Biatlonka Teja Gregorin, serijska športnica leta občine Domžale, padla na doping testu

Po poročanju spletnega portala MMC RTV SLO je disciplinska komisija Mednarodnega olimpijskega komiteja zaradi kršenja protidopinških pravil biatlonki Teji Gregorin črtala vse dosežke z olimpijskih iger 2010 v Vancouvru. Gregorinova je bila v Vancouvru peta na tekmi s skupinskim štartom, za kar je dobila diplomo, ki jo mora vrniti. Deveta je bila na šprinterski in zasledovalni tekmi ter 36. na posamični tekmi. Brez izida je ostala tudi slovenska štafeta, ki je bila osma. Gregorinova je bila za leto 2010 in tudi v kasnejših letih proglašena tudi za najboljšo športnico leta v občini Domžale.

Pred slabima dvema mesecema je Mednarodna biatlonska zveza sporočila (IBU), da so v B-vzorcu Gregorinove odkrila vsebnost prepovedane substance – metabolit rastnega hormona. Gregorinovo je tudi suspendirala z vseh tekmovanj pod okriljem IBU-ja.

37-letna Gregorinova, članica ŠD Nika Ihan, bronasta z OI v Sočiju 2014 in tudi večkratna športnica leta v občini Domžale, vključno za leto 2010, se je zaslišanju pred disciplinsko komisijo MOK-a odpovedala, zdaj pa ji je MOK črtal vse dosežke z olimpijskih iger v Kanadi.

Gregorinova ima zdaj možnost pritožbe na Mednarodno športno razsodišče (CAS) v Lozani, nato pa ji bo protidopinški odbor IBU izrekel končne sankcije, še poroča MMC RTV SLO.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv Domžalca
Komentarji uporabnikov