Društvo mladih Jarše praznuje že 10 let obstoja

Ob 10-letnici delovanja so v Društvu mladih Jarše v nedeljo, 10. decembra 2017 pripravili slovesno akademijo. Ideja o društvu je med mladimi Jaršani rasla skozi leta, razvila pa se je iz želje po povezovanju otrok, mladih ter odraslih skozi pripravo različnih projektov. Društvo mladih Jarše je bilo ustanovljeno 27. avgusta 2007.

Od ustanovitve naprej so si člani društva vsako leto zadali več projektov, ki so jih tudi uspešno izvedli. Najbolj prepoznaven projekt društva je zagotovo Oratorij Jarše, ki je letos potekal že devetnajstič. Enotedenskega počitniškega programa se vsako leto udeleži preko 100 otrok in 30 animatorjev, članov DMJ.

Vedno bolj prepoznaven postaja tudi tako imenovan Gala ples, ki ga pripravljajo navadno enkrat letno, na njem pa lahko obiskovalci zaplešejo v ritmih klasičnih plesov in se sprostijo ob zabavnem spremljevalnem programu. Letos so se ga prvič odločili organizirati tudi na prostem in tako je nastal Gala ples pod zvezdami, ki je potekal letos poleti (26. avgusta 2017) v Češminovem parku.

Vsako leto organizirajo tudi dobrodelno prireditev Podarimo božič, kjer zbirajo sredstva za dobrodelen namen. Največkrat pomagajo socialno ogroženim družinam iz Domžal ali okolice.

Člani društva mladi Jarše.

Člani društva pa so zelo ponosni tudi na Guinnessov rekord, ki so ga julija 2010 dosegli z najdaljšim ristancem na svetu. Narisan je bil po jarških ulicah ter pločnikih in v dolžino meril kar 5283,99m!

Na slovesni akademiji, ki so jo pripravili ob okrogli obletnici delovanja društva, smo se lahko spomnili na vsa pretekla leta uspešno izvedenih projektov, ki vedno znova poživijo dogajanje v Jaršah in širši okolici. Praktično so vse ure, ki so vložene v izvedbo in pripravo projektov, prostovoljske ure članov društva, projekti pa so naravnani izrazito družbeno odgovorno. Le želimo si lahko, da se bo delovanje društva uspešno nadaljevalo še naprej in tako prenašalo zavest o pomembnosti tovrstnega druženja naprej na mlajše rodove.

Društvo mladih Jarše lahko spremljate tudi na njihovem facebook profilu.

Avtor: Tomaž Kastelic; Foto: Društvo mladih Jarše
Komentarji uporabnikov