Domžalski otroci v novo leto vstopili skupaj s Sneguljčico in malim Bujem

Domžalski otroci so danes točno ob 12. uri ob zvokih fanfar in novoletnih lističev, ki so jih vrgli v zrak, že dočakali novo leto. Kot je že običaj zadnjih nekaj let, je Občina Domžale na zadnji dan starega leta v Češminovem parku pripravila otroško silvestrovanje, kjer so si otroci skupaj s starši najprej ogledali muzikal Sneguljčica, nato pa je sledilo otroško rajanje, za kar je letos poskrbel Mali-BU.

Letošnje otroško silvestrovanje, ki se je v Češminovem parku pričelo ob 10.30 uri, je najmlajše obiskovalce čakalo posebno presenečenje v obliki uprizoritve znanega in priljubljenega pravljičnega lika, ki ga poznamo pod imenom Sneguljčica. Uprizoritev pravljice pa ni potekala v klasični obliki, kot smo vajeni, temveč v obliki muzikala, za kar je poskrbela mag. Alenka Gotar in učenci njene pevske šole.

Sneguljčica je muzikal, ki je nastal na podlagi znane Grimmove pravljice, ki so jo preoblekli v moderne ritme najbolj znanih slovenskih in tujih pop skladb ter hitov z najboljšimi vokalisti mlade generacije v Sloveniji. Avtor muzikala je mag. Alenka Gotar, avtorji in izvajalci originalnih pesmi pa so: Jan Plestenjak, Matjaž Vlašič, Vili Resnik, Nuša Derenda, Elvis Presley in drugi. V glavnih vlogah so nastopili znani pevci slovenske nove, mlade scene: Žiga Lakner, Anže Šuštar, Aleksandra Matan, Špela Sever, Nika Zajc in mnogi drugi. Z uprizoritvijo muzikala Sneguljčica v Češminovem parku, so poskrbeli za petdeset minut čiste zabave, glasbe, petja, plesa in smeha.

Po ogledu muzikala je sledi otroško rajanje, za kar je poskrbel Mali-BU, ki je s seboj pripeljal škrata Lenka, sneženega moža in zajčka, ki so skupaj s hroščkom Simonom poskrbeli za dodatno popestritev otroškega silvestrskega rajanja. Kot je že običaj ni šlo brez petja in tradicionalnega Silvestrskega poljuba, ki so ga otroci skupaj s podžupanjo mag. Renato Kosec in županom Tonijem Dragarjem zapeli malce pred 12. uro. Sledilo je odštevanje sekund do opoldneva in točno ob uri so nazdravili z otroškim šampanjcem. Zapele so fanfare in v zrak so skupaj vrgli novoletne lističe ter si zaželeli srečno novo leto 2018.

Več fotoutrinkov z otroškega silvestrovanja si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Janez Ravnikar; Video Miro Pivar
Komentarji uporabnikov