»Gasilci posredovali v Depali vasi, kjer je prišlo do požara v delavnici in do prometne nesreče«

Nenapovedana meddruštvena vaja PGD Stob - Depala vas

Danes nekaj pred 16. uro popoldan je v delavnici podjetja na obrobju Depale vasi izbruhnil požar, katerega so najprej poskušali pogasiti zaposleni, vendar jim ni uspelo, saj se je ogenj hitro razširil, dim pa se je valil po celotni stavbi, v kateri je ostala ujeta ena osebi. Nekaj trenutkov po izbruhu požara pa je na dvorišču prišlo tudi do prometne nesreče, saj je domačin, ki je bil obveščen o požaru, tja pripeljal z neprimerno hitrostjo ter trčil v parkiranega viličarja, pri tem pa je ostal ujet v avtomobilu.

V pritličju objekta podjetja na obrobju Depale vasi je nekaj pred 16. uro izbruhnil požar. Zaposleni, ki so požar opazili, so ga poskušali pogasiti, vendar jim ni uspelo. Tako so poklicali na Regijski center za obveščanje (112), katere so obvestili o požaru ter da je pogrešana ena oseba, ki naj bi se nahajala v prvem nadstropju objekta, kjer ima podjetje skladišče. Ker je stavba še v delni gradnji, se do njega lahko dostopa samo preko lestve. Zaposleni so o požaru obvestili tudi lastnika stavbe, le-ta pa se je malo kasneje z osebnim vozilom pripeljal na kraj dogodka z neprilagojeno hitrostjo in trčil v viličarja, ki je bil parkiran na dvorišču. Zaradi silovitega trčenja je voznik ostal ukleščen v vozilu.

Regijski center za obveščanje je tako po obvestilu aktiviral domače gasilsko društvo PGD Stob Depala – vas, vodja intervencije pa takoj po prihodu, opravljenem ogledu in oceni situacije zahteval še pomoč dodatnih gasilskih enot. Aktivirani so bili še gasilci PGD Trzin in PGD Pšata – Dragomelj.

Gasilci so takoj po prihodu pričeli z zunanjimi in notranjimi napadi ter preiskovanjem prostorov v pritličju in prvem nadstropju. Za dostop do prvega nadstropja pa so morali gasilci postaviti lestev. Gasilci so takoj po prihodu pričeli tudi s tehničnim reševanjem ukleščenega voznika iz osebnega vozila, katerega so nato oskrbeli in predali v oskrbo reševalcem. Prav tako je gasilcem uspelo najti pogrešano osebo v prvem nadstropju objekta, katero so nato z nosili prenesli iz stavbe. Požar je bil hitro lokaliziran in pogašen.

Na srečo je šlo za meddruštveno nenapovedano gasilsko vajo ob mesecu požarne varnosti, ki jo je organiziral PGD Stob – Depala vas, na njej pa so poleg domačih gasilcev sodelovali tudi gasilci PGD Trzin in PGD Pšata – Dragomelj. Poveljnik PGD Stob – Depala vas Luka Pavovec je povedal, da je bil namen nenapovedane gasilske vaje preverjanje delovanja sistema aktiviranja in obveščanja, opremljenosti in usposobljenosti enot javne gasilske službe ter preverjanja hidrantnega omrežja. Prav tako je bil namen vaje tudi spoznavanje enega večjih objektov v njihovem okolišu. Po njegovih besedah je bila vaja izvedena uspešno, prav tako tudi odziv gasilcev, ki so bili kljub nenapovedani vaji hitro na kraju dogodka. Na vaji je sodelovalo osemnajst gasilcev s petimi gasilskimi vozili.

Več fotoutrinkov z vaje si lahko pogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi