Gasilski veterani so se v Študi pomerili na gasilskem tekmovanju

Vsako leto v drugi polovici meseca septembra v Študi pri Domžalah poteka tradicionalno gasilsko tekmovanje za starejše gasilke in gasilce Gasilske zveze Domžale, ki hkrati šteje tudi za pokal Krajevne skupnosti Simona Jenka, zato se tekmovanja vedno udeležijo tudi ekipe iz drugih predelov Slovenije.

V soboto, 20 septembra se je v Študi zbralo štirinajst moških in šest ženskih ekip, ki so se pomerile v dveh tekmovalnih disciplinah: vaji s hidrantom in vaji raznoterosti. Po pravilih je morala biti starost vsake tekmovalke v ženski ekipi najmanj 48 let, starost vsakega tekmovalca v moški ekipi pa najmanj 58 let. Seveda pa so vse ekipe predhodno pripravljale na tekmovanje, saj se na tekmovanju meri hitrost in bezhibnost vaje. Seveda je takšno tekmovanje za vse sodelujoče tudi priložnost za druženje in obujanje spominov.

Za pokal KS Simona Jenka je v kategoriji moške ekipe prvo mesto osvojila domača ekipa PGD Študa, drugo mesto PGD Ponova vas in tretje mesto PGD Rečica ob Savinji. V kategoriji ženske ekipe je prvo mesto osvojila ekipa PGD PGD Polje, drugo mesto PGD Borovnica in tretje mesto PGD Jarše – Rodica 2.

Za pokal GZ Domžale je v moški kategoriji prvo mesto osvojila PGD Študa, drugo mesto PGD Jarše – Rodica 1 in tretje mesto PGD Jarše Rodica 2. V ženski kategoriji je prvo mesto osvojila ekipa PGD Jarše Rodica 2, drugo mesto PGD Rova in  tretje mesto PGD Jarše – Rodica 1.

Po tekmovanju je vodstvo Gasilske zveze Domžale na čelu s predsednikom Stanetom Kovačem in predsednico Krajevne skupnosti Simona Jenka Veroniko Banko, vsem sodelujočim podelilo priznanja, najboljše tri ekipe iz vsake kategorije pa so prejele pokale in praktične nagrade.

Tekmovanje so vodili: Aleksander Kovačič (vodja tekmovanja), Matjaž Merkužič (predsednik tekmovalnega odbora) in Boštjan Narobe (predsednik komisije B). Tekmovanje je potekalo pod organizacijo PGD Študa, katerega članice in člani so poskrbeli vse potrebno za brezhibno izvedbo tekmovanja in tudi za dobro malico.

Več fotoutrinkov iz tekmovanja si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov