Alexander Shashkov s Helios Suns podpisal prvo profesionalno pogodbo

Iz Uprave domžalskega kluba barvarjev so sporočili, da je 18-letni ruski košarkar Alexander Shashkov, eden najboljših košarkarjev letnika 2000 v Evropi, s Helios Sunsi sklenil svojo prvo profesionalno pogodbo. V Domžalah tako še naprej stopajo po začrtani poti razvoja in uveljavitve mladih, perspektivnih košarkarjev.

210 cm visoki košarkar je v Domžalah sicer že tretjo sezono, letos pa ima vidno vlogo tudi že v članski ekipi Helios Suns, kjer v slabih 20 minutah na tekmo povprečno dosega 6,0 točk in 3,1 skokov. V mlajših kategorijah je bil že lani, kot dve leti mlajši, izbran v najboljšo peterko zaključnega turnirja mladincev U19, letos pa je ob ponovni osvojitvi naslova domžalskih košarkarjev postal MVP turnirja. Je član mlajših reprezentanc Rusije, s katerimi je bil predlani najkoristnejši košarkar kadetskega evropskega prvenstva divizije B, lani pa je uspešno nastopal za mladinsko izbrano vrsto na evropskem prvenstvu divizije A.

V domžalskem košarkarskem klubu pravijo, da gre za izredno perspektivnega košarkarja, ki je tudi že na radarju večjih evropskih klubov, a zaupa v domžalski program in vizijo, zato je s klubom sklenil 3-letno pogodbo.

Alexander Shashkov, košarkar Helios Suns, je ob popisu pogodbe dejal, da je zelo vesel, da ostaja v Domžalah, kjer je v zadnjih treh sezonah nastopal za kadetsko, mladinsko in letos tudi že člansko vrsto: “Pogoji za delo in razvoj so tukaj vrhunski, največ pa je vredna kvaliteta treninga in vloga, ki jo mladi igralci dobivamo v članski vrsti ob zaupanju trenerja. Zavedam se odgovornosti, ki jo bom moral nositi v prihodnosti in se jo hkrati veselim. Želim napredovati iz tekme v tekmo in klubu povrniti zaupanje, ki mi ga nudi.”

Matevž Zupančič, direktor Helios Suns: “Iz prakse vemo, kako težko je v slovenskih klubih zadržati najbolj talentirane igralce, saj je zanimanje z njih iz tujine vedno mamljivo. Nič drugače ni bilo pri Shashkovu, zlasti po odličnih predstavah v mladinskih vrstah. Ob vsem tem matični klubi še vedno nimamo dovolj velike zaščite krovnih organizacij. Tudi zato smo še toliko bolj veseli, da nam je uspelo v svojih vrstah zadržati Sašo, ki bo v Domžalah okusil, kaj je profesionalizem. Zavedamo se, da je pred njim in pred nami še veliko dela, ki pa se ga veselimo, saj delo z mladimi predstavlja glavni steber delovanja našega kluba. To smo v tej sezoni dokazali tudi na parketu, kjer imajo pomembno vlogo v članski ekipi naši mladi košarkarji, verjamemo da nekega dne tudi nosilci ekipe in reprezentance.”

Miha Ulčar; Foto: Gašper Papež

Komentarji uporabnikov
Tagi