Domžalski policisti pri 27-letniku odkrili prirejen prostor za gojenje konoplje

Domžalski policisti so v torek, 8. maja 2018, na podlagi odredbe sodišč opravili hišno preiskavo pri 27-letnemu osumljencu iz Količevega, za katerega je obstajal sum storitve kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog. Na hišni preiskavi so odkrili prirejen prostor za gojenje prepovedane droge rastline konoplje, sadike in tudi okrog kilogram posušene konoplje.

Na Policijski upravi Ljubljana so povedali, da so policisti na hišni preiskavi pri osumljencu zasegli okoli kilogram posušenih delcev prepovedane droge konoplje rastline, 27 sadik rastline konoplje, mobilni telefon in pripomočke za hidroponično gojenje tovrstne prepovedane droge (grelne svetilke, električne podaljške, gnojila, cvetlične lončke, indikatorje temperature in vlažnosti). Med izvedbo hišne preiskave so policisti 27-letniku na podlagi določil 123. člena Zakona o prekrških zasegli še ročno zvito cigareto z vsebino delcev neznane rastline zelene barve. »V zvezi tega policisti vodijo prekrškovni postopek, po znanih rezultatih analize pa bo izdana odločba o prekršku. Zoper osumljenega bodo policisti po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami po 186. členu KZ-1,« so še povedali na PU Ljubljana.

V Domžalah vlomilci ukradli kosilnico, motorno žago in traktorsko kosilnico, v Kamniku 15 gorskih koles

Domžalski policisti so v minulih 24. urah obravnavali dva vloma in sicer so neznani storilci v Domžalah vlomili v hišo, od koder niso odtujili ničesar, nato so vlomili v gospodarske poslopje in odtujili kosilnico ter motorno žago. V okolici Domžal so neznani storilci vlomili v garažo in odtujili traktorsko kosilnico. V Kamniku pa so preko noči neznani storilci vlomili v specializirano trgovino, iz katere so odtujili 15 gorskih koles različnih znamk. Pri tem je nastalo za okoli 15.000 evrov materialne škode.

Miha Ulčar; Foto: PP Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi