Domžalski karateisti v Belgiji

Belgijska Shotokan Karate-Do International zveza je ob svoji 25. obletnici, ki bi jo morala pravzaprav praznovati lansko leto, ki je bilo leto SP v Avstraliji, pripravila veliki mednarodni Karate-Do seminar, Camp 2013, na katerega so povabili legendarnega japonca, z velikim imenom Soke Hirokazu Kanazawa 10.Dan.

Lahko bi rekli še živeči in tudi delujoči legendarni japonec, ki je na prvem in drugem vseazijskem in takrat svetovnem prvenstvu zmagal tako v katah kot kumiteju. Na drugem leta 1957 še celo z zlomljenim zapestjem. Mož, ki velja za perfekcionista v Shotokan-Do in na splošno v Karateju.

Na seminarju, ki je trajal tri dni od 28. do 30. 6. 2013 v velikem camp centru Worriken – Bütgenbach, Belgija, so mu pomagali tudi trije japonski inštruktorji, večkratni SKIF svetovni prvak Shihan Manabu Murakami 7. Dan, ki bo oktobra v Domžalah na 7. internacionalnem turnirju za pokal “Domžale 2013”, Sensei Ryusho Suzuki 6. Dan, Jun Wakisaka Sensei 4. Dan. Glavni inštruktor Belgijcev, Sensei Stephan Castrique 6. Dan, je na ta dogodek opozarjal celo leto in rezultat je bil več kot viden, saj na tako množico zbranih privržencev res ne naletiš vedno. Zmanjkalo je prostora. Še posebno v soboto popoldne, ko je bil opravljen ceremonialni del s Karate demonstracijami in podelitvijo priznanj na nivoju države in visokih gostov.

Med vsemi nacijami so bili opaženi tudi Slovenci iz Domžal, Sensei Lovrenc Kokalj 5. Dan, športniki Žan Podboršek, Luka Repar, Ines Kneževič, Tjaša Bajc, Jure Bajc, Marin Kneževič, Nika Kneževič, Nino Kneževič in Mariborčana Shihan Čerič 7. Dan in Sensei Rošker Darjan 5. Dan.

Program vadbe je bil tradicionalen z modernimi pristopi in to je v današnjem času očitno zelo iskano. Soke Kanazawa je udeležence z višjimi Dan stopnjami v enem delu seminarja skoncentriral v drugem vadbenem prostoru in jih učil visokih tehnik, ki jih velika večina vadečih smrtnikov v življenju ne bo nikdar niti videla.

Soke Kanazawa je bil ob bučnem ploskajočem skendiranju več kot 500 zbranih, ob prihodih na vadbo vidno vzhičen in v nadaljevanju kot vedno zelo natančen in zvedav do vsakega posameznika.

Avtor: ZENMEDIA
Komentarji uporabnikov