Čaroben večer v čarobnih Domžalah: Otroci pričakali prihod Božička in Dedka Mraza

Letos sta Božiček in Dedek Mraz domžalske otroke obiskala kar skupaj, kar se do sedaj v Domžalah še ni pripetilo, zato bodo kronisti zagotovo ta skupen obisk skrbno zabeležili, da bodo naši zanamci seznanjeni s tem zgodovinskim dogodkom. Skupen prihod Božička in Dedka Mraza v Češminov park v Domžale so domžalski otroci pričakali v petek, 22. decembra 2017.

Tudi letos je Občina Domžale poskrbela, da pridni otroci niso ostali brez zasluženih daril ob koncu leta. Še več, uspelo se jim je dogovoriti tako z Božičkom kot z Dedkom Mrazom, da jih obiščeta kar skupaj. Glede na to, da so lani domžalski gasilci Božička reševali s strehe konstrukcije v parku, kamor je priletel in da se je dedek Mraz pripeljal na kočiji s poniji in v sprevodu z Godbo Domžale, je bil njun prihod atraktiven tudi letos. Da pa so otroci lažje pričakala prihod dveh dobrih mož, so poskrbeli v Kulturnem društvu Mlin Radomlje z igrico z naslovom »Jazbec in njegovo petje«, ki jo je režirala Nina Mav Hrovat, uglasbila mag. Teja Komar, za sceno pa je poskrbela Urška Gregorič.

Po ogledu igrice pa je že prišel čas za prihod dobrih dveh mož. »Božiček! Božiček! Božiček! …,« so na vso moč začeli klicati otroci. Božiček jih je slišal in tudi uslišal. Skupaj s palčki je na prireditveni prostor prišel z bližnjega hribčka, ki je bil v ta namen praznično okrašen. Letos je imel za otroke posebno presenečenje, saj jim je namesto sladkarij prinesel svetleče balone, ki jih je nato s svojimi škrati razdelil med zbrane otroke. Povedal jim je, da bodo Domžale s svetlečimi baloni sedaj najsvetlejše mesto na svetu.

Ko so zbrani otroci prejeli svetleče balone, je sledil še prihod Dedka Mraza, ki se je na prizorišče pripeljal s kočijo na konjsko vprego, spremljale pa so ga snežinke. Dedek Mraz je otrokom povedal, da je zelo pomembno, da se imamo radi in da smo zadovoljni, ker tako se zadovoljstvo širi in raste. Na odru se je Božičku in Dedku mrazu pridružil tudi hrošček Simon, maskota občine Domžale, skupaj so zapeli in zaplesali na pesmico Hrošček Simon širi zadovoljstvo. Oba dobra moža sta otrokom obljubila, da jih drugo leto ponovno obiščeta. Dedek Mraz je sicer potarnal, da ga malo »trga« revma, saj je na severu, kjer živi, zelo mraz. A je obljubil, da se bo potrudil, da jih obišče tudi on. Nato pa je skupaj s spremstvom med otrokom razdelil nekaj sladkih dobrot. Da pa je bil tudi letos prihod dveh dobrih mož v Domžale obarvan z glasbenimi ritmi, je poskrbela Godba Domžale.

Božiček in Dedek Mraz sta se nato od zbranih otrok in staršev poslovila, saj ju je čakalo še veliko otrok, da jih obiščeta. Razposajeni otroci, ki so se jim iskrile oči, saj so v živo videli dva dobra moža, pa so se skupaj s starši počasi odpravili proti domu. Ker je do konca leta še kar nekaj dni, jih bo zagotovo tudi doma še čakalo kakšno darilce od Božička ali Dedka Mraza, ali pa od obeh.

Več fotoutrinkov z obiska Božička in Dedka Mraza si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov