2. Žiški skoki – skakalni praznik v Žičah

V soboto, 10. februarja 2018, so na velikanki v Žičah potekali že 2. Žiški skoki. Fantje z vasi so se na ta dogodek pripravljali ves teden in ga ob pomoči sponzorjev, ter nekaterih sovaščanov izpeljali odlično. Tekmovanja se je udeležilo kar 19 skakalcev, med njimi je bilo večina domačinov, nekaj pa tudi gostov.

Kljub močni konkurenci na 2. Žiških skokih, so stopničke zapolnili domači skakalci, 1. mesto si je priskakal Jure Urbanija, 2. mesto lanski zmagovalec Gregor Klopčič, 3. mesto pa njegov bratranec Aljaž Klopčič. Seveda brez pomoči gledalcev in navijačev, ki jih je bilo kar okoli 150, taki rezultati ne bi bili mogoči. Organizatorji pa so mislili tudi na njih, saj so jih postregli s pijačo in prigrizki, ter pa tudi z odlično glasbo in vzdušjem. Najdaljši skok je meril kar 20,5 m, druga najboljša daljava dneva pa je bila 20 m. Po končani tekmi je seveda sledila še podelitev nagrad, potem pa veselo druženje pozno v noč.

Z upanjem na veliko količino snega in primernega vremena v prihodnjem letu, pa že z navdušenjem pričakujemo 3. Žiške skoke!

Avtor: Ana Potočnik; Foto: Aleš Rode

Komentarji uporabnikov
Tagi