAPLEŠIMO V PRAVLJICO poteka v sodelovanju s Plesno šolo MIKI.
Prijavite se na oddelku za otroke in mladino.
Organizacija: PŠ Miki, Knjižnica Domžale

Prisrčno vabljeni v našo družbo!

Knjižnica Domžale

Komentarji uporabnikov