Eva Kolar 2. najuspešnejša na mladinskem evropskem prvenstvu Savate 2018

30. junija 2018, je potekalo evropsko Savate prvenstvo v Belgiji, v kraju Loverval. Tekmovanja se je udeležilo kar 17 držav. Pred tekmo smo s slovensko mladinsko reprezentanco uspešno opravili vse načrtovane intenzivne priprave, katere se je redno udeležila naša mladinka in izkušena mednarodna tekmovalka Eva Kolar.

Savate klub Domžale s ponosom naznanja, da se je tekmovalka Eva Kolar zelo uspešno borila, a je zaradi nenadne poškodbe gležnja v finalni borbi morala predčasno zaključiti, kjub temu, da je borbo v prvi rundi odlično zastavila, kar je nadvse prestrašilo francosko favoritko in njene navijače.

Naša predstavnica, Domžalčanka Eva Kolar, je tako z odličnim znanjem postala druga najuspešnejša Savate tekmovalka v Evropi, v hitri in zahtevni težnostni kategoriji do 70 kg. To za nas in našo predstavnico pomeni veliko nove motivacije in veselje za vrhunsko športno delo. Kot pa tudi sama naznanja, bo svoje znanje in izkušnje z veseljem delila vsem novim članom že v novi sezoni treningov 2018/2019.

Bojan Rusjan.

Evo Kolar je na tekmovanju v Belgiji spremljal predsednik SKD Bojan Rusjan, ki se je ponovno izkazal v vlogi mednarodni sodnik. Imel je veliko zaupanje s strani najvišjih predstavnikov svetovne Savate organizacije, saj je dobil kar nekaj možnosti soditi v vlogi glavnega sodnika v ringu. Svoje delo je izpeljal z odliko, videno s strani ostalega sodniškega tima kot tudi s strani tekmovalcev in njihovih trenerjev.

V četrtek, 6. septembra 2018, je Olimpijski komite Slovenije gostil gala prireditev v Stožicah za vse izjemne športnike in športnice iz celotne Slovenije, ki so si priborili odlične rezultate na svetovni ravni. Med povabljenimi je bil tudi član našega kluba Rok Topolovec, ki je za izjemno 3. mesto na lanskoletnem Evropskem prvenstvu v Belgiji prejel Bronasti znak s strani Olimpijskega komiteja Slovenije.

Člani Savate kluba Domžale pa ne počivajo, saj so že začeli z intenzivnimi pripravami za prihajajoče se Svetovno prvenstvo v Bolgariji, kjer bodo slovenske barve zastopali trije člani našega kluba. Evi Kolar, Roku Topolovcu in Andreju Brezniku želimo uspešne priprave in odlične rezultate v Bolgariji.

Ssavate mladinska reprezentanca.

Savate klub Domžale pa tudi z veseljem naznanja, da se so novi treningi začeli že v začetku septembru 2018. Pridružite se klubu, ki vsakoletno pripravi nekaj najuspešnejših Savate tekmovalcev v Evropi ali svetu ter za svoje športnike poskrbi kar na najvišjem nivoju

Avtor: Savate klub Domžale; Foto: Savate klub Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi